Fasilitointiosaamisen sertifiointi – TÄYNNÄ

25.04.2019 - 26.04.2019    - Valmennus

Tämä sertifiointitilaisuus on sinulle, joka haluat osoittaa fasilitointiosaamisesi. Sinulla on sekä valmennustaustaa että käytännön osaamista työpajojen fasilitoinnista. Hyväksytty suoritus oikeuttaa sinut Sertifioitu fasilitaattori -tunnustuksen käyttöön.

Sertifiointitilaisuus antaa sinulle mahdollisuuden saada arvokasta palautetta omasta työpajaprosessin suunnittelusta sekä sen toteutuksesta niin vertaisiltasi kuin ammattifasilitaattoreilta. Saat ainutkertaisen mahdollisuuden kehittyä fasilitaattorina. Panosta oman osaamisesi kehittämiseen ja samalla parannat urakehitysnäkymiäsi. Sertifioimalla osaamisesi teet fasilitointiosaamisesi näkyväksi.

 

Grape Peoplen sertifioima fasilitaattori taitaa fasilitaattorin ydinkompetenssit ja osaa suunnitella sekä johtaa työpajoja tuloksellisesti parhaita menetelmiä hyödyntäen.

 

Työnantaja voi tarjota henkilöstölleen mahdollisuuden sertifioida osaamisensa ja samalla osoittaa huolehtivansa asiantuntijoidensa ammatillisesta kehittymisestä. Näin työnantaja ylläpitää jatkuvaa oppimista arvostavaa ilmapiiriä ja lisää henkilöstönsä sitoutumista organisaatioon.

Organisaation näkökulmasta henkilöstön paremmat fasilitointitaidot tarkoittavat parempaa kommunikaatiota, tehokkaampaa ongelmanratkaisua sekä kykyä sopeutua nopeasti ympäristön muutoksiin. Sertifioituneet asiantuntijat antavat perustavaa tukea tarjouskilpailuissa ja myynnissä. Osaava henkilöstö on yksi organisaation tärkeimmistä menestystekijöistä. 

Grape People on sertifioinut fasilitaattoreita ympäri maailmaa. Nyt sinulla on ensimmäisenä Suomessa mahdollisuus sertifioida fasilitointiosaamisesi ja saada käyttöösi Sertifioitu fasilitaattori -tunnustus. Ilmoittaudu tilaisuuteen ja varmista paikkasi. Laadukkaan kokemuksen varmistamiseksi osallistujamäärä on rajattu pienryhmäkokoon.

 

Aika ja paikka

Fasilitointiosaamisen sertifiointi
25.4. klo 16-20 suunnittelu ja valmistautuminen
26.4. klo 9-17 sertifiointitilaisuus

Grape People, Kaapelitehdas, C-porras, 5. krs
Tallberginkatu 1, Helsinki

Saapumisohjeet

Kenelle?

Kokeneille fasilitaattoreille, jotka haluavat sertifioida fasilitointiosaamisensa. Haluat osoittaa, että osaat suunnitella ja johtaa tuloksellisia työpajoja, joissa syntyy yhteinen ymmärrys ja päätöksiä, joihin osallistujat voivat sitoutua.

Edellytykset

Osallistujalla tulee olla kokemusta työpajojen suunnittelusta ja toteutuksesta sekä muodollista fasilitointikoulutusta menestyäkseen sertifiointitilaisuudessa. Hallitset fasilitaattorin ydinkompetenssit ja osaat suunnitella ja johtaa tuloksellisia työpajaprosesseja.

Suosittelemme Grape Peoplen sertifiointiin valmentavaa koulutusohjelmaa, joka sisältää kokonaisuudet:
– Tehopakkaus I – Vaikuttava fasilitointi (2pvä)
– Tehopakkaus II – Edistynyt fasilitointi (2pvä)
– Virtuaalifasilitoinnin valmennus (½ pvä)

Valmennuskokonaisuus on Kansallisen koulutuksen arviointikeskuksen arvioima. Lisätietoa Sertifioitu fasilitaattori -valmennusohjelman esitteestä.

Sertifiointiprosessi

Kyseessä on pienryhmätilaisuus, jossa jokaisella osallistujalla on oikeus saada palautetta niin ammattifasilitaattoreilta kuin vertaisiltaan työpajaprosessin suunnittelusta ja toteutuksesta. Sertifiointi koostuu kahdesta osasta: työpajan suunnittelu ja sertifiointitilaisuuteen valmistautuminen sekä työpajan toteutus. Osallistujien suoritukset arvioidaan Grape Peoplen ammattifasilitaattorien toimesta.

1. päivä

Esitellään business case -vaihtoehdot ja osallistujat suunnittelevat pienryhmissä valitsemansa business casen fasilitoinnin. Valmistaudutaan seuraavan päivän sertifiointitilaisuuteen.

2. päivä

Osallistujat fasilitoivat kaksi business casea. Kullakin osallistujalla on 40 minuutin osuus työpajasta. Fasilitoinnin jälkeen tehdään itsearviointi ja vertaisarviointi sekä saadaan valmentajien palaute. Päivän päätteeksi tehdään yhteenveto arvioinneista ja myönnetään sertifioinnit kriteerit täyttäneille suorituksille.

Lisätietoa sertifiointiin johtavista valmennuksista ja sertifiointiprosessista saat oheisesta esitteestä.

Lataa esite Sertifioitu fasilitaattori -valmennusohjelmasta

Ilmoittautuminen & investointi

Sertifiointi 1,5 päivää 900 € + alv 24%.

Grape Peoplen valmennuksiin osallistuneille 600 € + alv 24%.

Ilmoittautuminen on päättynyt. Tilaisuus on täynnä.

Seuraava sertifiointitilaisuus pidetään Suomessa 26.-27.2.2020. Ilmoittautuminen tilaisuuteen avataan toukokuussa 2019.

Haluatko varmistua soveltuvuudestasi sertifiointitilaisuuteen?
Sinua palvelee: Jyri Saraste, 040 546 2332, [email protected]

Valmentajat

Fasilitointisuunnitelman ja -suorituksen arvioivat kokeneet Grape Peoplen fasilitaattori-valmentajat.

Pepe Nummi

Pepe on fasilitoinnin pioneeri Suomessa. Hän on maamme ensimmäinen sertifioitu ammattifasilitaattori, yksi Grape Peoplen perustajajäsenistä, Suomen fasilitaattorit ry:n ensimmäinen puheenjohtaja ja Idealogi-menetelmän kehittäjä. Pepe on kirjoittanut Suomen ensimmäiset kirjat sekä fasilitoinnista että virtuaalifasilitoinnista. Pepe on pitkän kansainvälisen uransa aikana fasilitoinut yli 20:ssa maassa ja valmentanut yli 10 000 fasilitaattoria.

Piritta van der Beek

Piritta on valmentaja, sertifioitu ammattifasilitaattori (CPF), taiteen maisteri (TaM) ja hyväksytty hallituksen jäsen (HHJ) sekä Grape Peoplen toimitusjohtaja. Piritta valmentaa fasilitointitaitoja konsulteille, kehittäjille, esimiehille ja johtajille. Piritta on fasilitoinut työpajoja ja kehitysprosesseja asiakkaiden erilaisista kompleksisista sisällöistä jo vuodesta 2001. Kokemuksistaan Piritta on kirjoittanut kirjan Fasilitointi luo uutta, jossa käydään läpi yli 50 menetelmää luovan ongelmanratkaisun fasilitointiin.

Kari Kukkola

Kari on sosiaalipsykologi (VTM), joka valmentaa johtajille erityisesti muutos- ja strategiajohtamista sekä fasilitointitaitoja. Hän myös konsultoi yrityksiä muutoksen jalkautuksessa, strategiatyössä, monimutkaisissa tilanteiden selkeyttämisessä sekä ristiriitojen hallinnassa. Grape Peoplelle Kari on suunnitellut ristiriitatilanteiden sovittelu- sekä outsourcing-prosessit. Hän onkin menestyksekkäästi auttanut monia työpareja, tiimejä ja työyhteisöjä ratkaisemaan konfliktitilanteita ja pitkään jatkuneita ristiriitoja.

Miikka Penttinen

Yritysten ja organisaatioiden ideointi- ja visiointityöpajat, strategia- ja arvotyöpajat yhtä lailla kuin projektityöpajatkin kuuluvat Miikan repertuaariin. Hänellä on laaja ymmärrys innovaatioprosesseista muun muassa Design Thinkingin avulla. Miikalla on kokemusta yli 100:sta kokopäiväisen työpajan ammattifasilitoinnista ja yhteistyöstä yli 130 organisaation kanssa. Ennen kaikkea hänet tunnetaan taitavana fasilitointivalmentajana, joka saa osallistujat itse oivaltamaan ja viemään fasilitointitaitoja käytäntöön. Grape Peoplella Miikan intohimo fasilitointiin näkyy palveluiden jatkuvana kehittämisenä.

Lisätiedot

Yhteyshenkilö: Jyri Saraste, 040 546 2332, [email protected]