ETÄ: Vaikuttava fasilitointi -verkkovalmennus (5-osainen, Zoom)

01.09.2021 - 15.09.2021   8:45 - 12.00 Valmennus

Vaikuttava fasilitointi-verkkovalmennus
Tämä on fasilitointivalmennus sinulle, joka haluat tehdä työelämän ryhmätilanteista aidosti vaikuttavia! Valmennuksessa opit, mitä fasilitointi on ja miten fasilitointi muuttaa työelämän ryhmätilanteiden johtamista. Valmennus sopii myös sinulle, joka et tee fasilitointia päätyöksesi, vaan vastaat erilaisten kokousten ja työpajojen vetämisestä ajoittain etänä tai kasvotusten. Valmennus toteutetaan 5-osaisena verkkovalmennuksena etäyhteydellä.

Sopii kaikille, joiden tehtäviä ovat ohjaus, koulutus, johtaminen, vuorovaikuttaminen.

Suvi, tiimivastaava, Omnia

Miksi osallistua?

Valmennuksessa käymme läpi osallistavia ryhmätyömenetelmiä innostavassa ja käytännönläheisessä ympäristössä. Fasilitoinnin tarkoituksena on viedä ryhmätyöskentely uudelle tasolle ja parantaa työn tuloksia. Hyvässä ohjauksessa koko ryhmän viisaus saadaan käyttöön. Seurauksena on parempia päätöksiä, joihin kaikki voivat sitoutua.

Taidot ryhmien ohjaamiseen

Valmennuksessa kehität omaa ammattitaitoasi ryhmänvetäjänä. Opit parantamaan vuorovaikutusta ja päätöksentekoa ryhmässä – taitoja, joita jokaisessa organisaatiossa tarvitaan!

Vaikuttavia kokouksia ja työpajoja

Osallistaminen on asiantuntijaorganisaatioissa tänä päivänä välttämätön taito. Osallistamalla ihmisten aika ja osaaminen hyödynnetään parhaalla mahdollisella tavalla. Fasilitointi lisää osallisuutta ja parantaa ryhmätilanteiden vuorovaikutusta. Fasilitaattorin tehtävä on tuoda osallistujat lähemmäs toisiaan ja näin mahdollistaa asiantuntijoiden osaamisen yhdistäminen.

Valmennuksessa opit pitämään parempia tilaisuuksia, luomaan aidosti yhteistä ymmärrystä ja parantamaan ryhmän sitoutumista päätöksiin. Osaat tehdä kokouksista ja työpajoista aidosti vaikuttavia.

Intensiivinen paketti fasilitoinnin perustietoa. Oli hauskaa ja opettavaista, ja toimi myös verkkovalmennuksena hyvin.

Petra Turtiainen, Forum Virium Helsinki

Aika ja paikka

Osallistumiseen tarvitset oman tietokoneen, rauhallisen tilan, vakaan verkkoyhteyden ja kuulokkeet mikrofonilla. Kokousalustana toimii Zoom eli tarvitset alustan, jolle voit ohjelman asentaa.

Kun olet ilmoittautunut, varaa päivät kalenteristasi etukäteen. Kutsulinkit lähetetään ennen tilaisuutta. Tämä on vuorovaikutteinen valmennus, joka edellyttää läsnäoloa etänä. Valmennusmateriaalit ja tallenne täydentävät livetyöskentelyä, mutta eivät korvaa sitä.

Tekninen check, 30 minuuttia
ajankohta ilmoitetaan osallistujille

Tämä on testikokous, jonka aikana valmentaja on kanssasi linjoilla testaamassa, että tekniikka toimii. Kirjaudu sisään milloin tahansa puolen tunnin aikana. Testaukseen menee kultakin osallistujalta vain muutama minuutti.

Valmennuksesta saa erinomaiset eväät fasilitoinnin keinojen hyödyntämiseen asiantuntija- ja johtotehtävissä. Fasilitoinnin perusteet ”menivät perille” ilman suuria ponnisteluja. Valmentaja oli erinomainen.

Valmennuksen osallistuja

Ilmoittautuminen

Hinta: 1200€ + alv 24% / hlö

Voit maksaa valmennuksen verkkokaupassamme tai laskulla.

Ilmoittaudu tästä valmennukseen!

Hintaan sisältyy:

Kannattaa osallistua tähän koulutukseen, vaikka olisi fasilitoinnista jo kokemustakin. Lyhyessä ajassa mentiin pintaa syvemmälle sellaisella tavalla, jonka uskon antavan kenelle tahansa ajateltavaa ja harjoiteltavaa. Erityisen hyvää oli valmentajan vaikuttava osaaminen, keskustelut muiden osallistujien kanssa, omat ja muiden oivallukset, asioiden kertaaminen, matala kynnys kysyä – aina sai hyvät vastaukset. Hiottu kokonaisuus!

Tuovi Bresnahan, viestintäaktiivi, Mothers in Business

Osallistumisen edellytykset

Parhaan kokemuksen saat, kun sinulla on:

Teknisessä tsekissä varmistamme, että yhteydet, laitteet ja sovellukset toimivat, jotta valmennukseen osallistuminen sujuu mutkattomasti.

Osallistava valmennustapa

Valmennus on työpaja, jossa harjoittelemme erilaisia ryhmätyömenetelmiä. Tarkoitus on oppia tekemällä. Valmennuksessa on mukana sopivia annoksia teoriaa käytännön ratkaisujen ymmärtämiseksi. Opittuja menetelmiä reflektoidaan ja esimerkkejä peilataan työelämän eri tilanteisiin.

Fasilitointimenetelmien oppimisprosessi

Ilmapiiri oli mahtava koko koulutuksen ajan ja kouluttaja oli loistava. Hyvä kurkistus fasilitoinnin maailmaan. Koulutuksessa opit fasilitoinnin filosofian ja perusmenetelmät.

Valmennuksen osallistuja

Kenelle tämä valmennus on?

Fasilitointivalmennus sopii kaikille, jotka toimivat ryhmien kanssa. Erityisen tyytyväisiä tähän valmennukseen ovat olleet henkilöstön kehittäjät, muutosagentit, strategian jalkauttajat, esimiehet, sisäiset konsultit, innovaattorit ja projektien vetäjät.

Osallistuaksesi valmennukseen sinulla ei tarvitse olla aiempaa kokemusta fasilitoinnista tai verkkotilaisuuksien johtamisesta etänä. Valmennuksemme sopivat hyvin myös sellaisille henkilöille, jotka eivät tee fasilitointia päätyökseen, vaan vastaavat erilaisten kokousten ja työpajojen vetämisestä ajoittain kasvotusten tai etänä.

Hyvä kokonaisuus, josta mahdollisuus ottaa opit ja kopit omaan fasilitointiin.

Jaana Kokko, Tmi Jaana Johanna

Mitä valmennuksessa oppii?

Valmennuksessa opit

Saat taitoja ja menetelmiä mm.

Valmennuksessa opittuja taitoja voi hyödyntää jokapäiväisissä työelämän kohtaamisissa – ei ainoastaan isoissa työpajoissa. Selkeyttämällä vuorovaikutustilanteiden rakennetta yhteistyö helpottuu oli kyseessä sitten kahdenkeskinen keskustelu tai satapäinen seminaaritilaisuus. Fasilitointitaidoista on hyötyä kaikissa organisaatioissa toimialasta riippumatta!

Tehokas tapa oppia fasilitoinnista verkossa. Erityisen hyvää oli kouluttaja ja selkeä rakenne. Kouluttajasta tuli rento vaikutelma, mutta kaikki kontrollissa. Valmis vastaamaan kysymyksiin.

Rauhanvälityksen neuvonantaja

Työkalut ja tekniikat

 

Innostu ja kehity työssäsi! Saat työkaluja ja ratkaisukeskeisiä ideoita työn ideointiin, kehittämiseen ja prosessin johtamiseen. Tulisin milloin vain uudestaan. Suosittelen 5/5.

Johanna Leino / Ohjaava opettaja / Oppimis- ja ohjauskeskus Valteri

Asiakkaamme kertovat valmennuksesta

”Valmennuksessa erityisen hyvää oli yhdistelmä käytännön tekemistä ja teoriaa. Sisältö ja toteutus kultaa. En jäänyt kaipaamaan mitään. Tämä on tosi harvinaista.”
Sami Wendell, Muutosagentti, Wendell & Partners Oy

”Erittäin tehokkaasti käytetty aika fasilitoinnin perusteiden oppimiseen ja kokeilemiseen. Sen lisäksi, että valmennus oli selkeää ja ymmärrettävää, valmentaja toimi mielestäni erittäin vakuuttavasti fasilitaattorina, kun tilanne sen salli. Uskon ainakin, että valmentajasta saa hyvän fasilitaattorin roolimallin. Suosittelen 5/5.”
Lari Ruotsalainen, tietomallikonsultti, Tietoa Finland Oy

”Oikein laadukas ja hyvin järjestetty peruspaketti. Kaikki tehtiin esimerkillä. Valmentaja oli oikein rauhallinen ja perusteellinen. Suosittelen 4/5.”
Sini Saalasti, COO, Happy Textiles Bazaar

”Tehokas ja tiivis valmennus kaikille ihmislähtöisemmästä ja tuloksellisemmasta työskentelystä kiinnostuneille.”

