Yksi idea saattaa olla suuren muutoksen alku

17.6.2016

Ideoissa on voimaa. Yksi idea saattaa olla suuren muutoksen alku. Mutta idea on arvoton, jollei sitä ymmärretä tai arvosteta. Silloin mitään ei tapahdu. Kokouksissa ja työpajoissa yleisimmin käytettävät ideointimenetelmät auttavat ryhmää tuottamaan suuren määrän ideoita lyhyessä ajassa. Menetelmät eivät kuitenkaan auta ideoita muuttumaan merkityksellisiksi. Ihmiset eivät ymmärrä toistensa ideoita eivätkä he tällöin voi valita ideoiden joukosta sitä parasta ideaa. Ja se on ideoinnin suuri ongelma.

 

Idea on arvoton, jollei sitä ymmärretä tai arvosteta. Silloin ei tapahdu mitään.

 

Kirja Beyond Brainstorming – Idealogue tarjoaa ratkaisun edellä kuvattuun tilanteeseen. Kirja on Idealogi-menetelmän kuvaus ja käyttöohje. Sen lisäksi, että siinä kuvataan, kuinka menetelmää käytetään tehokkaasti, siinä kerrotaan, kuinka menetelmä yhdistetään toisiin ryhmätyömenetelmiin onnistuneen lopputuloksen saavuttamiseksi. Pepe ja hänen kollegansa ovat käyttäneet Idealogi-menetelmää jo vuosia ja heidän kokemuksiaan menetelmästä on mukana tässä kirjassa.

 

Idealogi sopii ideoinnin lisäksi visiointiin, ongelman määritykseen, muutosten lanseeraukseen ja toimenpiteiden suunnitteluun. Kirjan jokaisessa kappaleessa keskitytään yhteen tilanteeseen ja osoitetaan esimerkein, kuinka menetelmää käytetään juuri siinä kyseisessä tilanteessa. Kirjan viimeisessä kappaleessa kerrotaan, miten Idealogia voi yhdistellä muiden ryhmätyömenetelmien kanssa.

 

Ideoinnin suuri ongelma on, etteivät ihmiset  ymmärrä toistensa ideoita. Ongelmaan on onneksi ratkaisu.

 

Tämä kirja on sinulle, jos haluat henkilöstön ja tiimisi ymmärtävän muutoksia, ratkovan ongelmia tehokkaasti tai tuottavan ideoita, jotka johtavat muutoksiin. Beyond Brainstorming – Idealogue –kirja on ostettavissa verkkokaupastamme.

Lue lisää Idealogi-menetelmästä verkkosivujemme englanninkielisestä osiosta.

    Oivalluksia työelämän vuorovaikutustilanteisiin, muutaman kerran kuukaudessa.

    Kommentoi

    Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *