Skype for Businessin osallistavat ominaisuudet tulevat Microsoft Teamsiin

7.10.2017

Kirjoittelin viimeksi järkytyksestäni, kun Microsoft ilmoitti, että Skype for Business jää historiaan ja tilalle tulee alle vuoden ikäinen tuote, Microsoft Teams. Kokeilin Teamsia nykyisessä muodossaan ja totesin, että osallistavan esityksen mahdollistavat toiminnallisuudet, kuten diaesityksen liittäminen kokoukseen, huomautustyökalujen käyttö, luonnoslehtiö sekä kyselyt loistivat poissaolollaan.

Onneksi pian kuitenkin selvisi, että kaikki Skype for Businessin osallistavat ominaisuudet tuodaan aikanaan Teamsiin.

Microsoft Teams Roadmap - osallistavat ominaisuudet

Skype for Businessin fasilitaattorille tärkeimmät ominaisuudet — osallistamistyökalut — tuodaan Teamsiin. Yes! 👏

Päivitys 2.10.2020: Teamsin uudistuksista on julkaistu uusi, kattava tietopaketti, joka korvaa tämän artikkelin

Teams jatkaa siitä, mihin Skype for Business jäi

Teams ei tosin tyydy kopioimaan Skype for Businessia. Kokouksiin tulee myös uusia ominaisuuksia, jotka helpottavat dokumentaation tekemistä.

Microsoft Teams Roadmap - automaattinen tallennus pilveen ja puheen translitterointi

Jatkossa kokoukset voi automaattisesti tallentaa. Puhe litteroidaan automaattisesti — joskin suomen kieli tulee varmasti perässä hitaasti, jos lainkaan.

Teams 💜 Skype for Business 💜 Skype?

Teams on suunniteltu toimimaan yhteen Skype for Businessin kanssa. Tämä tarkoittaa sitä, että osa osallistujista voi liittyä kokoukseen Teamsilla ja osa Skype for Businessilla. Työkalut näyttävät erilaiselta, mutta osallistujat ovat samassa kokouksessa ja jakavat saman sisällön, esimerkiksi puhelun, chatin, PPT-esitykset, ruudunjaon, luonnoslehtiöt ja kyselyt.

Microsoft Teams Roadmap - yhteistoiminta Skype for Business:in kanssa

Teams tulee juttelemaan Skype for Business:in kanssa, ehkä jopa kuluttaja-Skypen kanssa. 😲

Lähdettä en nyt saa päähäni, mutta muistelen kuulleeni tai lukeneeni että myös Microsoftin kuluttajatilillä (esim. Skype) voisi tulevaisuudessa tunnistautua kokoukseen. Tämä tarkoittaisi, että Teams-kokoukseen osallistuminen tunnistautuneena ei edellytä Office 365 -tilausta. Osallistujatasoja olisi siis kolme: 1) organisaation sisäinen 2) vieras toisesta organisaatiosta (O365 tai Microsoft-kuluttajatili) 3) anonyymi osallistuja.

Alustat muuttuvat — osallistaminen nousee

Sujuvat, mukavat ja tulokselliset verkkotilaisuudet

Meille tärkeintä on, että kaikki verkkotilaisuudet — oli kyseessä kokous, koulutus tai työpaja — ovat sujuvia, tuloksellisia ja mukavia.

Skype for Business oli ennen Lync, sitä ennen Office Communicator ja sitäkin ennen Office Live Meeting. Jatkossa se on Teams. Kaikki teknologiset alustat muuttuvat, kun ympäröivä maailma muuttuu.

Kirjoitushetkellä Skype for Businessille / Teamsille on paljon kilpailua. Parhaan kokousalustan tittelistä kilpailevat muun muassa:

Oli alusta sitten mikä hyvänsä, on selvää, että verkkokokousten määrä kasvaa hurjaa vauhtia. Emme ole lukittautuneet mihinkään tiettyyn alustaan. Meille tärkeintä on, että kaikki verkkotilaisuudet — oli kyseessä kokous, koulutus tai työpaja — ovat sujuvia, tuloksellisia ja mukavia.

Verkko-osallistamisen aakkoset

Miten sujuvuus, tuloksellisuus ja mukavuus sitten saavutetaan? Siitä on oma juttunsa. Mutta annan teaserin:

  1. Viritä ryhmä tilaisuuden tunnelmaan
  2. Helpota ryhmäytymistä hyvällä aloitusmenetelmällä
  3. Auta ryhmää luomaan ja ylläpitämään fokusta koko tilaisuuden ajan

Lue koko juttu etäkokouksen osallistavasta aloittamisesta

Demo ja valmennus verkon osallistamistaidoista

Haluatko kokea osallistavan verkkotilaisuuden? Käväise maksuttomassa demossamme. Pidämme myös valmennuksia verkkotilaisuuksien osallistamistaidoista.

Löydät sekä demojen että valmennusten ajankohdat avoimista tapahtumistamme.

Katso avoimet tapahtumat

Pidämme myös organisaatiokohtaisia valmennuksia tilauksesta. Jos teillä on tarve etäkokousten tai -koulutusten kehittämiseen, autamme mielellämme. Pyydä tarjous, niin sovitaan valmennuksen kohderyhmästä, tavoitteista, sisällöstä ja ajankohdasta.

Pyydä tarjous

Voit myös pirauttaa minulle suoraan: 040 588 2688 tai kirjoittaa: [email protected].

Kirjoittaja

Jonas Rajanto on fasilitaattori ja valmentaja Grape Peoplella. Hän on erikoistunut virtuaalifasilitointiin — siis osallistamiseen virtuaaliympäristöissä.

Jonas valmentaa ihmisiä joustotyön saloihin, jotta vuorovaikutus voi olla osallistavaa ja sujuvaa myös verkon välityksellä. Jonas vie verkkomaailmaan samat osallistavat menetelmät, joita Grape Peoplen fasilitaattorit käyttävät lähivalmennuksissa ja työpajoissa.

Löydät Jonaksen myös Linkedinistä.

 

    Oivalluksia työelämän vuorovaikutustilanteisiin, muutaman kerran kuukaudessa.

    Kommentit