WEBINAARI: Muutoksen fasilitointi

25.08.2021   9:00 - 10.15 Webinaari

Muutoskyky tuo menestystä

Haluatko parantaa tiimisi tai organisaatiosi kykyä toteuttaa muutoksia ja vahvistaa koko työyhteisön sitoutumista? Kyky uudistua ja tehdä muutoksia on yksi menestyvän organisaation tärkeimpiä ominaisuuksia.

Maksuttomassa Muutoksen fasilitointi -webinaarissa kuulet, miksi suurin osa muutoksista jää puolitiehen, ja mitkä ovat jokaisen onnistuneen muutoksen toteutumisen kolme vaihetta. Ymmärrät, kuinka muutostilanteita voi helpottaa ja mitä tarvitaan koko työyhteisön sitouttamiseksi muutokseen.

Webinaari on tarkoitettu sinulle, joka haluat toteuttaa työelämän muutoksia tehokkaasti ja nopeasti: muutostyön vetureille, kuten tiimivetäjille, johtotehtävissä työskenteleville, konsulteille, HR-henkilöstölle, projektipäälliköille sekä kaikille organisaatioiden muutoskyvyn kehittämisestä kiinnostuneille.

Kun haluat ymmärtää, mitä onnistunut muutostilanne edellyttää ja kuinka se toteutetaan, tule mukaan maksuttomaan webinaariimme täyttämällä yhteystietosi alle!

Tee henkilöstöstä muutoksen voimavara

Muutos on organisaation kehittymisen kannalta välttämätöntä. Kulunut vuosi on nostanut muutoskyvyn merkityksen jokaisen organisaation prioriteettien kärkeen. Muutokseen sopeutuminen on tärkeämpää kuin koskaan. Onnistunut muutos ei kuitenkaan tapahdu itsestään.

Muutoksen toteuttamiseen tulee saada mukaan koko henkilöstö. Usein muutos herättää jonkinlaista vastustusta, epäluuloa ja jopa pelkoa. Webinaarissa käymme läpi, kuinka muutosvastarinta käännetään sitoutumiseksi, ja miten ihmiset otetaan mukaan muutoksen keskiöön. Muutoksen fasilitoinnin avulla lisäät merkittävästi mahdollisuuksia onnistua muutoksessa.

Muutostilanteiden kolmivaiheinen malli

Webinaarissa kuulet, mitä tarkoitetaan muutoksen jääpalamallilla. Organisaatiopsykologian parissa kehitetty malli sopii niin tiimin sisäisten kuin koko organisaatiota koskevien muutosten toteutuksen pohjaksi. Sulatamuutajäädytä on muutoksen johtamisen prosessi, joka ottaa huomioon muutosvastarinnan sulattamisen, toimintatapojen muuttamisen sekä uusien tapojen juurruttamisen.

Sulata-muuta-jäädytä-mallissa jääpalat täytyy ensin sulattaa, jotta ne voidaan jäädyttää uudelleen toiseen muotoon.

Webinaarin asiantuntijana Kari Kukkola

Kari Kukkola on yksi Grape Peoplen pitkäaikaisimmista valmentajista. Kari on sosiaalipsykologi (VTM) ja työyhteisösovittelija, joka on valmentanut johtajille erityisesti muutos- ja strategiajohtamista sekä fasilitointitaitoja vuodesta 2009 asti. Hän myös konsultoi yrityksiä muutoksen jalkautuksessa, strategiatyössä, monimutkaisissa tilanteiden selkeyttämisessä ja ristiriitojen hallinnassa.

Karin ihmisläheinen tyyli vetää työpajoja ja valmentaa fasilitointitaitoja kerää osallistujilta kiitosta niin kasvotusten kuin etänäkin verkkotilaisuuksissa.

”Aivan loistava ja asiantunteva Kari – suurkiitokset! Tulisin milloin vain uudestaan valmennukseen.”

Johanna Leino / Ohjaava opettaja / Oppimis- ja ohjauskeskus Valteri

Kari Kukkola

Grape People

Grape People syntyi vuonna 2003 tarpeesta tehdä organisaatioista osallistavampia. Organisaatioiden ja työympäristöjen muuttuessa yhä monimutkaisemmiksi tietävä ja määräävä, siis perinteinen, johtaminen ei enää riittänyt. Tarvittiin uudenlaista johtamista: osallistavaa eli fasilitoivaa johtamista. Siispä lähdimme toteuttamaan missiotamme levittää fasilitointitietoa ja –taitoa, jotta organisaatioilla olisi paremmat edellytykset menestyä nyt ja tulevaisuudessa. Grape Peoplella on uniikki tapa fasilitoida, missä parhailla menetelmillä lisätään dialogisuutta tuloksellisten prosessien oikeisiin vaiheisiin.

Uskomme, että hyvässä ohjauksessa ihmiset ovat itse parhaita asiantuntijoita ratkaisemaan ongelmansa ja löytämään ratkaisuja ryhmässä kohti yhteisiä tavoitteita. Autamme organisaatioita luomaan yhteistä suuntaa ja toteuttamaan muutoksia fasilitoinnin ja fasilitointivalmennusten avulla. Oli kyseessä sitten yhteisen vision luominen, strategian jalkauttaminen, organisaatiomuutos tai tiimien kehittäminen, me olemme täällä teitä varten. Fasilitoinnin keinoin helpotamme osallistumista, oivaltamista ja päätöksentekoa ryhmässä.

Olemme yli 15 vuoden ajan auttaneet asiakkaitamme ratkaisemaan osallistumisen haasteita ja löytämään uusia toimintatapoja yhteistyön parantamiseksi työelämän jokapäiväisissä kohtaamisissa niin kasvotusten kuin etänäkin. Grape Peoplen ihmiset ovat tiimien ja organisaatioiden kehittämisen asiantuntijoita, jotka suhtautuvat työhönsä intohimoisesti. Autamme teitä yhdistämään asiantuntijoidenne osaamisen ja menestymään – myös verkon välityksellä!