Kuusi syytä käyttää ulkopuolista fasilitaattoria

15.2.2017

Sertifioitu ammattifasilitaattori soitti minulle taannoin ja pyysi minua fasilitoimaan oman tiiminsä työpajan. Miksi minä? Sinähän osaat itsekin fasilitoida, ihmettelin. Haluan olla osallistujana, hän vastasi ja oli täysin vakuuttunut siitä, että tarvitsi juuri tuohon tilanteeseen ulkopuolisen fasilitaattorin.

Mistä sinä voisit tietää, milloin kannattaa käyttää ulkopuolista fasilitaattoria, ja milloin kannattaa vetää työpaja tai kokous itse? Tässä jutussa avaan fasilitoinnin tarkoitusta ja kiteytän kuusi tyypillisintä syytä käyttää ulkopuolista fasilitaattoria.

Tarvitsetko ylipäänsä fasilitointia vai jotain muuta?

Fasilitaattori ja fläppitaulu

Fasilitointi on ryhmätilanteen ohjaamista sisältöneutraalisti ja parhaiden ryhmätyöskentelymenetelmien käyttämistä siten, että saadaan osallistujien kesken yhteinen ymmärrys ja sitoutuminen käsillä olevaan asiaan. Infotilaisuuksilla ihmiset eivät yleensä muuta toimintaansa, tarvitaan osallistamista. Mitä monimutkaisemmasta asiasta on kyse, ja mitä useampiin ihmisiin se vaikuttaa, sitä arvokkaampaa on neutraali prosessin ohjaaminen.

Mieti näitä kysymyksiä, kun ryhmätilaisuus on tulossa:

Neutraali ammattifasilitaattori auttaa ryhmän jäseniä olemaan hyvässä vuorovaikutuksessa toistensa kanssa. Keskittymällä puhtaasti työskentelyprosessiin, fasilitaattori helpottaa kaikkien osallistujien aktivoitumista. Hän auttaa tarkastelemaan asiaa monesta näkökulmasta, saamaan kaikkien osallistujien osaamisen, ideat ja mielipiteet esille. Fasilitaattori pitää ryhmän fokusoituneena ja käyttää osallistujien työajan tehokkaasti. Hyvä työskentelyprosessin ohjaaminen johtaa asiasisällön jalostumiseen, yhteiseen ymmärrykseen ja suunnan löytymiseen. Fasilitaattori ohjaa ryhmän selkeään lopputulokseen, johon kaikki voivat sitoutua – esimerkiksi päätöksiin ja toimenpiteisiin.

Onnistunut kehittäminen edellyttää myös osallistavaa ja säännöllistä seurantaa – ei pelkkää raportointia vaan vuorovaikutteista esteiden purkamista ja onnistumisten esille nostamista, jatkuvaa parantamista.

Milloin ja miksi kannattaa käyttää ulkopuolista fasilitaattoria?

1. Johtaja voi olla itse osallistujana ja keskittyä asiaan
Pääset sisälle keskusteluihin, ymmärryksesi lisääntyy ja saat ehkä paremmin omatkin ideasi hyväksytettyä kuin edestä käskemällä.

2. Tehokas ajankäyttö
Kalleinta on osallistujien työaika ja väärään suuntaan juokseminen. Ammattifasilitaattori tekee työskentelystä tehokasta niin työpajan aikana kuin myös sen suunnitteluvaiheessa etukäteen.

3. Tulokselliset työskentelytavat
Ammattifasilitaattori osaa satoja menetelmiä kaikkien osallistujien aktivointiin ja eri näkökulmien esiin tuomiseen. Tärkeintä ja vaikeinta on kuitenkin parhaan mahdollisen ryhmäprosessin rakentaminen. Menetelmät valitaan prosessin osavaiheiden, tavoitteiden ja ryhmän tilanteen mukaan – ja niitä vaihdetaan matkan varrella, jos tilanne niin vaatii.

4. Haastava tilanne vaatii ammattilaisen
Monimutkainen aihe, vaikea ryhmätilanne, erityisen korkeat tavoitteet tai suuri ryhmä. On eri asia vetää ryhmätilaisuuksia viikoittain kuin pari kertaa vuodessa.

5. Neutraalius
Kahden organisaation välinen neuvottelu, asiakastyöpaja ennen tarjouskilpailua, ristiriitainen tilanne tai pieleen menneen projektin ”lessons learned” työpaja toimittajan kanssa – on tilanteita, joissa vetäjän neutraalius on erityisen tärkeää.

6. Innostus ja energia
Grape Peoplen ammattifasilitaattorit suhtautuvat työhönsä ryhmien vetäjinä intohimoisesti ja antaumuksella. Suhtaudutko sinä myös?

Me Grape Peoplessa fasilitoimme työksemme organisaatioiden erilaisia kehitysprosesseja ja valmennamme fasilitointitaitoja kaikenlaisissa organisaatioissa. Keskitymme vain fasilitointiin ja väitämme siksi olevamme maailmanluokan fasilitaattoreita. Ihmisten aika on arvokasta, kohtaamisten täytyy olla vaikuttavia.

Kun haluat ymmärtää enemmän fasilitoinnista

Miten onnistua yhteistyössä etänä? Kuinka lisätä dialogisuutta työelämässä? Mitä läpimurtopäätökset ryhmässä edellyttävät? Hyödynnä asiantuntijoidemme maksuttomat materiaalit ja paranna taitojasi johtaa työelämän tuloksellisia ryhmäprosesseja!

Lataa maksuttomat oppaat ja katso webinaaritallenteet

Paranna taitojasi johtaa tuloksellisia tilaisuuksia!

Haluatko kehittää osaamistasi ja oppia järjestämään tuloksellisia tilaisuuksia? Kehittämällä taitojasi johtaa työelämän ryhmätilanteita autat asiakkaitasi, tiimiäsi ja sidosryhmiäsi onnistumaan yhteistyössä. Opit vuorovaikutteisissa ja käytännänläheisissä valmennuksissamme konkreettisia työkaluja johtaa tuloksellisia tilaisuuksia!

Tutustu koulutuskalenteriin ja varmista paikkasi valmennuksista

Autamme onnistumaan yhteistyössä – myös etänä!

Kuinka hyödyntää fasilitointia organisaatiossanne ja tehdä yhteistyöstä entistäkin vaikuttavampaa? Autamme teitä kehittämään kokous- ja työpajakulttuurianne osallistavammaksi ja yhdistämään asiantuntijoidenne osaamisen. Valmennamme fasilitointitaitoja niin esimiehille, projektipäälliköille kuin asiantuntijoillekin. Kerro meille tarpeestanne ja suunnitellaan yhdessä teitä parhaiten palveleva kokonaisuus. Tiukassa tilanteessa ammattifasilitaattorimme ovat myös käytettävissäsi tilaisuuksien suunnitteluun ja vetämiseen. Toteutamme valmennuksia ja työpajoja sekä suomeksi että englanniksi.

Ota yhteyttä ja kerro meille tarpeestanne!

Kirjoittajasta

Piritta van der Beek (os. Kantojärvi) Grape People Finland Oy:n hallituksen jäsen, valmentaja, sertifioitu ammattifasilitaattori (CPF), taiteen maisteri (TaM), hyväksytty hallituksen jäsen (HHJ)

Piritta valmentaa fasilitointitaitoja konsulteille, kehittäjille, esimiehille ja johtajille. Piritta on fasilitoinut työpajoja ja kehitysprosesseja asiakkaiden erilaisista kompleksisista sisällöistä jo vuodesta 2001. Kokemuksistaan Piritta on kirjoittanut kirjan Fasilitointi luo uutta (Talentum, 2012), jossa käydään läpi yli 50 menetelmää luovan ongelmanratkaisun fasilitointiin.