Fasilitointitaidot verkkoon -valmennus (Zoom 3h)

06.10.2020   8:45 - 12.00 Valmennus

Osallistava johtaminen etäkokouksissa
Onko sinulla osaamista ja kokemusta työpajojen fasilitoinnista kasvotusten? Haluatko päivittää osaamisesi verkkotilaisuuksien vetämiseen yhtä tuloksellisesti kuin työskentelisimme samassa tilassa? Tässä intensiivisessä virtuaalifasilitoinnin valmennuksessa tutustumme, kuinka viemme fasilitointitaidot verkkoon ja opimme johtamaan vuorovaikutusta verkossa. Opit mm. rakentamaan luottamuksen ilmapiiriä, aktivoimaan hiljaisetkin osallistujat sekä visualisoimaan keskustelun tuloksia etäkokouksen aikana.

Valmennus on suunnattu fasilitointitaitoisille.

”Erittäin hyviä käytännön ohjeita, joista on hyötyä fasilitointiin etänä.”

Piia Pärssinen, muutostoimisto Flow, CX-Inspiraattori, valmentaja

Miksi osallistua?

Verkkotilaisuudet vaativat fasilitaattorilta uusia taitoja, kun emme näe toistemme ilmeitä tai kehonkieltä. Kun vuorovaikutus siirtyy verkkoon, moni asia muuttuu, kuten psykologisen turvallisuuden rakentaminen, ideoiden visualisointi tai ryhmän sitoutumisen tarkistaminen.

Hyödyt: itsevarmuus, visualisointi, vertaisoppiminen, kaikkien osallistaminen, työkalut

Kenelle tämä valmennus on?

Valmennus sopii kaikille, jotka toimivat ryhmien kanssa verkon välityksellä ja hallitsevat jo fasilitoinnin perusteet face-to-face -tilaisuuksissa. Käytettyjä menetelmiä voi soveltaa usealla eri etäkokousalustalla. Voit toimia esimerkiksi asiantuntijana, suunnittelijana, projektipäällikkönä, tiiminvetäjänä, konsultina tai kouluttajana.

”Lämmin suositus, rohkeutta etätyöpajoihin!”

Minna Alhonen, projektipäällikkö, käyttäjälähtöinen suunnittelu ja palvelumuotoilu

Aiempi osaaminen

Valmennus on suunniteltu Grape Peoplen fasilitointivalmennuksiin osallistuneille. Pohjaksi riittää avoin valmennus Tehopakkaus I – Vaikuttava fasilitointi tai organisaatiolle toteuttamamme yhden koko päivän valmennus. Edellytämme, että sinulla on hyvä käsitys fasilitaattorin ydinkompetensseista ja fasilitoinnin peruskäsitteistä.

Mitä valmennuksessa oppii?

Valmennuksessa tutustumme osallistavaan vuorovaikutukseen verkon välityksellä. Aloitamme verkko-osallistamisen parhaista käytännöistä ja kokeilemme osallistavia menetelmiä käytännössä. Erilaiset etäfasilitoinnin työkalut tulevat tutuksi, jotta voit hyödyntää taitoja mahdollisimman monessa tilanteessa.

Kokeilemme myös ideoiden tuottamista ja valitsemista verkon välityksellä. Opit, miten ryhmä kuljetetaan päätöksenteon vaiheesta toiseen etäkokoustyökalujen avulla.

Valmennuksen päätteeksi olet:

Aika ja paikka

Tekninen check, 30 minuuttia

Tämä on testikokous, jonka aikana valmentaja on kanssasi linjoilla testaamassa, että tekniikka toimii. Kirjaudu sisään milloin tahansa puolen tunnin aikana. Testaukseen menee kultakin osallistujalta vain muutama minuutti. Ajankohta ilmoitetaan osallistujille.

Valmennus: Fasilitointitaidot verkkoon
ti 6.10.2020 klo 8.45 – 12.00

Kokousalustana toimii Zoom. Näistä taidoista on hyötyä myös muilla alustoilla, kuten Microsoft Teams, Skype for Business tai Google Hangouts / Meet. Osallistumiseen tarvitset oman tietokoneen, rauhallisen tilan, vakaan verkkoyhteyden ja kuulokkeet mikrofonilla.

Kun olet ilmoittautunut, varaa päivät kalenteristasi etukäteen. Kutsulinkkit lähetetään ennen tilaisuutta. Tämä on vuorovaikutteinen valmennus, johon voi ainoastaan osallistua livenä. Valmennusmateriaalit ja tallenne täydentävät livetyöskentelyä, mutta eivät korvaa sitä.

Hinta ja ilmoittautuminen

Tarjoushinta nyt: 200 € + alv 24% (norm. 250 € + alv 24%)

Voit maksaa valmennuksen verkkokaupassamme tai laskulla. Poikkeusolosuhteiden vuoksi palvelumme ovat tällä hetkellä ruuhkautuneet, joten toivomme asiointia verkkokaupan välityksellä. Haluamme varmistaa asiakkaidemme menestyksen muutoksen keskellä. Kiitämme ymmärryksestänne.

Ilmoittaudu valmennukseen

Osallistuminen edellyttää fasilitoinnin perusteiden osaamista. Pohjaksi riittää valmennuksemme Tehopakkaus I – Vaikuttava fasilitointi tai järjestämämme organisaatiokohtainen valmennus.