”Aktiivinen ja oivalluttava tehopaketti, jossa saa tietoja ja taitoja aina työpajan suunnittelusta eri osallistamismenetelmien käyttöön ja niihin liittyviin mahdollisiin haasteisiin. Hyvää dialogia ja käytännönläheiset aiheet!”

”Jokaisen pitäisi tämä valmennus käydä ja jokaisen organisaation pitäisi hyödyntää fasilitointia.”

Valmentajat

Tilaisuuden vetäjinä toimivat kokeneet ammattifasilitaattori-valmentajamme, jotka ovat erikoistuneet tuloksellisten ryhmäprosessien johtamiseen. Grape Peoplen ihmiset ovat tiimien ja organisaatioiden kehittämisen asiantuntijoita, jotka suhtautuvat työhönsä intohimoisesti. Valmentajiimme voit tutustua tästä linkistä.

Olemme yli 15 vuoden ajan auttaneet asiakkaitamme ratkaisemaan osallistumisen haasteita ja löytämään uusia toimintatapoja yhteistyön parantamiseksi työelämän jokapäiväisissä kohtaamisissa niin kasvotusten kuin etänäkin. Fasilitoinnin keinoin helpotamme osallistumista, oivaltamista ja muutosta sekä päätöksen tekoa ryhmässä. Tavoitteenamme on tehdä vuorovaikutuksesta verkossa yhtä sujuvaa kuin kohtaamisista kasvotusten. Autamme teitä yhdistämään asiantuntijoidenne osaamisen ja menestymään verkon välityksellä! Lue asiakkaidemme onnistumistarinoita tästä!

Valmentava organisaatio

Grape People syntyi vuonna 2003 tarpeesta tehdä organisaatioista osallistavampia. Organisaatioiden ja työympäristöjen muuttuessa yhä monimutkaisemmiksi tietävä ja määräävä, siis perinteinen, johtaminen ei enää riittänyt.

Tarvittiin uudenlaista johtamista: osallistavaa, eli fasilitoivaa, johtamista. Siispä lähdimme toteuttamaan missiotamme levittää fasilitointitietoa ja –taitoa, jotta johtajilla olisi paremmat edellytykset tulevaisuuden organisaatioiden johtamiseen.

Autamme organisaatioita luomaan ja toteuttamaan muutoksia fasilitoinnin ja fasilitointivalmennuksen avulla. Oli kyseessä sitten yhteisen vision luominen, strategian jalkauttaminen organisaatioon, tärkeään muutokseen tarttuminen tai tiimien kehittäminen, me olemme täällä sinua varten.

Yhdessä olemme fasilitoineet yli 1 000 työpajaa ja valmentaneet yli 25 000 fasilitaattoria ympäri maailmaa. Valmennuksemme ovat tämän kokemuksen ja pitkän tuotekehityksen lopputulos.

Mikä fasilitointi?

Fasilitointi on tehokasta sisältöneutraalia ryhmäprosessin ohjaamista. Fasilitaattorin tehtävä on tuoda osallistujat lähemmäs toisiaan ja näin mahdollistaa osaamisen yhdistäminen. Fasilitointi helpottaa osallistumista, oivaltamista ja muutosta sekä päätöksen tekoa ryhmässä. Fasilitoidun prosessin tarkoituksena on viedä työskentely uudelle tasolle ja parantaa sen tuloksia. Hyvin suunnitellussa fasilitoidussa tilaisuudessa kaikki saavat äänensä tasapuolisesti kuuluviin. Seurauksena on parempia päätöksiä, joihin kaikki voivat sitoutua.

Asiantuntija vastaa asiasisällöstä, fasilitaattori prosessin ohjauksesta

Ilmoittautuminen

Hinta: 1200€ + alv 24% / hlö

Voit maksaa valmennuksen verkkokaupassamme tai laskulla.

Ilmoittaudu tästä valmennukseen!

Lisätiedot ja kyselyt

Bettina Kanninen, [email protected], puh 050 408 8141
Jyri Saraste, [email protected], puh. 040 546 2332

Peruutusehdot

Löydät peruutus- ja muutosehdot tästä linkistä kohdasta ”Avoimet valmennukset”.