Yhteisen suunnan kirkastamisen keinot (etä)johtajalle

6.8.2020

Näinä aikoina moni tiimi on kuin purjelaivan miehistö tihkusateen keskellä. Näkyvyyttä eteenpäin on sen verran, että matka jatkuu. Nyt ei ole se hetki, kun lasketaan ankkuri ja jäädään parempia säitä odottelemaan. Kuvittele, että sinä olet tuon laivan kapteeni tai perämies: Olet onnistunut ylläpitämään miehistössä hyvän hengen haastavissa olosuhteissa ja ennaltaehkäissyt tappelut siitä, mihin, miten ja kuka laivaa ohjaa. Saavutte suunnitellusti välisatamaan sateesta likomärkinä, mutta voitonriemuisina, ja saat tiimiltäsi kehuja hyvästä johtamisesta. Mitä olet konkreettisesti tehnyt? Mikä on sinun vahvuutesi tiimin suunnan kirkkaana pitämisessä?

Sinulla on varmasti myös kokemuksia tilanteista, joissa tiimin jäsen tulee kysymään: ”Mikä meidän visio on?”. Jollain tiimin jäsenellä on valtavan pitkä työlista ja tuskaa priorisoida tekemisiään. Ehkä katselet tiimin puuhia ja tuumaat, että nyt ei tehdä mielestäsi oikeita asioita. Huipputiimeilläkin suunta katoaa ajoittain – yksilöistä puhumattakaan. Keskitymme omaan tekemiseen – varsinkin etätyössä – niin intensiivisesti, että kokonaiskuva unohtuu. Jos tiimin kaikki jäsenet suunnistavat itsenäisesti, voi käydä niin, että päädytään kovin kauas toisistamme ja yhteistyö vaikeutuu.

Esimies voi vaikuttaa tiimin suuntaan pääpiirteissään kolmella tavalla: kertomalla, kysymällä ja olemalla läsnä. On tilanteita, joissa on selkeästi kerrottava jo tehdyistä päätöksistä ja ehdotettava, mitä tehdään. Sitä voisi sanoa myös työntämiseksi. On tilanteita, joissa päätökset valmistellaan ja tehdään yhdessä. Asiat ikäänkuin vedetään ryhmästä esille. Menestyksekkäässä johtamisessa molempia tyylejä tarvitaan. Väitän, että jokaiselle meistä on luontaista käyttää jompaakumpaa enemmän. Eri organisaatiokulttuureissa arvostetaan myös eri tyyppistä johtajuutta.

 

Alla on lista eri keinoista vaikuttaa yhteisen suunnan kirkkaana pysymiseen ja tavoitteiden toteutumiseen käytännössä. Mieti: Mitkä näistä keinoista ovat vaikuttavimpia? Mitä näistä on vaikeinta toteuttaa käytännössä?

 

 

Olen läsnä

 

Köydellä ei voi työntää, mutta kepillä voi. Kepillä ei voi vetää, mutta köydellä voi.

 

Vaikuttava vuorovaikutus on sitä, että osaa hyödyntää sekä osallistamista että ilmaista selkeästi, mitä on päätetty ja mitkä ovat odotukset. Molemmat edellyttävät läsnäoloa. Tärkeää on, että kaikki ymmärtävät ison kuvan, mihin pyritään, miksi tietty suunta on valittu, ja mitä se tarkoittaa oman työn kannalta. Pääsääntöisesti työntämällä viestittyyn suuntaan sitoutuminen voi jäädä heikommaksi kuin vuorovaikutteisesti yhdessä työstettyyn. Fasilitointitaidot auttavat yhteisen ymmärryksen luomisessa ja suunnitelmien konkretisoinnissa tuomalla kohtaamisiin sekä rakennetta että vuorovaikutusta.

Kun haluat ymmärtää enemmän fasilitoinnista

Miten onnistua yhteistyössä etänä? Kuinka lisätä dialogisuutta työelämässä? Mitä läpimurtopäätökset ryhmässä edellyttävät? Hyödynnä asiantuntijoidemme maksuttomat materiaalit ja paranna taitojasi johtaa työelämän tuloksellisia ryhmäprosesseja!

Lataa maksuttomat oppaat ja katso webinaaritallenteet

Paranna taitojasi johtaa tuloksellisia tilaisuuksia!

Haluatko kehittää osaamistasi ja oppia järjestämään tuloksellisia tilaisuuksia? Kehittämällä taitojasi johtaa työelämän ryhmätilanteita autat asiakkaitasi, tiimiäsi ja sidosryhmiäsi onnistumaan yhteistyössä. Opit vuorovaikutteisissa ja käytännänläheisissä valmennuksissamme konkreettisia työkaluja johtaa tuloksellisia tilaisuuksia!

Tutustu koulutuskalenteriin ja varmista paikkasi valmennuksista

Autamme onnistumaan yhteistyössä – myös etänä!

Kuinka hyödyntää fasilitointia organisaatiossanne ja tehdä yhteistyöstä entistäkin vaikuttavampaa? Autamme teitä kehittämään kokous- ja työpajakulttuurianne osallistavammaksi ja yhdistämään asiantuntijoidenne osaamisen. Valmennamme fasilitointitaitoja niin esimiehille, projektipäälliköille kuin asiantuntijoillekin. Kerro meille tarpeestanne ja suunnitellaan yhdessä teitä parhaiten palveleva kokonaisuus. Tiukassa tilanteessa ammattifasilitaattorimme ovat myös käytettävissäsi tilaisuuksien suunnitteluun ja vetämiseen. Toteutamme valmennuksia ja työpajoja sekä suomeksi että englanniksi.

Ota yhteyttä ja kerro meille tarpeestanne!

Kirjoittajasta

Piritta van der Beek (os. Kantojärvi) Grape People Finland Oy:n hallituksen jäsen, valmentaja, sertifioitu ammattifasilitaattori (CPF), taiteen maisteri (TaM), hyväksytty hallituksen jäsen (HHJ)

Piritta valmentaa fasilitointitaitoja konsulteille, kehittäjille, esimiehille ja johtajille. Piritta on fasilitoinut työpajoja ja kehitysprosesseja asiakkaiden erilaisista kompleksisista sisällöistä jo vuodesta 2001. Kokemuksistaan Piritta on kirjoittanut kirjan Fasilitointi luo uutta (Talentum, 2012), jossa käydään läpi yli 50 menetelmää luovan ongelmanratkaisun fasilitointiin.

 

 

 

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *