Henna Karjalainen

fasilitaattori ja valmentaja

Esittely

Hennalla on fasilitaattorina valloittava tyyli pureutua erilaisten ryhmien dynamiikkaan ja antaa tilaa oivalluksille.
”On hienoa nähdä, miten hyvällä ryhmätyöskentelyn ohjauksella ja tiettyjä vaiheita hidastamalla saadaan ihmiset samalle aaltopituudelle ja oikeasti keskittymään yhteisten ratkaisujen tuottamiseen ja kehittämiseen. Silloin syntyy lähes jotain taianomaista.”

Ennen siirtymistään täysipäiväisesti fasilitoinnin maailmaan, Henna toimi lähes 10 vuoden ajan finanssisektorilla esimies- ja asiantuntijatehtävissä keräten kokemusta ison organisaation kehittämis- ja ideointikulttuurista sekä monenlaisten muutosten läpivienneistä. Henna on myös laajentanut osaamistaan ulkomailla työskennellen. Hennalla on vankka 20 vuoden kokemus esiintymisestä niin teatterinäyttelijänä kuin bändin solistina, joten hän on tunnetusti karismaattinen ja mukaansatempaava esiintyjä.

Valmentava johtaminen on Hennaa erityisesti kiehtova aihealue. Erään fasilitointivalmennuksen jälkeen eräs innokas ja ulospäinsuuntautunut johtaja kertoi oivaltaneensa, miten osallistavilla menetelmillä ei pelkästään saada hiljaisempien ihmisten ajatuksia jakoon, vaan myös häntä, nopeampaa ekstroverttia, autetaan hidastamaan vauhtia ja näkemään asioista puolia, joita ei yksin koskaan näkisi.

Hän ymmärsi, että vaikka hänellä johtajana onkin usein näkemys ja ratkaisuehdotus olemassa, se ei aina välttämättä ole paras ja tilanteeseen sopivin. Siksi hän tarvitsee ja arvostaa hyvää ryhmätilanteen ohjausta, jotta saa hidastettua omaa ajatteluaan ja laajennettua ymmärrystään muiden ideoilla. Tällaisia oivalluksia Henna haluaa tuottaa lisää ja olla siten osaltaan mahdollistamassa parempaa johtamista työelämään.

Yhteystiedot

041 434 8998
[email protected]
Verkostoidu LinkedInissä