Sertifiointitilaisuus – Sertifioitu fasilitaattori

14.12.2020 - 15.12.2020   8:30 - 17:00 Valmennus

Fasilitaattori-valmentaja Miikka Penttinen sekä sertifioidut fasilitaattorit Kristian Tötterman, Malviina Laakso, Riitta Koskimies, Katja Turunen, Reetta Björn ja Tiina Lakkaneva (ei kuvassa) sekä fasilitaattori-valmentaja Pepe Nummi.

Tämä sertifiointitilaisuus on sinulle, joka haluat osoittaa fasilitointiosaamisesi. Sinulla on sekä valmennustaustaa että käytännön osaamista työpajojen fasilitoinnista. Hyväksytty suoritus oikeuttaa sinut Sertifioitu fasilitaattori -tunnustuksen käyttöön.

Grape Peoplen sertifioima fasilitaattori taitaa fasilitaattorin ydinkompetenssit ja osaa suunnitella sekä johtaa työpajoja tuloksellisesti parhaita menetelmiä hyödyntäen.

Sertifiointitilaisuus antaa sinulle mahdollisuuden saada arvokasta palautetta omasta työpajaprosessin suunnittelusta sekä sen toteutuksesta niin vertaisiltasi kuin ammattifasilitaattoreilta. Saat ainutkertaisen mahdollisuuden kehittyä fasilitaattorina. Panosta oman osaamisesi kehittämiseen ja samalla parannat urakehitysnäkymiäsi. Sertifioimalla osaamisesi teet fasilitointiosaamisesi näkyväksi.

”Loistavaa oppimista, palautetta ja verkostoitumista. Kirsikkana kakun päällä todistus osaamisesta. Suomen parhaat fasilitaattorit, need I say more. Suosittelen 5/5.

SOK Majoitus ja ravitsemiskaupan ketjuohjaus, kehityspäällikkö

Aika ja paikka

ke 11.12. klo 8.30-17 suunnittelu ja valmistautuminen / osaamisen näyttäminen
to 12.12. klo 8.30-17 osaamisen näyttäminen & sertifiointi

Helsinki, tarkempi paikka ilmoitetaan myöhemmin

Kenelle?

Kokeneille fasilitaattoreille, jotka haluavat sertifioida fasilitointiosaamisensa. Haluat osoittaa, että osaat suunnitella ja johtaa tuloksellisia työpajoja, joissa syntyy yhteinen ymmärrys ja päätöksiä, joihin osallistujat voivat sitoutua. Saat käyttöösi Sertifioitu fasilitaattori -tunnustuksen. Laadukkaan oppimiskokemuksen varmistamiseksi osallistujamäärä on rajattu kuuteen henkilöön. Ilmoittaudu tilaisuuteen alta ja varmista paikkasi!

Erinomainen konsepti ja kouluttajat, hyvä porukka. Ehdottomasti kannattaa käydä virkistämässä muistia ja hakemassa uusia näkemyksiä, sekä verkostoitumassa. Suosittelen 5/5.

Pirjo Kuuppo; Manager, Innovation Ecosystems; Neste Oyj

Ilmoittautuminen & investointi

900 € + alv 24%.

Grape Peoplen valmennuksiin osallistuneille 600 € + alv 24%.

Osallistumismahdollisuus tarjotaan ensisijaisesti Sertifioitu fasilitaattori -valmennusohjelman osallistujille.

Haluatko varmistua soveltuvuudestasi sertifiointitilaisuuteen?
Sinua palvelee: Jyri Saraste, 040 546 2332, [email protected]

Edellytykset

Sinulla tulee olla kokemusta työpajojen suunnittelusta ja toteutuksesta sekä muodollista fasilitointikoulutusta menestyäkseen sertifiointitilaisuudessa. Hallitset fasilitaattorin ydinkompetenssit ja osaat suunnitella ja johtaa tuloksellisia työpajaprosesseja. Suosittelemme Sertifioitu fasilitaattori -valmennusohjelman suorittamista ennen sertifiointitilaisuutta. Valmennuskokonaisuus on Kansallisen koulutuksen arviointikeskuksen arvioima.

Sertifioitu fasilitaattori -valmennusohjelma
– Tehopakkaus I – Vaikuttava fasilitointi (2pvä)
– Tehopakkaus II – Edistynyt fasilitointi (2pvä)
– Virtuaalifasilitoinnin valmennus (½ pvä)

Lataa esite Sertifioitu fasilitaattori -valmennusohjelmasta

Sertifiointiprosessi

Kyseessä on pienryhmätilaisuus, jossa kaikki osallistujat saavat palautetta niin ammattifasilitaattoreilta kuin vertaisiltaan työpajaprosessin suunnittelusta ja toteutuksesta. Sertifiointitilaisuus on ennen kaikkea oppimistilaisuus, joka auttaa kehittymään eteenpäin fasilitaattorina. Sertifiointi koostuu kahdesta osasta: työpajan suunnittelusta ja sertifiointitilaisuuteen valmistautumisesta sekä työpajan toteutuksesta ja arvioinnista sekä sertifioinnista. Osallistujien suoritukset arvioidaan Grape Peoplen ammattifasilitaattorien toimesta.

1. päivä

Osallistujat saavat case-esimerkit, joiden pohjalta suunnittelevat seuraavan päivän fasilitoidun työpajaprosessin pienryhmissä. Suunnitelmat arvioidaan ja niistä annetaan palaute. Näiden pohjalta valmistaudutaan seuraavan päivän fasilitointeihin.