Hintaan sisältyy:

”Sisältö vastasi markkinointia, eli jos tuolle sisällölle on osaamistarvetta niin voin suositella. Vaikka omalta osaltani väitän aiheesta jotain ymmärtäväni, niin investointi (aika ja raha) ei mennyt hukkaan.”

Mikko Paalasmaa, Senior Advisor, Rsult

Osallistumisen edellytykset

Parhaan kokemuksen saat, kun sinulla on:

Teknisessä tsekissä varmistamme, että yhteydet, laitteet ja sovellukset toimivat, jotta valmennukseen osallistuminen sujuu mutkattomasti.

Valmennuksemme asiakkaidemme sanoin

”Valmennuksella halusimme tukea esimiehiä monikanavaisten viestintätaitojen ja erityisesti etäkokouksien fasilitoinnin kehittämisessä. Nykyään esimiehet saavat harvoin tiiminsä kerralla samaan kokoushuoneeseen, koska tiimin jäsenet toimivat lähellä asiakkaita maantieteellisesti erillään. Ottamalla aktiiviseen käyttöön esimerkiksi Skypen, voidaan matkustamista vähentää merkittävästi ja saada silti henkilökohtaisuutta ja aktiivisuutta valmentavaan esimiestyöhön lisää. Käyttämällä taitavammin Skypen työkaluja, pystymme saamaan kokouksista elävämpiä ja osallistavampia.”
Jani Vilpponen, varatoimitusjohtaja, OP Tampere

”Kun osallistut hyvin fasilitoituun sessioon, kaikki vaikuttaa helpolta ja selkeältä. Sitten, kun pitääkin itse fasilitoida, huomaa, että se vaatii paljon valmistelua ja taitoa, jotta pääsee selkeään lopputulokseen. Näillä eväillä vedän parempia työpajoja ja koulutuksia tulevaisuudessa.”
Valmennuksen osallistuja

”Nykyisessä globaalien tiimien ja verkostojen maailmassa kaikkien pitäisi tuntea nämä työkalut, jotta voisimme työskennellä tehokkaammin. Koulutus oli ajankäytön arvoinen.”
Valmennuksen osallistuja

”Hyvin strukturoitu valmennus joka pitää keskittyneenä ja antaa hyviä vinkkejä käyttöön otettavaksi. Valmentaja loi myös heti hyvän ilmapiirin, jolloin kaikki uskalsivat jakaa näkemyksiään.”
Valmennuksen osallistuja

”Jos vietät suurimman osan ajastasi online-kokouksissa, saat tästä uusia näkökulmia kokousten järjestämiseen. Jos pääosin koulutat, saat vieläkin enemmän irti.”
Valmennuksen osallistuja

Valmentajat

Tilaisuuden vetäjinä toimivat kokeneet ammattifasilitaattori-valmentajamme, jotka ovat erikoistuneet tuloksellisten ryhmäprosessien johtamiseen. Grape Peoplen ihmiset ovat tiimien ja organisaatioiden kehittämisen asiantuntijoita, jotka suhtautuvat työhönsä intohimoisesti. Valmentajiimme voit tutustua tästä.

Olemme yli 15 vuoden ajan auttaneet asiakkaitamme ratkaisemaan osallistumisen haasteita ja löytämään uusia toimintatapoja yhteistyön parantamiseksi työelämän jokapäiväisissä kohtaamisissa niin kasvotusten kuin etänäkin. Fasilitoinnin keinoin helpotamme osallistumista, oivaltamista ja muutosta sekä päätöksen tekoa ryhmässä. Tavoitteenamme on tehdä vuorovaikutuksesta verkossa yhtä sujuvaa kuin kohtaamisista kasvotusten. Autamme teitä yhdistämään asiantuntijoidenne osaamisen ja menestymään verkon välityksellä! Lue asiakkaidemme onnistumistarinoita tästä!

Valmentava organisaatio

Grape People syntyi vuonna 2003 tarpeesta tehdä organisaatioista osallistavampia. Organisaatioiden ja työympäristöjen muuttuessa yhä monimutkaisemmiksi tietävä ja määräävä, siis perinteinen, johtaminen ei enää riittänyt.

Tarvittiin uudenlaista johtamista: osallistavaa, eli fasilitoivaa, johtamista. Siispä lähdimme toteuttamaan missiotamme levittää fasilitointitietoa ja –taitoa, jotta johtajilla olisi paremmat edellytykset tulevaisuuden organisaatioiden johtamiseen.

Autamme organisaatioita luomaan ja toteuttamaan muutoksia fasilitoinnin ja fasilitointivalmennuksen avulla. Oli kyseessä sitten yhteisen vision luominen, strategian jalkauttaminen organisaatioon, tärkeään muutokseen tarttuminen tai tiimien kehittäminen, me olemme täällä sinua varten.

Yhdessä olemme fasilitoineet yli 1 000 työpajaa ja valmentaneet yli 25 000 fasilitaattoria ympäri maailmaa. Valmennuksemme ovat tämän kokemuksen ja pitkän tuotekehityksen lopputulos.

 

Lisätiedot ja kyselyt

Bettina Kanninen, [email protected], puh 050 408 8141
Jyri Saraste, [email protected], puh. 040 546 2332

 

Peruutusehdot

Tutustu avointen valmennusten peruutus- ja muutosehtoihin