ETÄ: Etäfasilitoinnin työkalut -valmennus (Teams 3h)

02.12.2021   8:45 - 12:00 Valmennus


Onko sinulla perusymmärrys fasilitoinnista ja haluaisit oppia hyödyntämään etäfasilitoinnin työkaluja paremmin? Haluatko päivittää osaamisesi virtuaalifasilitaattorina ja ottaa digialustat paremmin haltuun?

”Jos haluat käytännönläheistä, konkrettisiin työkaluihin pureutuvaa, selkeää valmennusta, jossa valmentaja aidosti innostaa, kannustaa ja antaa osaamisensa osallistujien käyttöön, suosittelen valmennusta.”
Kati Syrjänen, valmentaja, työnohjaaja, coach

Tässä tehokkaassa virtuaalifasilitoinnin jatkovalmennuksessa tutustumme tyypillisimpiin etäkokousalustoihin ja siihen, kuinka voimme hyödyntää näitä parhaalla tavalla fasilitoinnissa. Opit eri alustojen fasilitointia tukevien toimintojen käytön erilaisissa ryhmätilanteissa, ja miten taklaat tavallisimmat ongelmatilanteet. Valmennus on suunnattu fasilitointitaitoisille.

Miksi osallistua?

Nyt, jos koskaan, tarvitsemme yhteistyötä yli tiimi- ja organisaatiorajojen. Työyhteisöissä on lukuisia kysymyksiä ratkottavana ja maailman tilanne pakottaa organisaatiot uudistumaan kiihtyvällä tahdilla. Emme voi antaa teknologian asettua esteeksi onnistumiselle!

Verkkotilaisuudet vaativat fasilitaattorilta uusia taitoja. Jotta voimme onnistua yhteistyössä, tarvitsee meidän ylittää tekniset esteet ja auttaa ihmisiä kohtaamaan sekä luomaan rakentavaa dialogia. Etänä fasilitaattori tarvitsee enemmän teknistä osaamista, jotta pari- ja pienryhmäkeskustelut onnistuvat ja pystymme hyödyntämään digitaalisia whiteboardeja ja tarralappuja yhdessä ajattelun helpottamiseksi.

Moni kokousten, koulutusten ja työpajojen vetäjä tuskailee erilaisten jatkuvasti muuttuvien etätyöalustojen kanssa. Tässä käytännönläheisessä valmennuksessa saat ajantasaiset vinkit, kuinka onnistut osallistavien verkkotilaisuuksien vetämisessä!

Tutustu työkaluihin. Kun tiedät, mitä työkaluja on saatavilla, pystyt valitsemaan oikean työkalun kuhunkin tilanteeseen.

Mitä valmennuksessa oppii?

Valmennuksessa tutustumme tyypillisimpiin etäkokousalustoihin ja niiden hyödyntämiseen fasilitoinnissa. Opit eri alustojen fasilitointia tukevien toimintojen käytön ryhmätilanteissa, sekä miten taklaat tavallisimmat ongelmatilanteet. Erilaiset etäfasilitoinnin työkalut tulevat tutuksi, jotta voit hyödyntää taitoja mahdollisimman monessa tilanteessa. Kokeilemme etenkin ryhmässä etänä ideoiden tuottamista ja valitsemista. Opit, miten ryhmä kuljetetaan päätöksenteon vaiheesta toiseen etäkokoustyökalujen avulla.

Valmennuksessa opit

Opit visualisoimaan keskustelua sekä hyödyntämään kokousalustan vahvuuksia.

Kenelle valmennus on?

Valmennus sopii kaikille, jotka toimivat ryhmien kanssa verkon välityksellä ja hallitsevat jo fasilitoinnin perusteet. Valmennuksen opit soveltuvat parhaiten 5-20 hengen etäkokousiin, -työpajoihin ja -koulutuksiin. Saatat toimia esimerkiksi asiantuntijana, suunnittelijana, projektipäällikkönä, tiiminvetäjänä, konsulttina tai kouluttajana.

Osaamisen edellytykset

Valmennus on suunniteltu fasilitointitaitoisille. Lähtötasoksi soveltuu Tehopakkaus I – Vaikuttava fasilitointi -valmennus tai organisaatiollenne toteuttamamme räätälöity valmennus. Edellytämme, että osallistujilla on hallussa fasilitoinnin peruskäsitteistö sekä ymmärrys fasilitaattorin ydinkompetensseista (ydinkompetenssit voit kerrata lataamalla maksuttoman e-oppaan Fasilitoinnin ihme). Valmennus on osa Sertifioitu fasilitaattori -valmennusohjelmaa.

Aika ja paikka

Valmennus: Etäfasilitoinnin työkalut
to 2.12.2021 klo 8.45 – 12.00

Kokousalustana toimii Microsoft Teams ja vertailemme valmennuksessa lisäksi Zoomia, Googlen kokoustyökaluja, Flingaa ja Padlettia. Osallistumiseen tarvitset oman tietokoneen, rauhallisen tilan, vakaan verkkoyhteyden ja kuulokkeet mikrofonilla.

Kun olet ilmoittautunut valmennukseen, varaa päivät kalenteristasi etukäteen. Kutsulinkki/-linkit lähetetään ennen tilaisuutta. Tämä on vuorovaikutteinen valmennus, johon voi osallistua vain reaaliajassa. Valmennusmateriaalit ja tallenne täydentävät livetyöskentelyä, mutta eivät korvaa sitä.

Hinta ja ilmoittautuminen

200 € + alv 24% / henkilö

Voit maksaa valmennuksen verkkokaupassamme tai laskulla.

Ilmoittaudu valmennukseen Etäfasilitoinnin työkalut

Osallistuminen edellyttää fasilitoinnin perusteiden hallitsemista. Lähtötasoksi soveltuu Tehopakkaus I – Vaikuttava fasilitointi -valmennus.

Hintaan sisältyy:

Osallistumisen edellytykset

Parhaan kokemuksen saat, kun sinulla on:

Teknisessä tsekissä ennen valmennusta varmistamme, että yhteydet, laitteet ja sovellukset toimivat, jotta valmennukseen osallistuminen sujuu mutkattomasti.

Osallistujien oivalluksia valmennuksen päätteeksi

Asiakkaidemme palautetta valmennuksistamme

”Erittäin hyviä käytännön ohjeita, joista on hyötyä fasilitointiin etänä.”
Fasilitointitaidot verkkoon -valmennuksen osallistuja
Piia Pärssinen, muutostoimisto Flow, CX-Inspiraattori, valmentaja

”Todella hyvä ja hyödyllinen kaikille, jotka joko fasilitoivat (verkossa tai livenä) tai käyttävät Zoomia, Teamsia ym. työssään kokousten, opetuksen tms. vetäjänä.”
Vaikuttavat verkkotilaisuudet -valmennuksen osallistuja
Nina Tynkkynen, apulaisprofessori, Åbo Akademi

”Nykyisessä globaalien tiimien ja verkostojen maailmassa kaikkien pitäisi tuntea nämä työkalut, jotta voisimme työskennellä tehokkaammin. Koulutus oli ajankäytön arvoinen.”
Fasilitointitaidot verkkoon -valmennuksen osallistuja

”Monipuolisesti erilaisia työkaluja ja käyntännönläheisiä esimerkkejä. Sain myös käteen työkaluja hyödynnettäväksi omassa työssä.”
Vaikuttavat verkkotilaisuudet -valmennuksen osallistuja
Tiia, Suomen ympäristöministeriö

”Hyvin strukturoitu valmennus joka pitää keskittyneenä ja antaa hyviä vinkkejä käyttöön otettavaksi. Valmentaja loi myös heti hyvän ilmapiirin, jolloin kaikki uskalsivat jakaa näkemyksiään.”
Fasilitointitaidot verkkoon -valmennuksen osallistuja

”Suosittelen valmennusta, jos haluat saada vinkkejä ja rohkaisua, kuulla asioista selkeästi ja käytännönläheisesti.”
Vaikuttavat verkkotilaisuudet -valmennuksen osallistuja
Kati Syrjänen / valmentaja, työnohjaaja STOry, coach / Aitona

Valmentajat

Tilaisuuden vetäjinä toimivat kokeneet ammattifasilitaattori-valmentajamme, jotka ovat erikoistuneet tuloksellisten ryhmäprosessien johtamiseen. Grape Peoplen ihmiset ovat tiimien ja organisaatioiden kehittämisen asiantuntijoita, jotka suhtautuvat työhönsä intohimoisesti. Valmentajiimme voit tutustua tästä.

Olemme yli 15 vuoden ajan auttaneet asiakkaitamme ratkaisemaan osallistumisen haasteita ja löytämään uusia toimintatapoja yhteistyön parantamiseksi työelämän jokapäiväisissä kohtaamisissa niin kasvotusten kuin etänäkin. Fasilitoinnin keinoin helpotamme osallistumista, oivaltamista ja muutosta sekä päätöksen tekoa ryhmässä. Tavoitteenamme on tehdä vuorovaikutuksesta verkossa yhtä sujuvaa kuin kohtaamisista kasvotusten. Autamme teitä yhdistämään asiantuntijoidenne osaamisen ja menestymään verkon välityksellä! Lue asiakkaidemme onnistumistarinoita tästä!

Valmentava organisaatio

Grape People syntyi vuonna 2003 tarpeesta tehdä organisaatioista osallistavampia. Organisaatioiden ja työympäristöjen muuttuessa yhä monimutkaisemmiksi tietävä ja määräävä, siis perinteinen, johtaminen ei enää riittänyt.

Tarvittiin uudenlaista johtamista: osallistavaa, eli fasilitoivaa, johtamista. Siispä lähdimme toteuttamaan missiotamme levittää fasilitointitietoa ja –taitoa, jotta johtajilla olisi paremmat edellytykset tulevaisuuden organisaatioiden johtamiseen.

Autamme organisaatioita luomaan ja toteuttamaan muutoksia fasilitoinnin ja fasilitointivalmennuksen avulla. Oli kyseessä sitten yhteisen vision luominen, strategian jalkauttaminen organisaatioon, tärkeään muutokseen tarttuminen tai tiimien kehittäminen, me olemme täällä sinua varten.

Yhdessä olemme fasilitoineet yli 1 000 työpajaa ja valmentaneet yli 25 000 fasilitaattoria ympäri maailmaa. Valmennuksemme ovat tämän kokemuksen ja pitkän tuotekehityksen lopputulos.

 

Lisätiedot ja kyselyt

Bettina Kanninen, [email protected], puh. 050 408 8141
Jyri Saraste, [email protected], puh. 040 546 2332

 

Peruutusehdot

Tutustu avointen valmennusten peruutus- ja muutosehtoihin