Osallistaminen: ratkaisuja kolmeen haasteeseen

17.12.2017

Miten kaikki mukaan? Tämä kysymys mietitytti viime demoomme osallistuneita. Tilaisuuden aikana selkeytimme osallistamiseen liittyviä haasteita. Osallistujat tunnistivat lähes 20 osallistamiseen liittyvää haastetta työelämässä.

      

Yksin pohdinnan, ryhmäkeskustelun, pariäänestyksen ja tulosten läpikäynnin jälkeen demoon osallistuneet priorisoivat tärkeimmät osallistamisen haasteet. Niihin kuuluivat muun muassa:

Ovatko nämä haasteet sinulle tuttuja? Jos vastasit myöntävästi, seuraavat lyhytvideot saattavat kiinnostaa sinua. Vastaan niissä lyhyesti yllä mainittuihin osallistamisen haasteisiin.

Miten toimia tilanteessa, jossa osa osallistujista ei ole valmistautunut työpajaan?

Mitä tehdä jos joku/ jotkut osallistujat eivät puhu?

Miten ylläpitää osallistujien vireystilaa?

Haluan vielä painottaa, että videoissa mainitsemani lähestymistavat ovat vain ”ensiapua”. Osallistamiseen liittyviin haasteisiin useimmiten tarvitaan kattavampi lähestymistapa, joka lähtee tilaisuuden tarkoituksen ja tavoitteiden perusteellisesta ymmärtämisestä.

Toivonkin, että nämä videot toimivat keskustelun avaajina ja ajatusten herättelijöinä osallistamisen tärkeydestä. Miksi ylipäätään on tärkeää, että kaikki osallistuvat kokouksessa? Ketkä ovat kokouksen oikeat osallistujat eli keiden kontribuutiota tarvitaan? Miten vanhat toimintatavat voidaan murtaa ja onko se tarpeellista? Mikä voi olla oma konkreettinen ensiaskeleeni tukea omaa tai muiden täysipainoista osallistumista kokouksissa, jotta koko tiimin potentiaali tulee käyttöön?

Voit kysyä minulta osallistamisesta esimerkiksi LinkedIn:in kautta. Vastaan mielelläni kysymyksiin.

Iloa ja eloa kokouksiin!

Tule oivaltamaan lisää osallistamisesta Grape Peoplen demoissa ja valmennuksissa

Miten kaikki mukaan — demo osallistamisesta ti 30.1.2018

Näe ja koe osallistava tapa johtaa kokouksia ja työpajoja suositussa aamupäivän demossamme.

Tehopakkaus 1 -fasilitointivalmennus 6.-7.3.2018

Tee taidot omaksesi kahden päivän intensiivivalmennuksessamme, jossa opit osallistamisen periaatteet, rutkasti menetelmiä ja kokeilet niitä itse käytännössä.

Suvimarja Vuontela

Suvimarja on fasilitaattori ja valmentaja Grape People Finland Oy:ssä. Hän on erikoistunut hankesuunnittelun- ja arvioinnin fasilitointiin eli siihen, miten loppukäyttäjät otetaan mukaan jo alkumetreillä ja miten seurantatulokset huomioidaan hankkeen implementointivaiheessa. Ennen Grape Peoplea Suvimarja on suunnitellut ja toteuttanut monipuolisia hankkeita, työpajoja, koulutuksia ja oppimateriaaleja Suomen lisäksi Kiinassa ja Itä-Afrikassa. Suvimarjalla on maisterin tutkinto rauhan- ja konfliktin tutkimuksesta.

 

Oivalluksia ihmisten kohtaamisiin työyhteisöissä.

Tällä kirjoituksella ei ole vielä kommentteja.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *