ETÄ: Vaikuttava fasilitointi -valmennus (5-osainen, Zoom)

17.11.2021 - 01.12.2021   8:45 - 12:30 Valmennus

Vaikuttava fasilitointi-verkkovalmennus

Valmennuksessa opit, mitä fasilitointi on ja miten fasilitointi muuttaa työelämän ryhmätilanteiden johtamista. Tämä on fasilitointivalmennus sinulle, joka haluat tehdä työelämän ryhmätilanteista aidosti vaikuttavia!

Valmennus sopii myös sinulle, joka et tee fasilitointia päätyöksesi, vaan vastaat erilaisten kokousten ja työpajojen vetämisestä ajoittain etänä tai kasvotusten.

Valmennus toteutetaan 5-osaisena verkkovalmennuksena etäyhteydellä.

Ilmoittaudu tästä valmennukseen!

Sopii kaikille, joiden tehtäviä ovat ohjaus, koulutus, johtaminen, vuorovaikuttaminen.

Suvi, tiimivastaava, Omnia

Miksi osallistua?

Valmennuksessa käsitellään fasilitoinnin perusteet, tutustutaan tärkeimpiin ryhmätyövälineisiin ja käsitellään osallistujien omia haasteita. Käymme läpi osallistavia ryhmätyömenetelmiä innostavassa ja käytännönläheisessä ympäristössä. 

Valmennuksessa kehität omaa ammattitaitoasi ryhmänvetäjänä. Opit parantamaan vuorovaikutusta ja päätöksentekoa ryhmässä – taitoja, joita jokaisessa organisaatiossa tarvitaan!

 

Vaikuttavia kokouksia ja työpajoja


Fasilitointi lisää osallisuutta ja parantaa ryhmätilanteiden vuorovaikutusta.

Valmennuksessa opit pitämään parempia tilaisuuksia, luomaan aidosti yhteistä ymmärrystä ja parantamaan ryhmän sitoutumista päätöksiin. Osaat tehdä kokouksista ja työpajoista aidosti vaikuttavia.

 

Vaikuttava fasilitointi-valmennuksessa opit:

 

Työkalut ja tekniikat

 • Me-We-Us – menetelmä, jolla saat kaikki osallistumaan
 • Fasilitoitu keskustelu – menetelmä ryhmän keskusteluttamiseen ja reflektointiin
 • Voimakenttäanalyysi – menetelmä muutosvastarinnan käsittelemiseen
 • Wishing – menetelmä yhteisen tavoitteen kirkastamiseen
 • Galleriakävely – tehokas menetelmä ensimmäisten ideoiden keräämiseen
 • Kahvilamenetelmät
  keskusteleva menetelmä usean aiheen käsittelyyn samanaikaisesti
 • Tiekartta
  menetelmä toimenpiteiden konkretisoimiseen ja visualisoimiseen
 • Menetelmiä osallistavan työpajan aloitukseen ja lopetukseen
 • Työkaluja ryhmän energiatason ylläpitämiseen

Tehokas tapa oppia fasilitoinnista verkossa. Erityisen hyvää oli kouluttaja ja selkeä rakenne. Kouluttajasta tuli rento vaikutelma, mutta kaikki kontrollissa. Valmis vastaamaan kysymyksiin.

Rauhanvälityksen neuvonantaja

Aika ja paikka

Viisiosainen valmennus toteutetaan 17.11.-1.12.2021:

Vuorovaikutteinen verkkototeutus

Valmennus toteutetaan Zoom-sovelluksessa. Kun olet ilmoittautunut, varaa päivät kalenteristasi etukäteen. Kyseessä on vuorovaikutteinen valmennus, joka edellyttää läsnäoloa etänä. Valmennusmateriaalit ja tallenne täydentävät livetyöskentelyä, mutta eivät korvaa sitä.

Osallistumiseen tarvitset oman tietokoneen, rauhallisen tilan, vakaan verkkoyhteyden ja kuulokkeet mikrofonilla.

 

Hyvä kokonaisuus, josta mahdollisuus ottaa opit ja kopit omaan fasilitointiin.

Jaana Kokko, Tmi Jaana Johanna

 

Tekninen check, 30 minuuttia

Ennen valmennusta on mahdollista osallistua tekniseen tsekkiin. Teknisessä tsekissä varmistamme, että yhteydet, laitteet ja sovellukset toimivat, jotta valmennukseen osallistuminen sujuu mutkattomasti.

Valmentaja on kanssasi linjoilla testaamassa, että tekniikka toimii. Testaukseen menee kultakin osallistujalta vain muutama minuutti. Tekninen check on vapaaehtoinen ja sen ajankohta ilmoitetaan osallistujille erikseen.

 

Valmennuksesta saa erinomaiset eväät fasilitoinnin keinojen hyödyntämiseen asiantuntija- ja johtotehtävissä. Fasilitoinnin perusteet ”menivät perille” ilman suuria ponnisteluja. Valmentaja oli erinomainen.

Valmennuksen osallistuja

Ilmoittautuminen

Hinta: 1200€ + alv 24% / hlö

Voit maksaa valmennuksen verkkokaupassamme tai laskulla.

Ilmoittaudu tästä valmennukseen!

Hintaan sisältyy:

 

Kannattaa osallistua tähän koulutukseen, vaikka olisi fasilitoinnista jo kokemustakin. Lyhyessä ajassa mentiin pintaa syvemmälle sellaisella tavalla, jonka uskon antavan kenelle tahansa ajateltavaa ja harjoiteltavaa. Erityisen hyvää oli valmentajan vaikuttava osaaminen, keskustelut muiden osallistujien kanssa, omat ja muiden oivallukset, asioiden kertaaminen, matala kynnys kysyä – aina sai hyvät vastaukset. Hiottu kokonaisuus!

