Demo: Parempia päätöksiä virtuaalifasilitoimalla TÄYNNÄ

24.03.2020   8:45 - 11:45 Demo

Haluatko oppia, kuinka tehdä aidosti vaikuttavia ryhmäpäätöksiä työelämässä?

Oletko joskus osallistunut kokoukseen, jossa äänekkäin tuntuu johtavan tilaisuutta eikä suurinosa osallistujista pääse ottamaan käsiteltävään aiheeseen mitään kantaa? Ehkä olet ollut työpajassa, jossa osallistujat ovat jakautuneet ”kuppikuntiin” eikä yhteistä ymmärrystä päästä rakentamaan. Tai ehkä olet ollut hyvänhenkisessä työpajassa, mutta myöhemmin huomaatte, etteivät kaikki sitoutuneet sovittuihin toimenpiteisiin ja päätökset jäivät kauniiksi sanahelinäksi.

Nämä ovat tyypillisiä työelämän ryhmätilanteiden haasteita. On sanomattakin selvää, että tällaisissä tilaisuuksissa ei synny hyviä päätöksiä. Hyvän päätöksen tunnistaa siitä, että lopputulos on enemmän kuin yksilöiden osaamisen yhteenlaskettu summa – eli syntyy aidosti parempia tuloksia. Tilaisuuden päätteeksi ei ole ”voittajia ja häviäjiä”, vaan yhteinen ymmärrys on rakentunut hyvässä vuorovaikutuksessa. Osallistujat sitoutuvat hyvään päätökseen ja sovitut toimenpiteet siirtyvät käytäntöön.

Miksi fasilitointi?

Fasilitointi auttaa erilaisia ihmisiä toimimaan paremmin yhdessä – ja saamaan parempia tuloksia. Kun yhteisen tilaisuuden prosessi on hyvin suunniteltu, voimme keskittyä parhaalla mahdollisella tavalla käsiteltävään aiheeseen. Kuinka sitouttaa ihmiset yhteisiin päätöksiin? Tästä on kyse hyvän ryhmäpäätöksen teossa.

Fasilitointoimalla lisätään osallisuutta ja parannetaan ryhmätilanteiden vuorovaikutusta. Osallistamalla ihmisten osaaminen ja aika hyödynnetään parhaalla mahdollisella tavalla. Hyvin suunnitellussa fasilitoidussa tilaisuudessa kaikki saavat äänensä tasapuolisesti kuuluviin. Seurauksena on parempia päätöksiä, joihin kaikki voivat sitoutua. Näin syntyy parempia ryhmäpäätöksiä.

 

”Fasilitointi on vuorovaikutuksen esteiden poistamista – tämän oivalsin.” – Demo-osallistuja

 

Kun haluat ymmärtää, miten tehdä aidosti vaikuttavia ryhmäpäätöksiä, tule viettämään innostava aamupäivä kanssamme! Koet fasilitoidun tilaisuuden käytännössä ja saat vinkkejä, miten lisätä osallistamista omassa organisaatiossasi. Ilmoittaudu maksuttomaan demotilaisuuteen ja opit, miten parantaa päätöksentekoa työelämän ryhmätilanteissa.

 

Aika ja paikka

Fasilitointidemo –  Parempia päätöksiä fasilitoimalla

Aikaisempi ajankohta: 24.3.2020 klo 8.45 – 11.45 Kaapelitehtaalla Helsingissä
UUSI AJANKOHTA: 24.3.2020 klo 8.45 – 10.30 etänä, Zoom-alustalla

Kenelle?

Tilaisuus on sinulle, joka:

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen on päättynyt, tilaisuus on täynnä. Varmista paikkasi huhtikuun tilaisuudesta ilmoittautumalla tästä mukaan!

Ohjelma

8:45  Pientä aamiaista & verkostoitumista
9:00 Aloitus ja virittäytyminen

11:45  Tilaisuus päättyy

Valmentaja

Miikka Penttinen
fasilitaattori ja fasilitointivalmentaja
Grape People Finland Oy

Miikka on fasilitoinut ja valmentanut Grape Peoplella vuodesta 2012. Katso tästä Miikan videoterveydys.

”Loistava fasilitaattori ja ilmapiiristä luotiin turvallinen heti alussa.” – valmennuksen osallistuja

”Hyvä vetäjä, joka saa ryhmän toimimaan.”
– valmennuksen osallistuja

Tilaisuuden luonne

Demolla on kolme tarkoitusta: se on oppimis-, myynti- ja verkostoitumistapahtuma. Ennen kaikkea demo on innostava tilaisuus, jossa osallistujat oppivat itse tekemällä. Haluamme tarjota sinulle omakohtaisen kokemuksen fasilitoinnista ja tavastamme valmentaa näitä taitoja.

Mikä fasilitointi?

Fasilitointi on tehokasta sisältöneutraalia ryhmäprosessin ohjaamista. Fasilitaattorin tehtävä on tuoda osallistujat lähemmäs toisiaan ja näin mahdollistaa osaamisen yhdistäminen. Fasilitointi helpottaa osallistumista, oivaltamista ja muutosta sekä päätöksen tekoa ryhmässä. Fasilitoidun prosessin tarkoituksena on viedä työskentely uudelle tasolle ja parantaa sen tuloksia. Hyvin suunnitellussa fasilitoidussa tilaisuudessa kaikki saavat äänensä tasapuolisesti kuuluviin. Seurauksena on parempia päätöksiä, joihin kaikki voivat sitoutua.

Fasilitointivalmennus

Tarvitsetteko osallistamistaitoja kokouksien ja työpajojen vetämiseen? Järjestämme organisaatiollesi räätälöidyn valmennuksen. Kerro meille tarpeestasi ja suunnittelemme teitä parhaiten palvelevan kokonaisuuden.

Tutustu suosituimpaan fasilitointivalmennukseemme Tehopakkaus I – Vaikuttava fasilitointi. Valmennuksessa opit yksinkertaisia työkaluja ryhmätilanteiden vetämiseen ja saat itsevarmuutta johtaa ryhmäprosesseja. Tehopakkaus I -valmennus järjestetään 30.-31.3.2020 ja ilmoittautuminen on avoinna nyt. Varmista paikkasi valmennuksessa ja ilmoittaudu mukaan!

Tutustu Tehopakkaus I -valmennukseen

Lisätiedot ja kyselyt: Jyri Saraste, puh. 040 546 2332, [email protected]