TÄYNNÄ: Demo – Osallistava johtaminen

08.12.2021   8:00 - 11.00 Demo

TÄYNNÄ

Miten hyödyntää fasilitointia johtamistyössä?

Tervetuloa kutsuvierastilaisuuteen oppimaan ja oivaltamaan osallistamisen mahdollisuuksista johtamistyössä. Kutsumme sinut verkostoitumaan ja jakamaan hyviä käytänteitä muiden fasilitoivasta johtamisesta kiinnostuneiden esihenkilö- ja johtotehtävissä toimivien henkilöiden kanssa.

Moni esihenkilö tuskailee pöytänsä takana. Tekemistä olisi enemmän kuin mihin yhdet käsiparit riittävät. Painetta tulee ylhäältä päin erilaisten muutos- ja kehittämishankkeiden muodossa, samanaikaisesti tarve olla tiimin käytettävissä tuntuu kasvavan. Omaa osaamistakin tulisi kehittää eikä asiajohtamista voi sivuuttaa.

Kuinka esihenkilö voi helpottaa työtään, jakaa vastuuta ja osallistaa tiiminsä yhteiseen työskentelyyn paremmin? Johtaminen tapahtuu niissä hetkissä, kun ihmiset kohtaavat. Onnistuakseen johtamistyössä tulee esihenkilön tunnistaa johtamisen ydintapahtumat ja osata toimia niissä määrätietoisesti ohjaten tiimiä kohti yhteistä päämäärää. Fasilitoiva johtaminen tuo asiantuntijat yhteen sen sijaan, että he toimisivat siiloissa. Kun yksilöt ymmärtävät kokonaisuuden, pystyvät he johtamaan tehokkaasti itseään ja työtään.

Aika ja paikka

ke 8.12.2021 klo 8.45 – 11.00
aamiainen klo 8.00 alkaen
Helsinki, Kamppi

Kenelle?

Demo on kutsuvierastilaisuus esihenkilö-, johto- ja hr-tehtävissä toimiville Grape Peoplen asiakkaille ja sidosryhmille. Tilaisuus on poikkeuksellisen hieno mahdollisuus käydä keskusteluja eri toimialojen edustajien kanssa sekä julkishallinnon että yksityisen ja kolmannen sektorin toimijoiden kanssa.

Ilmoittautuminen tilaisuuteen on päättynyt. Tilaisuus on täynnä. Olemme huomioineet vallitsevan terveystilanteen lähitilaisuuden järjestelyissä. Lähetämme tarkemmat turvallisuusohjeet ilmoittautuneille. Lämpimästi tervetuloa kaikille paikkansa varmistaneille!

Ohjelma

08:00  Aamiaista & verkostoitumista
09:00 Alustus, ohjelma ja tutustuminen

11:00 Tilaisuus päättyy

Tilaisuuden luonne

Demo on innostava aamupäivä, jossa pääset oppimaan osallistavien toimintatapojen avulla. Aamupäivän aikana kuulet todellisia tarinoita fasilitoivasta johtamisesta. Saat mukaasi yhden konkreettisen fasilitointimenetelmän, jota voit soveltaa heti työssäsi. Menetelmän avulla viet tiimisi kohti tavoitetta, lisäät yhteistyötä ja parannat tehokkuutta näkyvästi. Demo on koulutus- ja verkostoitumistapahtuma. Tilaisuus sisältää aamiaistarjoilun, ja lisäksi saat mukaasi fasilitointia käsittelevän kirjan.

Osallistujan kokemus demosta

”Demosta inspiroituneena fasilitoin osan parin päivän päästä järjestetystä johdon ja keskijohdon keskustelutilaisuudesta. Vaikka käytimme ihan yksinkertaisia menetelmiä, tilaisuudesta saatiin paljon enemmän irti kuin vapaamuotoisesta keskustelusta. Kaikki eivät toki pitäneet siitä, että keskustelu on ohjattua, mutta uskon että tilaisuus oli silti vuorovaikutteisempi ja tehokkaampi.”

Valmentaja

Henna Karjalainen

Henna Karjalainen toimii fasilitaattorina ja valmentajana Grape Peoplella. Hänellä on valloittava tyyli ruokkia erilaisten ryhmien dynamiikkaa ja antaa tilaa oivalluksille. Ennen siirtymistään täysipäiväisesti fasilitoinnin pariin, Henna työskenteli lähes 10 vuoden ajan finanssisektorilla esimies- ja asiantuntijatehtävissä ammentaen kokemusta mm. ison organisaation kehittämis- ja ideointikulttuurista sekä monenlaisten muutosten läpivienneistä.

 

“Olemme saaneet Grape Peoplelta ja Hennalta paljon apua työyhteisövalmennuksen valmisteluun ja toteuttamiseen sekä päivittäiseen työskentelyymme. Ymmärrys fasilitoinnin menetelmistä ja niiden tärkeydestä on levinnyt koko johtoryhmäämme ja niitä käytetään jatkuvasti enemmän. Niinpä myös palaveriemme laatu ja tuloksellisuus on parantunut!”
Toni Ekroos, nuorisopalvelupäällikkö, Turun kaupunki

Lisätiedot

Lisätiedot ja kyselyt tilaisuutta koskien:
Jyri Saraste, puh. 040 546 2332, [email protected]
Emmi Huhtanen, puh. 050 551 5977, [email protected]

WWW.FASILITOIVAJOHTAMINEN.FI