Tuovi Bresnahan, viestintäaktiivi, Mothers in Business

Osallistumisen edellytykset

Parhaan kokemuksen saat, kun sinulla on:

Innostu ja kehity työssäsi! Saat työkaluja ja ratkaisukeskeisiä ideoita työn ideointiin, kehittämiseen ja prosessin johtamiseen. Tulisin milloin vain uudestaan. Suosittelen 5/5.

Johanna Leino / Ohjaava opettaja / Oppimis- ja ohjauskeskus Valteri

Asiakkaamme kertovat valmennuksesta

”Erittäin tehokkaasti käytetty aika fasilitoinnin perusteiden oppimiseen ja kokeilemiseen. Sen lisäksi, että valmennus oli selkeää ja ymmärrettävää, valmentaja toimi mielestäni erittäin vakuuttavasti fasilitaattorina, kun tilanne sen salli. Uskon ainakin, että valmentajasta saa hyvän fasilitaattorin roolimallin. Suosittelen 5/5.”
Lari Ruotsalainen, tietomallikonsultti, Tietoa Finland Oy

”Oikein laadukas ja hyvin järjestetty peruspaketti. Kaikki tehtiin esimerkillä. Valmentaja oli oikein rauhallinen ja perusteellinen. Suosittelen 4/5.”
Sini Saalasti, COO, Happy Textiles Bazaar

”Tehokas ja tiivis valmennus kaikille ihmislähtöisemmästä ja tuloksellisemmasta työskentelystä kiinnostuneille.”

”Aktiivinen ja oivalluttava tehopaketti, jossa saa tietoja ja taitoja aina työpajan suunnittelusta eri osallistamismenetelmien käyttöön ja niihin liittyviin mahdollisiin haasteisiin. Hyvää dialogia ja käytännönläheiset aiheet!”

”Jokaisen pitäisi tämä valmennus käydä ja jokaisen organisaation pitäisi hyödyntää fasilitointia.”

Valmentajat

Tilaisuuden vetäjinä toimivat kokeneet ammattifasilitaattori-valmentajamme, jotka ovat erikoistuneet tuloksellisten ryhmäprosessien johtamiseen. Grape Peoplen ihmiset ovat tiimien ja organisaatioiden kehittämisen asiantuntijoita, jotka suhtautuvat työhönsä intohimoisesti. Valmentajiimme voit tutustua tästä linkistä.

Olemme yli 15 vuoden ajan auttaneet asiakkaitamme ratkaisemaan osallistumisen haasteita ja löytämään uusia toimintatapoja yhteistyön parantamiseksi työelämän jokapäiväisissä kohtaamisissa niin kasvotusten kuin etänäkin. Fasilitoinnin keinoin helpotamme osallistumista, oivaltamista ja muutosta sekä päätöksen tekoa ryhmässä. Tavoitteenamme on tehdä vuorovaikutuksesta verkossa yhtä sujuvaa kuin kohtaamisista kasvotusten. Autamme teitä yhdistämään asiantuntijoidenne osaamisen ja menestymään verkon välityksellä! Lue asiakkaidemme onnistumistarinoita tästä!

Valmentava organisaatio

Grape People syntyi vuonna 2003 tarpeesta tehdä organisaatioista osallistavampia. Organisaatioiden ja työympäristöjen muuttuessa yhä monimutkaisemmiksi tietävä ja määräävä, siis perinteinen, johtaminen ei enää riittänyt.

Tarvittiin uudenlaista johtamista: osallistavaa, eli fasilitoivaa, johtamista. Siispä lähdimme toteuttamaan missiotamme levittää fasilitointitietoa ja –taitoa, jotta johtajilla olisi paremmat edellytykset tulevaisuuden organisaatioiden johtamiseen.

Autamme organisaatioita luomaan ja toteuttamaan muutoksia fasilitoinnin ja fasilitointivalmennuksen avulla. Oli kyseessä sitten yhteisen vision luominen, strategian jalkauttaminen organisaatioon, tärkeään muutokseen tarttuminen tai tiimien kehittäminen, me olemme täällä sinua varten.

Yhdessä olemme fasilitoineet yli 1 000 työpajaa ja valmentaneet yli 25 000 fasilitaattoria ympäri maailmaa. Valmennuksemme ovat tämän kokemuksen ja pitkän tuotekehityksen lopputulos.

Mikä fasilitointi?

Fasilitointi on tehokasta sisältöneutraalia ryhmäprosessin ohjaamista. Fasilitaattorin tehtävä on tuoda osallistujat lähemmäs toisiaan ja näin mahdollistaa osaamisen yhdistäminen. Fasilitointi helpottaa osallistumista, oivaltamista ja muutosta sekä päätöksen tekoa ryhmässä. Fasilitoidun prosessin tarkoituksena on viedä työskentely uudelle tasolle ja parantaa sen tuloksia. Hyvin suunnitellussa fasilitoidussa tilaisuudessa kaikki saavat äänensä tasapuolisesti kuuluviin. Seurauksena on parempia päätöksiä, joihin kaikki voivat sitoutua.

Ilmoittautuminen

Hinta: 1200€ + alv 24% / hlö

Voit maksaa valmennuksen verkkokaupassamme tai laskulla.

Ilmoittaudu Vaikuttava fasilitointi -valmennukseen!

Lisätiedot ja kyselyt

Emmi Huhtanen, [email protected], puh 050 551 5977
Jyri Saraste, [email protected], puh. 040 546 2332

Peruutusehdot

Löydät peruutus- ja muutosehdot tästä linkistä kohdasta ”Avoimet valmennukset”.