Fasilitointi - työpaja - Grape People Finland
Tehopakkaus I -fasilitointivalmennus on tehokas kaksipäiväinen valmennus sinulle, joka haluat tehdä työelämän ryhmätilanteista aidosti vaikuttavia! Valmennuksessa opit, mitä fasilitointi on ja miten fasilitointi muuttaa työelämän ryhmätilanteiden johtamista. Valmennus sopii myös sinulle, joka et tee fasilitointia päätyöksesi, vaan vastaat erilaisten kokousten ja työpajojen vetämisestä ajoittain.

Asiakkaiden luottamus ja turvallisuus ovat meille ensiarvoisen tärkeitä. Olemme ottaneet käyttöön useita toimenpiteitä turvallisuutenne takaamiseksi kansainvälisestä koronavirustilanteesta johtuen. Sivun loppusta voit lukea tarkemmin toimenpiteistä ja joustavista muutos- ja peruutusehdoistamme.

Miksi osallistua?

Valmennuksessa käymme läpi osallistavia ryhmätyömenetelmiä innostavassa ja käytännönläheisessä ympäristössä. Fasilitoinnin tarkoituksena on viedä ryhmätyöskentely uudelle tasolle ja parantaa työn tuloksia. Hyvässä ohjauksessa koko ryhmän viisaus saadaan käyttöön. Seurauksena on parempia päätöksiä, joihin kaikki voivat sitoutua.

Taidot ryhmien ohjaamiseen

Valmennuksessa kehität omaa ammattitaitoasi ryhmänvetäjänä. Opit parantamaan vuorovaikutusta ja päätöksentekoa ryhmässä – taitoja, joita jokaisessa organisaatiossa tarvitaan!

Vaikuttavia kokouksia ja työpajoja

Osallistaminen on asiantuntijaorganisaatioissa tänä päivänä välttämätön taito. Osallistamalla ihmisten aika ja osaaminen hyödynnetään parhaalla mahdollisella tavalla. Fasilitointi lisää osallisuutta ja parantaa ryhmätilanteiden vuorovaikutusta. Fasilitaattorin tehtävä on tuoda osallistujat lähemmäs toisiaan ja näin mahdollistaa asiantuntijoiden osaamisen yhdistäminen.

Valmennuksessa opit pitämään parempia tilaisuuksia, luomaan aidosti yhteistä ymmärrystä ja parantamaan ryhmän sitoutumista päätöksiin. Osaat tehdä kokouksista ja työpajoista aidosti vaikuttavia.

”Hyvä peruskoulutus fasilititointiin, tuo ymmärrystä työpajoihin ja omaan rooliin siinä. Halusin oppia lisää fasilitoinnista ja löytää työkaluja ja varmuutta siihen. Suosittelen 5/5.”
Päivi Pääkkönen, kehityspäällikkö, Fortum Power and Heat Oy

Mitä valmennuksessa oppii?

Valmennuksessa opit

  • Yksinkertaisia ja vaikuttavia ryhmämenetelmiä – ns. ryhmänvetäjän työkalupakin
  • Työpajan vaiheet ja työpajojen suunnittelun
  • Onnistumisen edellytykset, eli fasilitoinnin parhaat käytännöt
  • Kuinka fasilitoida työpajoja mistä tahansa aiheesta

Saat taitoja ja menetelmiä mm.

  • Kaikkien läsnäolijoiden osallistamiseen
  • Psykologisen turvallisuuden luomiseen
  • Ideoiden tuottamiseen ja valitsemiseen
  • Työpajojen suunnitteluun

Valmennuksessa opittuja taitoja voi hyödyntää jokapäiväisissä työelämän kohtaamisissa – ei ainoastaan isoissa työpajoissa. Selkeyttämällä vuorovaikutustilanteiden rakennetta yhteistyö helpottuu oli kyseessä sitten kahdenkeskinen keskustelu tai satapäinen seminaaritilaisuus. Fasilitointitaidoista on hyötyä kaikissa organisaatioissa toimialasta riippumatta!

 

”Kurssilla oppii tärkeitä taitoja, joita voi heti soveltaa menestyksekkäästi työssä kuin työssä. Kattava ja ymmärrettävä paketti perusmetodeista, joilla pärjää monissa eri tilanteissa.”
Marjukka Lehtinen / käännösryhmän päällikkö / Asianajotoimisto Castrén & Snellman Oy

Työkalut ja tekniikat

  • Me-We-Us – menetelmä, jolla saat kaikki osallistumaan
  • Fasilitoitu keskustelu – menetelmä ryhmän keskusteluttamiseen ja reflektointiin
  • Voimakenttäanalyysi – menetelmä muutosvastarinnan käsittelemiseen
  • Wishing – menetelmä yhteisen tavoitteen kirkastamiseen
  • Galleriakävely – tehokas menetelmä ensimmäisten ideoiden keräämiseen
  • Kahvilamenetelmät – keskusteleva menetelmä usean aiheen käsittelyyn samanaikaisesti
  • Tiekartta – menetelmä toimenpiteiden konkretisoimiseen ja visualisoimiseen
  • Menetelmiä osallistavan työpajan aloitukseen ja lopetukseen
  • Työkaluja ryhmän energiatason ylläpitämiseen

 

”Innostu ja kehity työssäsi! Saat työkaluja ja ratkaisukeskeisiä ideoita työn ideointiin, kehittämiseen ja prosessin johtamiseen. Tulisin milloin vain uudestaan. Suosittelen 5/5.”
Johanna Leino / Ohjaava opettaja / Oppimis- ja ohjauskeskus Valteri

Aika ja paikka

23.-24.9.2020 klo 8.30-16.30

Toinen toimiso, Tampere, Finlaysonin alueella (Finlaysoninkuja 3, 3. krs)

Investointi

1200€ + alv 24% /hlö

Early Bird -tarjous 1050€ + alv 24% voimassa 23.8.2020 asti.

Hintaan sisältyy:

  • kahden päivän fasilitointivalmennus
  • valmennusmateriaali (pdf) + dokumentointi (pdf)
  • aamupala, lounas ja iltapäiväkahvit

 

Ilmoittautuminen valmennukseen on päättynyt. Seuraava mahdollisuutesi osallistua Vaikuttavan fasilitoinnin valmennukseen on Helsingissä 30.9.-1.10.2020. Lue lisää tästä!

Osallistava valmennustapa

Valmennus on työpaja, jossa harjoittelemme erilaisia ryhmätyömenetelmiä. Tarkoitus on oppia tekemällä. Valmennuksessa on mukana sopivia annoksia teoriaa käytännön ratkaisujen ymmärtämiseksi. Opittuja menetelmiä reflektoidaan ja esimerkkejä peilataan työelämän eri tilanteisiin.

Fasilitointimenetelmien oppimisprosessi

  • esitys ja keskustelu taustateoriasta ja viitekehyksestä
  • menetelmien ja työskentelytapojen harjoittelu (osallistujana tai vetänäjä)
  • pohdinta, mihin tilanteisiin menetelmä soveltuu, ja mihin ei
  • menetelmät osana laajempia prosesseja: esimerkkejä ja kokemuksia ammattilaiselta

Kenelle tämä valmennus on?

Fasilitointivalmennus sopii kaikille, jotka toimivat ryhmien kanssa. Erityisen tyytyväisiä tähän valmennukseen ovat olleet henkilöstön kehittäjät, muutosagentit, strategian jalkauttajat, esimiehet, sisäiset konsultit, innovaattorit ja projektien vetäjät.

Osallistuaksesi valmennukseen sinulla ei tarvitse olla aiempaa kokemusta fasilitoinnista. Valmennuksemme sopivat hyvin myös sellaisille henkilöille, jotka eivät tee fasilitointia päätyökseen, vaan vastaavat erilaisten kokousten ja työpajojen vetämisestä ajoittain.

Asiakkaamme kertovat valmennuksesta

”Erittäin tehokkaasti käytetty aika fasilitoinnin perusteiden oppimiseen ja kokeilemiseen. Sen lisäksi, että valmennus oli selkeää ja ymmärrettävää, valmentaja toimi mielestäni erittäin vakuuttavasti fasilitaattorina, kun tilanne sen salli. Uskon ainakin, että valmentajasta saa hyvän fasilitaattorin roolimallin. Suosittelen 5/5.”
Lari Ruotsalainen, tietomallikonsultti, Tietoa Finland Oy

”Oikein laadukas ja hyvin järjestetty peruspaketti. Kaikki tehtiin esimerkillä. Valmentaja oli oikein rauhallinen ja perusteellinen. Suosittelen 4/5.”
Sini Saalasti, COO, Happy Textiles Bazaar

”Inspiroivat, monipuoliset ja silmiä avaavat koulutuspäivät, jossa loimme yhdessä turvallisen ilmapiirin kokeilla siipiä ja mokatakin. Suosittelen 5/5.”
Hanna Lampi, ohjaava opettaja / Oppimis- ja ohjauskeskus Valteri

”Jälleen kannatti osallistua – Grapen valmennukset on rautaa!”
Pirkka Rannikko – UX and Service Designer / Vincit

”Julkiselle sektorille kallis, mutta haukkuu hintansa.”
Lehtori, asiantuntija

”Tilaisuudesta saa konkreettisia työvälineitä arkeen.”
Kaisa Valppu kuntoutuksen kehityspäällikkö Ilmarinen

”Tehokas ja tiivis valmennus kaikille ihmislähtöisemmästä ja tuloksellisemmasta työskentelystä kiinnostuneille.”

”Onnistunutta oli valmennuspäivien hyvin pohdittu sisältö, loistava vetäjä ja porukan ryhmähenki.”

”Hyvää valmennuksessa oli positiivinen ja kannustava ilmapiiri. Se, että osallistujat pääsivät kokeilemaan ja harjoittelemaan, asian konkreettinen käsittely, käytännön neuvot ja vinkit.”

”Konkreettiset esimerkit ja se, että pitkien teorialuentojen sijaan ryhdyimme heti fasilitoimaan käytännössä ja soveltamaan oppimaamme, olivat ehdottomia plussia.”

”Jokaisen pitäisi tämä valmennus käydä ja jokaisen organisaation pitäisi hyödyntää fasilitointia.”

Valmentaja

Hennalla on valloittava tyyli ruokkia erilaisten ryhmien dynamiikkaa ja antaa tilaa oivalluksille. Ennen siirtymistään täysipäiväisesti fasilitoinnin pariin Henna työskenteli lähes 10 vuoden ajan finanssisektorilla esimies- ja asiantuntijatehtävissä ammentaen kokemusta mm. ison organisaation kehittämis- ja ideointikulttuurista sekä monenlaisten muutosten läpivienneistä. Valmentava johtaminen on Hennaa erityisesti innostava aihealue.

Henna Karjalainen
fasilitaattori ja fasilitointivalmentaja

Valmentava organisaatio

Grape People syntyi vuonna 2003 tarpeesta tehdä organisaatioista osallistavampia. Organisaatioiden ja työympäristöjen muuttuessa yhä monimutkaisemmiksi tietävä ja määräävä, siis perinteinen, johtaminen ei enää riittänyt.

Tarvittiin uudenlaista johtamista: osallistavaa, eli fasilitoivaa, johtamista. Siispä lähdimme toteuttamaan missiotamme levittää fasilitointitietoa ja –taitoa, jotta johtajilla olisi paremmat edellytykset tulevaisuuden organisaatioiden johtamiseen.

Autamme organisaatioita luomaan ja toteuttamaan muutoksia fasilitoinnin ja fasilitointivalmennuksen avulla. Oli kyseessä sitten yhteisen vision luominen, strategian jalkauttaminen organisaatioon, tärkeään muutokseen tarttuminen tai tiimien kehittäminen, me olemme täällä sinua varten.

Yhdessä olemme fasilitoineet yli 1 000 työpajaa ja valmentaneet yli 25 000 fasilitaattoria ympäri maailmaa. Valmennuksemme ovat tämän kokemuksen ja pitkän tuotekehityksen lopputulos.

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen valmennukseen on päättynyt. Seuraava mahdollisuus osallistua vaikuttavan fasilitoinnin valmennukseen on Helsingissä 30.9.-1.10.2020. Lue lisää tästä!

”Erittäin hyvä kokonaisuus, joka antaa parissa päivässä eväitä oman fasilitoinnin kehittämiseen käytännön harjoittelun ja eri fasilitointitekniikoiden käsittelyn kautta. Koulutus avaa ajattelua oman fasilitoinnin kehittämiseen ja luo puitteet kyvyille toimia fasilitoijana erilaisissa tilanteissa. Parilla koulutuspäivällä varmasti pitkäkestoiset positiiviset vaikutukset, suosittelen!”
Mika Myötyri, Gas Market Specialist

Mikä fasilitointi?

