Tehopakkaus I – Vaikuttava fasilitointi

30.09.2020 - 01.10.2020   8:30 - 16:30 Valmennus

Fasilitointi - työpaja - Grape People Finland
Tehopakkaus I -fasilitointivalmennus on tehokas kaksipäiväinen valmennus sinulle, joka haluat tehdä työelämän ryhmätilanteista aidosti vaikuttavia! Valmennuksessa opit, mitä fasilitointi on ja miten fasilitointi muuttaa työelämän ryhmätilanteiden johtamista. Valmennus sopii myös sinulle, joka et tee fasilitointia päätyöksesi, vaan vastaat erilaisten kokousten ja työpajojen vetämisestä ajoittain.

Asiakkaidemme luottamus ja turvallisuus ovat meille ensiarvoisen tärkeitä. Olemme ottaneet käyttöön useita toimenpiteitä lähivalmennuksissa turvallisuutenne takaamiseksi kansainvälisestä koronavirustilanteesta johtuen. Sivun loppusta voit lukea tarkemmin toimenpiteistä ja joustavista muutosehdoistamme.

Miksi osallistua?

Valmennuksessa käymme läpi osallistavia ryhmätyömenetelmiä innostavassa ja käytännönläheisessä ympäristössä. Fasilitoinnin tarkoituksena on viedä ryhmätyöskentely uudelle tasolle ja parantaa työn tuloksia. Hyvässä ohjauksessa koko ryhmän viisaus saadaan käyttöön. Seurauksena on parempia päätöksiä, joihin kaikki voivat sitoutua.

Taidot ryhmien ohjaamiseen

Valmennuksessa kehität omaa ammattitaitoasi ryhmänvetäjänä. Opit parantamaan vuorovaikutusta ja päätöksentekoa ryhmässä – taitoja, joita jokaisessa organisaatiossa tarvitaan.

Vaikuttavia kokouksia ja työpajoja

Osallistaminen on asiantuntijaorganisaatioissa tänä päivänä välttämätön taito. Osallistamalla ihmisten aika ja osaaminen hyödynnetään parhaalla mahdollisella tavalla. Fasilitointi lisää osallisuutta ja parantaa ryhmätilanteiden vuorovaikutusta. Fasilitaattorin tehtävä on tuoda osallistujat lähemmäs toisiaan ja näin mahdollistaa asiantuntijoiden osaamisen yhdistäminen.

Valmennuksessa opit pitämään parempia tilaisuuksia, luomaan aidosti yhteistä ymmärrystä ja parantamaan ryhmän sitoutumista päätöksiin. Osaat tehdä kokouksista ja työpajoista vaikuttavia.

”Erittäin hyvä kokonaisuus, joka antaa parissa päivässä eväitä oman fasilitoinnin kehittämiseen käytännön harjoittelun ja eri fasilitointitekniikoiden käsittelyn kautta. Koulutus avaa ajattelua oman fasilitoinnin kehittämiseen ja luo puitteet kyvyille toimia fasilitoijana erilaisissa tilanteissa. Parilla koulutuspäivällä varmasti pitkäkestoiset positiiviset vaikutukset, suosittelen!”

Mika Myötyri, Gas Market Specialist

Mitä valmennuksessa oppii?

Valmennuksessa opit

Saat taitoja ja menetelmiä mm.

Valmennuksessa opittuja taitoja voi hyödyntää jokapäiväisissä työelämän kohtaamisissa – ei ainoastaan isoissa työpajoissa. Selkeyttämällä vuorovaikutustilanteiden rakennetta yhteistyö helpottuu oli kyseessä sitten kahdenkeskinen keskustelu tai satapäinen seminaaritilaisuus. Fasilitointitaidoista on hyötyä kaikissa organisaatioissa toimialasta riippumatta!

Työkalut ja tekniikat

 

Innostu ja kehity työssäsi! Saat työkaluja ja ratkaisukeskeisiä ideoita työn ideointiin, kehittämiseen ja prosessin johtamiseen. Aivan loistava ja asiantunteva Kari – suurkiitokset! Tulisin milloin vain uudestaan. Suosittelen 5/5.

Johanna Leino / Ohjaava opettaja / Oppimis- ja ohjauskeskus Valteri

 

Aika ja paikka

30.9.-1.10.2020 klo 8.30-16.30, Helsinki

Investointi

1200 € + alv 24%

Early Bird -tarjous 1050€ (+ alv 24%) voimassa 30.8.2020 saakka.

Ilmoittautuminen tilaisuuteen on päättynyt. Varmista paikkasi seuraavasta valmennuksesta, joka toteutetaan etäyhteydellä 5-osaisena kokonaisuutena. Tutustu lisää tästä!

 

Hintaan sisältyy:

Kannattaa osallistua tähän koulutukseen, vaikka olisi fasilitoinnista jo kokemustakin. Lyhyessä ajassa mentiin pintaa syvemmälle sellaisella tavalla, jonka uskon antavan kenelle tahansa ajateltavaa ja harjoiteltavaa. Yleisarvosana 5/5.

Tuovi Bresnahan, viestintäaktiivi, Mothers in Business

Osallistava valmennustapa

Valmennus on työpaja, jossa harjoittelemme erilaisia ryhmätyömenetelmiä. Tarkoitus on oppia tekemällä. Valmennuksessa on mukana sopivia annoksia teoriaa käytännön ratkaisujen ymmärtämiseksi. Opittuja menetelmiä reflektoidaan ja esimerkkejä peilataan työelämän eri tilanteisiin.

Fasilitointimenetelmien oppimisprosessi

Kenelle tämä valmennus on?

Fasilitointivalmennus sopii kaikille, jotka toimivat ryhmien kanssa. Erityisen tyytyväisiä tähän valmennukseen ovat olleet henkilöstön kehittäjät, muutosagentit, strategian jalkauttajat, esimiehet, sisäiset konsultit, innovaattorit ja projektien vetäjät.

Osallistuaksesi valmennukseen sinulla ei tarvitse olla aiempaa kokemusta fasilitoinnista. Valmennuksemme sopivat hyvin myös sellaisille henkilöille, jotka eivät tee fasilitointia päätyökseen, vaan vastaavat erilaisten kokousten ja työpajojen vetämisestä ajoittain.

Asiakkaamme kertovat valmennuksesta

”Erittäin tehokkaasti käytetty aika fasilitoinnin perusteiden oppimiseen ja kokeilemiseen. Sen lisäksi, että valmennus oli selkeää ja ymmärrettävää, valmentaja toimi mielestäni erittäin vakuuttavasti fasilitaattorina, kun tilanne sen salli. Uskon ainakin, että valmentajasta saa hyvän fasilitaattorin roolimallin. Suosittelen 5/5.”
Lari Ruotsalainen, tietomallikonsultti, Tietoa Finland Oy

”Oikein laadukas ja hyvin järjestetty peruspaketti. Kaikki tehtiin esimerkillä. Valmentaja oli oikein rauhallinen ja perusteellinen. Suosittelen 4/5.”
Sini Saalasti, COO, Happy Textiles Bazaar

”Inspiroivat, monipuoliset ja silmiä avaavat koulutuspäivät, jossa loimme yhdessä turvallisen ilmapiirin kokeilla siipiä ja mokatakin. Suosittelen 5/5.”
Hanna Lampi, ohjaava opettaja / Oppimis- ja ohjauskeskus Valteri

”Tehokas ja tiivis valmennus kaikille ihmislähtöisemmästä ja tuloksellisemmasta työskentelystä kiinnostuneille.”

”Onnistunutta oli valmennuspäivien hyvin pohdittu sisältö, loistava vetäjä ja porukan ryhmähenki.”

”Valmennuksesta saa erinomaiset eväät fasilitoinnin keinojen hyödyntämiseen asiantuntija- ja johtotehtävissä.”

”Hyvää valmennuksessa oli positiivinen ja kannustava ilmapiiri. Se, että osallistujat pääsivät kokeilemaan ja harjoittelemaan, asian konkreettinen käsittely, käytännön neuvot ja vinkit.”

”Konkreettiset esimerkit ja se, että pitkien teorialuentojen sijaan ryhdyimme heti fasilitoimaan käytännössä ja soveltamaan oppimaamme, olivat ehdottomia plussia.”

”Jokaisen pitäisi tämä valmennus käydä ja jokaisen organisaation pitäisi hyödyntää fasilitointia.”

Valmentaja

Kari Kukkola
fasilitaattori ja fasilitointivalmentaja

Kari on sosiaalipsykologi (VTM), joka valmentaa erityisesti muutos- ja strategiajohtamista sekä fasilitointitaitoja. Karin ihmisläheinen tyyli vetää työpajoja ja valmentaa fasilitointitaitoja kerää kiitosta osallistujilta. Kari on fasilitoinut ja valmentanut Grape Peoplella vuodesta 2009.

