Testaa fasilitointitaitosi!

21.11.2016

Fa… fas… mikä? Mitä tiedät fasilitoinnista? Kuinka paljon sinulla on siitä kokemusta? Testaa osaamisen tasosi ja jaa tuloksesi.

Kysymyksiä on testissä on 17 ja pieniä tietoiskuja väleissä neljä – saatat jopa oppia jotain uutta. Päästyäsi loppuun saat ”arvosanan” ja voit halutessasi vielä palata kysymyksiin uudelleen. Eri mieltä saa olla ja keskustelua saa käydä vaikkapa tämän blogijutun kommenteissa.

 

 

Fasilitaattorin kompetenssit on määritellyt kansainvälinen fasilitointiyhdistys IAF. Tämä testi ei testaa fasilitaattorin koko osaamiskenttää vaan on enemmänkin työkalu oman osaamisen reflektointiin. Käytännön tilanteet ovat vivahteikkaita eikä yhtä oikeaa ratkaisua ole – paitsi tässä testissä.

Testin on tehnyt IAF:n sertifioima ammattifasilitaattori Piritta van der Beek (os. Kantojärvi).

 Piritta on työskennellyt yritysryhmien kanssa vuodesta 2001. Hän vetää työpajoja asiakkaiden erilaisista kompleksisista sisällöistä. Taitavin hän on kuitenkin uuden luomisessa – sekä innovaatioon tähtäävien työpajojen fasilitoinnin että innovaatiomenetelmien valmentamisessa. Tästä aiheesta on ilmestynyt hänen kirjoittamansa kirja Fasilitointi luo uutta (Talentum, 2012). Pirittalta luonnistuvat toki myös lyhyet ja yksittäiset työpajat tai tiimienkehitysprosessit. Valtavalla energiallaan hän vetää ryhmät mukanaan innostukseen. Piritta on taidekasvatuksen maisteri (TaM) ja sertifioitu ammattifasilitaattori (CPF).

 

Tällä kirjoituksella ei ole vielä kommentteja.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *