ETÄ: Muutoksen fasilitointi-valmennus (3-osainen, Teams)

11.10.2021 - 13.10.2021   8:45 - 12:00 Valmennus

Viisi ihmistä odottelee kokouksen alkamista

Tämä kolmiosainen fasilitoinnin etävalmennus on sinulle, joka haluat toteuttaa tiimissäsi tai organisaatiossasi onnistuneita muutoksia. Mitä muutoksen fasilitointi tarkoittaa, ja millaisia etuja sen avulla voidaan saavuttaa?

Muutoksen fasilitointi -valmennuksessa opit, mitä tarvitaan onnistuneen muutoksen läpivientiin, selkeän rungon muutoksen eri vaiheisiin sekä konkreettisten työkalujen käytön.

Fasilitoidussa muutosprosessissa hyödynnetään koko työyhteisön asiantuntemusta muutoksen toteutukseen selkeiden menetelmien ja vaiheiden avulla. Tässä valmennuksessa tutustutaan organisaatiopsykologiassa kehitettyyn muutoksen kolmivaiheiseen malliin ja opitaan kuhunkin vaiheeseen sopivat parhaat fasilitointimenetelmät.

 

Kyky onnistuneisiin muutoksiin organisaation menestystekijänä

Kyky uudistua ja tehdä muutoksia on yksi menestyvän organisaation tärkeimpiä ominaisuuksia. Etätyöhön siirtyminen ja poikkeusoloihin sopeutuminen ovat nostaneet muutoskyvyn merkityksen jokaisen organisaation prioriteettien kärkeen. Sellaiset organisaatiot, joissa muutoksia on pystytty toteuttamaan sujuvasti, ovat lisänneet huomattavasti kykyään menestyä. Onnistunut muutos ei kuitenkaan tapahdu itsestään. Fasilitoinnin avulla lisäät merkittävästi mahdollisuuksia onnistua muutoksessa.

 

Muutoksen fasilitointi on taito jonka jokainen voi oppia

Valmennuksessa opittava fasilitoidun muutoksen prosessi on taito, jota voi hyödyntää kaikissa työelämän muutostilanteissa. Muutos on organisaation kehittymisen kannalta välttämätöntä. Fasilitoiva muutosjohtaminen on taito, jonka avulla työelämässä vastaan tulevat muutostilanteet kääntyvät sekä työyhteisön että organisaation eduksi.

Valmennuksessa käydään läpi muutosprosessin kaikki vaiheet sekä esitellään prosessin taustalla oleva teoria. Kolmen aamupäivän aikana saat selkeän rungon muutosten jalkautuksen suunnitteluun ja konkreettiset työkalut muutoksen eri vaiheisiin.

 

Kenelle valmennus on tarkoitettu?

Jokaisessa menestyvässä organisaatiossa toteutetaan muutoksia, olivat ne sitten pienempiä toimintamallien muutoksia tai suurempia organisaatiomuutoksia. Muutoksen fasilitointi -valmennus sopii sinulle, joka haluat toteuttaa muutoksia tehokkaasti ja nopeasti! Esimerkiksi muutostyön vetureille, kuten tiimivetäjille, johtotehtävissä työskenteleville, konsulteille, HR-henkilöstölle, projektipäälliköille sekä kaikille organisaatioiden muutoskyvyn kehittämisestä kiinnostuneille. Valmennus ei edellytä aiempaa fasilitointiosaamista.

 

Tässä valmennuksessa opit

 

Valmennuksen rakenne

Valmennus koostuu kolmesta puolen päivän tilaisuudesta, joissa keskitytään aina yhteen muutoksen vaiheista:

1. osa: Sulata – Yhteinen ymmärrys muutoksesta

2. osa: Muuta – Esteistä ratkaisuihin ja toimintaan

3. osa: Jäädytä –  Seurataan onnistumisia ja haasteita

 

Valmennuksessa opittavat työkalut ja menetelmät:

 

Aikataulu ja toteutustapa

Valmennus toteutetaan etänä kolmen aamupäivän aikana:

Kyseessä on vuorovaikutteinen ryhmävalmennus, joka edellyttää realiaikaista osallistumista. Valmennusmateriaalit ja tallenne täydentävät ryhmätyöskentelyä, mutta eivät korvaa sitä. Ilmoittautumisen jälkeen varaa ajankohdat kalenteristasi etukäteen. Kutsulinkit lähetetään ennen tilaisuutta. Kokousalustana toimii Microsoft Teams. 

Tekninen tsekki, 15 minuuttia

Tekninen tsekki järjestetään muutamaa päivää ennen tilaisuutta ja ajankohta ilmoitetaan osallistujille. Sen aikana valmentaja on kanssasi linjoilla testaamassa, että tekniikka toimii. Testaukseen menee kultakin osallistujalta vain muutama minuutti.

 

Ilmoittautuminen

Hinta: 750€  + alv 24% / henkilö

Early Bird -tarjous: 600€ + alv 24% / henkilö voimassa 31.8.2021 saakka.

Valmennukseen otetaan max. 20 osallistujaa laadukkaan osallistujakokemuksen varmistamiseksi.

Voit maksaa valmennuksen luottokortilla tai laskulla.

Ilmoittaudu tästä Muutoksen fasilitointi -valmennukseen!

Hintaan sisältyy:

 

Osallistumisen edellytykset

Parhaan kokemuksen saat, kun sinulla on:

 

Osallistava valmennustapa

Valmennus on työpajamuotoista työskentelyä verkossa, missä harjoittelemme erilaisia ryhmätyömenetelmiä. Kyseessä siis ei ole luentomuotoinen webinaari, vaan tarkoitus on oppia tekemällä. Valmennuksessa on mukana sopivia annoksia teoriaa käytännön ratkaisujen ymmärtämiseksi. Opittuja menetelmiä reflektoidaan ja esimerkkejä peilataan työelämän eri tilanteisiin.

Fasilitointimenetelmien oppimisprosessi

 

Mikä fasilitointi?

Fasilitointi on tehokasta sisältöneutraalia ryhmäprosessin ohjaamista. Fasilitaattorin tehtävä on tuoda osallistujat lähemmäs toisiaan, luoda edellytykset dialogille ja näin mahdollistaa osaamisen yhdistäminen. Fasilitointi helpottaa osallistumista, oivaltamista ja muutosta sekä päätöksentekoa ryhmässä. Fasilitoidun prosessin tavoitteena on viedä työskentely uudelle tasolle ja parantaa sen tuloksia. Hyvin suunnitellussa fasilitoidussa tilaisuudessa kaikki saavat äänensä tasapuolisesti kuuluviin. Seurauksena on parempia päätöksiä, joihin kaikki voivat sitoutua.

 

Valmentajana Kari Kukkola

Kari Kukkola on yksi Grape Peoplen pitkäaikaisimmista valmentajista. Kari on sosiaalipsykologi (VTM) ja työyhteisösovittelija, joka on valmentanut johtajille erityisesti muutos- ja strategiajohtamista sekä fasilitointitaitoja vuodesta 2009 asti. Hän myös konsultoi yrityksiä muutoksen jalkautuksessa, strategiatyössä, monimutkaisissa tilanteiden selkeyttämisessä ja ristiriitojen hallinnassa.

Karin ihmisläheinen tyyli vetää työpajoja ja valmentaa fasilitointitaitoja kerää osallistujilta kiitosta niin kasvotusten kuin etänäkin verkkotilaisuuksissa.

”Aivan loistava ja asiantunteva Kari – suurkiitokset! Tulisin milloin vain uudestaan valmennukseen.”
Johanna Leino / Ohjaava opettaja / Oppimis- ja ohjauskeskus Valteri

 

Valmentava organisaatio

Grape People syntyi vuonna 2003 tarpeesta tehdä organisaatioista osallistavampia. Organisaatioiden ja työympäristöjen muuttuessa yhä monimutkaisemmiksi tietävä ja määräävä, siis perinteinen, johtaminen ei enää riittänyt.

Tarvittiin uudenlaista johtamista: osallistavaa, eli fasilitoivaa, johtamista. Siispä lähdimme toteuttamaan missiotamme levittää fasilitointitietoa ja –taitoa, jotta johtajilla olisi paremmat edellytykset tulevaisuuden organisaatioiden johtamiseen.

Autamme organisaatioita luomaan ja toteuttamaan muutoksia fasilitoinnin ja fasilitointivalmennuksen avulla. Oli kyseessä sitten yhteisen vision luominen, strategian jalkauttaminen organisaatioon, tärkeään muutokseen tarttuminen tai tiimien kehittäminen, me olemme täällä sinua varten.

Yhdessä olemme fasilitoineet yli 1 000 työpajaa ja valmentaneet yli 25 000 fasilitaattoria ympäri maailmaa. Valmennuksemme ovat tämän kokemuksen ja pitkän tuotekehityksen lopputulos.

 

Ilmoittautuminen

Hinta: 750€  + alv 24% / henkilö

Early Bird -tarjous: 600€ + alv 24% / henkilö voimassa 31.8.2021 saakka.

Voit maksaa valmennuksen verkkokaupassamme tai laskulla.

Varmista paikkasi Muutoksen fasilitointi -valmennuksesta ja ilmoittaudu nyt!

 

Lisätiedot ja kyselyt

Emmi Huhtanen, [email protected], puh. 050 551 5977
Jyri Saraste, [email protected], puh. 040 546 2332

 

Peruutusehdot

Löydät peruutus- ja muutosehdot tästä linkistä kohdasta ”Avoimet valmennukset”.