Katso tästä Karin videoterveydys.

Valmentava organisaatio

Grape People syntyi vuonna 2003 tarpeesta tehdä organisaatioista osallistavampia. Organisaatioiden ja työympäristöjen muuttuessa yhä monimutkaisemmiksi tietävä ja määräävä, siis perinteinen, johtaminen ei enää riittänyt.

Tarvittiin uudenlaista johtamista: osallistavaa, eli fasilitoivaa, johtamista. Siispä lähdimme toteuttamaan missiotamme levittää fasilitointitietoa ja –taitoa, jotta johtajilla olisi paremmat edellytykset tulevaisuuden organisaatioiden johtamiseen.

Autamme organisaatioita luomaan ja toteuttamaan muutoksia fasilitoinnin ja fasilitointivalmennuksen avulla. Oli kyseessä sitten yhteisen vision luominen, strategian jalkauttaminen organisaatioon, tärkeään muutokseen tarttuminen tai tiimien kehittäminen, me olemme täällä sinua varten.

Yhdessä olemme fasilitoineet yli 1 000 työpajaa ja valmentaneet yli 25 000 fasilitaattoria ympäri maailmaa. Valmennuksemme ovat tämän kokemuksen ja pitkän tuotekehityksen lopputulos.

Hyvä kokonaisuus, josta mahdollisuus ottaa opit ja kopit omaan fasilitointiin.
Jaana Kokko, Tmi Jaana Johanna

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen tilaisuuteen on päättynyt. Varmista paikkasi seuraavasta valmennuksesta, joka toteutetaan etäyhteydellä 5-osaisena kokonaisuutena. Tutustu lisää tästä!

 

Hyvä peruskoulutus fasilititointiin, tuo ymmärrystä työpajoihin ja omaan rooliin siinä. Halusin oppia lisää fasilitoinnista ja löytää työkaluja ja varmuutta siihen. Suosittelen 5/5.

Päivi Pääkkönen, kehityspäällikkö, Fortum Power and Heat Oy

Turvallisuusohjeet ja toimenpiteet 

Asiakkaiden luottamus ja turvallisuus ovat meille ensiarvoisen tärkeitä. Olemme ottaneet käyttöön useita toimenpiteitä turvallisuutenne takaamiseksi kansainvälisestä koronavirustilanteesta johtuen.

Lähivalmennuksissa huomioitavaa:

Näin varmistamme yhteistyössä edellytykset turvalliselle kokoontumiselle:

”Yleisötilaisuuteen, yleiseen kokoontumiseen tai julkiseen tilaan, jossa on muita henkilöitä samanaikaisesti paikalla, ei saa tulla, jos on mitään sairastumiseen viittaavia oireita. Koronavirus aiheuttaa hengitystieinfektion, jonka oireita voivat olla mm. yskä, kurkkukipu, kuume, hengenahdistus, lihaskivut, vatsaoireet ja päänsärky.”

Työskentelemme antaumuksella asiakkaamme hyväksi ja teemme kaiken voitavamme, jotta jokainen fasilitoitu tilaisuus on tuloksellinen ja turvallinen. Kaikissa kysymyksissä ja tarvittavissa järjestelyissä autamme mielellämme.

Peruutus- ja muutosehdot

Tarjoamme kuluttoman siirto- ja peruutusoikeuden avoimiin valmennuksiin, kun peruutus tai siirto tehdään 30 vrk ennen valmennuksen alkua. Mikäli siirto tai peruutus tapahtuu alle 30 vrk valmennuksen alkamisesta laskutamme 50% osallistumismaksusta järjestely- ja tarjoilukustannusten kattamiseksi.

Sairastapauksissa tarjoamme maksuttoman siirtomahdollisuuden myös alle 30 vrk valmennuksen alkamisesta. Olemme joustavia ja haluamme tarjota sinulle parhaan mahdollisen ratkaisun.

Yleiset peruutus- ja muutosehdot löydät tästä linkistä kohdasta ”Avoimet valmennukset”.

Lisätiedot ja kyselyt

Bettina Kanninen, puh. 050 408 8141, [email protected]
Jyri Saraste, puh. 040 546 2332, [email protected]