2. päivä

Jokaisella osallistujalla on 45 minuutin osuus työpajasta, joka vedetään muille osallistujille. Fasilitoinnin jälkeen tehdään itsearviointi ja vertaisarviointi sekä saadaan valmentajien palaute. Päivän päätteeksi tehdään yhteenveto arvioinneista ja myönnetään sertifioinnit kriteerit täyttäneille suorituksille.

Lisätietoa sertifiointiin johtavista valmennuksista ja sertifiointiprosessista saat oheisesta esitteestä.

Erinomainen tapa testata oma osaamisensa ja saada asiantuntevaa palautetta omista vahvuuksistaan ja heikkouksistaan fasilitoijana.

Sonja-Maria Ignatius, Helsingin kaupunki

Fasilitaattori-valmentaja Pepe Nummi ja sertifioidut fasilitaattorit Hanna Kölhi, Anne Pallaste, Pirjo Kuuppo, Jarmo Osmo ja Jukka Kaartinen (ei kuvassa) sekä fasilitaattori-valmentaja Kari Kukkola.

Fasilitointiosaamisen sertifiointi organisaation näkökulmasta

Työnantaja voi tarjota henkilöstölleen mahdollisuuden sertifioida osaamisensa ja samalla osoittaa huolehtivansa asiantuntijoidensa ammatillisesta kehittymisestä. Näin työnantaja ylläpitää jatkuvaa oppimista arvostavaa ilmapiiriä ja lisää henkilöstönsä sitoutumista organisaatioon.

Organisaation näkökulmasta henkilöstön paremmat fasilitointitaidot tarkoittavat parempaa kommunikaatiota, tehokkaampaa ongelmanratkaisua sekä kykyä sopeutua nopeasti ympäristön muutoksiin. Sertifioituneet asiantuntijat antavat perustavaa tukea tarjouskilpailuissa ja myynnissä. Osaava henkilöstö on yksi organisaation tärkeimmistä menestystekijöistä.

”Tämä on tilaisuus hioa fasilitoinnin yksityiskohdat täydelliseksi kokonaisuudeksi.”

Sertifioitu fasilitaattori

Valmentajat

Fasilitointisuunnitelman ja -suorituksen arvioivat kokeneet Grape Peoplen fasilitaattori-valmentajat.

Pepe Nummi

Pepe on fasilitoinnin pioneeri Suomessa. Hän on maamme ensimmäinen sertifioitu ammattifasilitaattori, yksi Grape Peoplen perustajajäsenistä, Suomen fasilitaattorit ry:n ensimmäinen puheenjohtaja ja Idealogi-menetelmän kehittäjä. Pepe on kirjoittanut Suomen ensimmäiset kirjat sekä fasilitoinnista että virtuaalifasilitoinnista. Pepe on pitkän kansainvälisen uransa aikana fasilitoinut yli 20:ssa maassa ja valmentanut yli 10 000 fasilitaattoria.

Piritta van der Beek

Piritta on valmentaja, sertifioitu ammattifasilitaattori (CPF), taiteen maisteri (TaM) ja hyväksytty hallituksen jäsen (HHJ) sekä Grape Peoplen toimitusjohtaja. Piritta valmentaa fasilitointitaitoja konsulteille, kehittäjille, esimiehille ja johtajille. Piritta on fasilitoinut työpajoja ja kehitysprosesseja asiakkaiden erilaisista kompleksisista sisällöistä jo vuodesta 2001. Kokemuksistaan Piritta on kirjoittanut kirjan Fasilitointi luo uutta, jossa käydään läpi yli 50 menetelmää luovan ongelmanratkaisun fasilitointiin.

Kari Kukkola

Kari on sosiaalipsykologi (VTM), joka valmentaa johtajille erityisesti muutos- ja strategiajohtamista sekä fasilitointitaitoja. Hän myös konsultoi yrityksiä muutoksen jalkautuksessa, strategiatyössä, monimutkaisissa tilanteiden selkeyttämisessä sekä ristiriitojen hallinnassa. Grape Peoplelle Kari on suunnitellut ristiriitatilanteiden sovittelu- sekä outsourcing-prosessit. Hän onkin menestyksekkäästi auttanut monia työpareja, tiimejä ja työyhteisöjä ratkaisemaan konfliktitilanteita ja pitkään jatkuneita ristiriitoja.

Miikka Penttinen

Yritysten ja organisaatioiden ideointi- ja visiointityöpajat, strategia- ja arvotyöpajat yhtä lailla kuin projektityöpajatkin kuuluvat Miikan repertuaariin. Hänellä on laaja ymmärrys innovaatioprosesseista muun muassa Design Thinkingin avulla. Miikalla on kokemusta yli 100:sta kokopäiväisen työpajan ammattifasilitoinnista ja yhteistyöstä yli 130 organisaation kanssa. Ennen kaikkea hänet tunnetaan taitavana fasilitointivalmentajana, joka saa osallistujat itse oivaltamaan ja viemään fasilitointitaitoja käytäntöön. Grape Peoplella Miikan intohimo fasilitointiin näkyy palveluiden jatkuvana kehittämisenä.

Lisätiedot

Yhteyshenkilö: Jyri Saraste, 040 546 2332, [email protected]