Demo: Innovaatioiden fasilitointi TÄYNNÄ

02.12.2019   8:45 - 11.45 Demo

Kuinka varmistaa ideointityöpajassa suuret oivallukset? Entä, miten ideoista timanttisimmat saadaan toteutukseen?

Tyypillisesti ideointityöpaja rakennetaan kahdesta eri vaiheesta, sillä tiedämme, että liian varhainen kritiikki tappaa luovuuden. Ihmisellä on kaksi tapaa ajatella: divergentti ajattelu ja konvergentti ajattelu. Divergentti ajattelu on ideoiden suoltamista ja konvergentti ajattelu on valintaa, päätöksentekoa. Kaksi hyvin erilaista tapaa ajatella, jotka kannattaa pitää ideointityöpajassa erillään.

Tässä ajattelutavassa on kuitenkin yksi puute: Kun suollamme ideoita paljon, emme pysty enää luomaan yhteistä ymmärrystä ideoista ryhmässä. Parhaimmatkin ideat tarvitsevat taakseen ryhmän tuen, jotta ne saataisiin organisaatiossa toteutukseen asti. Ideointityöpajassa tärkeää on saada osallistujat keskustelemaan, törmäyttämään ideoita keskenään, kehittämään niitä yhdessä eteenpäin sekä jakamaan osaamistaan ja asiantuntemustaan. Tämä synnyttää yhteistä ymmärrystä, ideoihin sitoutumista ja helpottaa niiden viemistä toteutukseen.

Miten tämä sitten tehdään käytännössä? Ilmoittaudu maksuttomaan demoon ja tule viettämään innostava aamupäivä kanssamme! Saat kokemuksen yhteisen ymmärryksen luomisesta ideoista ja aidosta yhdessä kehittämisestä. Opit heti yhden fasilitointimenetelmän, jota voit soveltaa omassa työssäsi.

Aika ja paikka

ma 2.12.2019 klo 8.45 – 11.45
Kaapelitehtaalla Helsingissä

Kenelle?

Sinulle, joka työskentelet tuotekehityksen, palvelumuotoilun, innovaatioiden ja ylipäänsä ideoinnin parissa!

Ohjelma

8:45 Pientä aamiaista & verkostoitumista
9:00 Virittäytyminen, alustus ja harjoitus

11:45 Tilaisuus päättyy

Valmentaja

Hennalla on valloittava tyyli ruokkia erilaisten ryhmien dynamiikkaa ja antaa tilaa oivalluksille. Ennen siirtymistään täysipäiväisesti fasilitoinnin pariin, Henna työskenteli lähes 10 vuoden ajan finanssisektorilla esimies- ja asiantuntijatehtävissä ammentaen kokemusta mm. ison organisaation kehittämis- ja ideointikulttuurista sekä monenlaisten muutosten läpivienneistä. Valmentava johtaminen on Hennaa erityisesti innostava aihealue.

Henna Karjalainen
fasilitaattori ja fasilitointivalmentaja

Mikä fasilitointi?

Fasilitointi on tehokasta sisältöneutraalia ryhmäprosessin ohjaamista. Fasilitaattorin tehtävä on tuoda osallistujat lähemmäs toisiaan ja näin mahdollistaa osaamisen yhdistäminen. Fasilitointi helpottaa osallistumista, oivaltamista ja muutosta sekä päätöksen tekoa ryhmässä. Fasilitoidun prosessin tarkoituksena on viedä työskentely uudelle tasolle ja parantaa sen tuloksia. Hyvin suunnitellussa fasilitoidussa tilaisuudessa kaikki saavat äänensä tasapuolisesti kuuluviin. Seurauksena on parempia päätöksiä, joihin kaikki voivat sitoutua.

Tilaisuuden luonne

Demolla on kolme tarkoitusta: se on oppimis-, myynti- ja verkostoitumistapahtuma. Ennen kaikkea demo on innostava tilaisuus, jossa osallistujat saavat omakohtaisen kokemuksen fasilitoinnista ja oppivat itse tekemällä.

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen on päättynyt. Tilaisuus on täynnä. Varmistathan paikkasi helmikuun demotilaisuudesta ilmoittautumalla tästä linkistä!

Tarvitsetko lisää taitoja ja syvempää ymmärrystä?

Demotilaisuudessa kuulet uudesta valmennusohjelmasta Sertifioitu fasilitaattori – Innovaatiofasilitaattori, jossa sinun on mahdollista jatkaa oman osaamisen kehittämistä ja ottaa parhaat fasilitointimenetelmät haltuun tuloksellisten innovaatioprosessien toteuttamiseksi. Valmennusohjelma käynnistyy tammikuussa 2020.

Valmennusohjelma: Sertifioitu fasilitaattori – Innovaatiofasilitaattori
Tehopakkaus I – Vaikuttava fasilitointi 21.-22.1.2020
Oikein kysymysten löytäminen 9.3.2020
Uuden luominen 20.4.2020
Etäkokousten osallistava johtaminen 28.4.2020
Sertifiointitilaisuus 11.-12.6.2020

Haluatko lisätietoja valmennusohjelmasta? Lataa esite tästä!

Lisätiedot ja kyselyt: Jyri Saraste, puh. 040 546 2332, [email protected]