Fasilitointi on tehokasta sisältöneutraalia ryhmäprosessin ohjaamista. Fasilitaattorin tehtävä on tuoda osallistujat lähemmäs toisiaan ja näin mahdollistaa osaamisen yhdistäminen. Fasilitointi helpottaa osallistumista, oivaltamista ja muutosta sekä päätöksen tekoa ryhmässä. Fasilitoidun prosessin tarkoituksena on viedä työskentely uudelle tasolle ja parantaa sen tuloksia. Hyvin suunnitellussa fasilitoidussa tilaisuudessa kaikki saavat äänensä tasapuolisesti kuuluviin. Seurauksena on parempia päätöksiä, joihin kaikki voivat sitoutua.

 

Turvallisuusohjeet ja toimenpiteet 

Asiakkaiden luottamus ja turvallisuus ovat meille ensiarvoisen tärkeitä. Olemme ottaneet käyttöön useita toimenpiteitä turvallisuutenne takaamiseksi kansainvälisestä koronavirustilanteesta johtuen.

Lähivalmennuksissa huomioitavaa:

  • Tilan tarjoaja (kolmas osapuoli) vastaa tilojen turvallisuudesta hygienian ja muiden tarpeellisten ratkaisujen osalta (käsienpesumahdollisuus tiloissa ja/tai käsidesin saatavuus).
  • Valmentajamme osallistuvat lähivalmennuksien järjestämiseen vain terveinä ja täysin oireettomina ja silloin, kun tietoomme ei ole tullut riskiä altistumisesta tai karanteenisuosituksia.
  • Pidämme kirjaa tilaisuuksien osallistujista ja toimitamme osallistujalistat viranomaisille pyydettäessä mahdollisissa tartuntaepäilyissä ja altistumistilanteissa.
  • Varmistamme etukäteen ja tilaisuuden alussa, että osallistujat ovat ymmärtäneet alla esitetyt turvallisen osallistumisen edellytykset.

Näin varmistamme yhteistyössä edellytykset turvalliselle kokoontumiselle:

  • Ei kättelyä tai muuta kosketusta
  • Yskiä tulee nenäliinaan tai hihaan
  • Turvavälit toisiin henkilöihin väh. 1m koko tilaisuuden ajan
  • Riittävän suuri tila osallistujamäärään suhteutettuna
  • Yhteisten työvälineiden desinfiointi käyttäjien välillä
  • Suosittelemme kasvosuojainten käyttöä
  • Oireellisena tai karanteenin alaisena tilaisuuksiimme ei saa osallistua

”Yleisötilaisuuteen, yleiseen kokoontumiseen tai julkiseen tilaan, jossa on muita henkilöitä samanaikaisesti paikalla, ei saa tulla, jos on mitään sairastumiseen viittaavia oireita. Koronavirus aiheuttaa hengitystieinfektion, jonka oireita voivat olla mm. yskä, kurkkukipu, kuume, hengenahdistus, lihaskivut, vatsaoireet ja päänsärky.”

Työskentelemme antaumuksella asiakkaamme hyväksi ja teemme kaiken voitavamme, jotta jokainen fasilitoitu tilaisuus on tuloksellinen ja turvallinen. Kaikissa kysymyksissä ja tarvittavissa järjestelyissä autamme mielellämme.

Peruutus- ja muutosehdot

Tarjoamme kuluttoman siirto- ja peruutusoikeuden avoimiin valmennuksiin, kun peruutus tai siirto tehdään 30 vrk ennen valmennuksen alkua. Mikäli siirto tai peruutus tapahtuu alle 30 vrk valmennuksen alkamisesta laskutamme 50% osallistumismaksusta järjestely- ja tarjoilukustannusten kattamiseksi.

Sairastapauksissa tarjoamme maksuttoman siirtomahdollisuuden myös alle 30 vrk valmennuksen alkamisesta. Olemme joustavia ja haluamme tarjota sinulle parhaan mahdollisen ratkaisun.

Yleiset peruutus- ja muutosehdot löydät tästä linkistä kohdasta ”Avoimet valmennukset”.

Lisätiedot ja kyselyt

Bettina Kanninen, puh. 050 408 8141, bettina@grapepeople.fi
Jyri Saraste, puh. 040 546 2332, jyri@grapepeople.fi