CASE Solita: Yhdistelmä välittämistä ja korkeaa autonomiaa

Solita on enemmän kuin teknologia-, data- ja designyritys – se on muutosvoima, joka luo uusia toimintatapoja ja palveluja paremman elämän tueksi. Vuonna 1996 perustettu Solita työllistää yli 2000 erikoisosaajaa eri puolilla Eurooppaa. Yritys kasvaa vastuullisesti, edistäen diversiteettiä, tasa-arvoa sekä ympäristön kannalta kestävää kehitystä.

Solita panostaa sekä tekniseen osaamiseen että henkilöstönsä hyvinvointiin ja kehittymiseen. Yrityksen kulttuuri yhdistää välittämisen ja korkean autonomian tason, luoden ainutlaatuisen työympäristön, jossa jokainen voi kukoistaa.

Yhteistyössä useamman vuoden ajan

Solitalla on sisäisesti syvää fasilitointiosaamista. Fasilitointitaitojen laajentamiseksi on valittu ottaa kehittämiseen kokenut kumppani tueksi. Useamman vuoden ajan Grape People on toiminut Solitan rinnalla tarjoten monipuolisia fasilitointivalmennuksia. Näihin kuuluvat fasilitointitaitojen kehittäminen etänä sekä työpajamuotoisissa lähivalmennuksissa. 

Lisäksi solitalaiset vastaavat omatoimisesti osaamisen kehittämisen seurannasta ja jatkokehittämisestä oppimisklinikoiden muodossa kokeneiden fasilitointiosaajien johdolla. Valmennuskielenä on suomi ja englanti, ja päävalmentajana toimii Miikka Penttinen.

”The most important learning points from our facilitation course were:

 

  • Letting the participants decide, what topics are important to discuss
  • Lots and lots of we-time in varying groups
  • Slowing down convergence

I also felt that the course gave me confidence to argue for things like proper group formation and enough time to work on the topics.”

-Valmennuksen osallistuja

Solitalaiset ovat kokeneet valmennukset innostavina, ja nähneet niiden vaikutuksen positiivisena. He ovat arvostaneet erityisesti valmennusten laadukkuutta ja käytännönläheisyyttä. Sisäisten fasilitaattoreiden määrä on kasvanut, ja he ovat saaneet arvokasta sparrausta työskentelytapoihinsa. Vahvistuneet taidot ovat näkyneet käytännössä tuloksellisina työpajoina arjessa.

Kuinka voimme auttaa teitä onnistumaan?

Fasilitointia voi hyödyntää lukuisissa työelämän tilanteissa. Anna meidän auttaa yhdistämään asiantuntijoidenne osaaminen yhteisten tavoitteidenne saavuttamiseksi.  Valmennamme tarvittavat taidot henkilöstönne tai tulemme ulkopuoliseksi tueksi teille tärkeään tilaisuuteen. Kalleinta on yhdessä käytetty aika – me teemme siitä aidosti arvokasta.  Kun haluat takeet tuloksellisista tilaisuuksista, olemme oikea valinta kumppaniksenne. Lupauksemme on, että yhteistyössä kanssamme ette koskaan jää yksin. Kerro meille tarpeestanne ja suunnitellaan yhdessä teitä parhaiten palveleva kokonaisuus. Toteutamme valmennuksia ja työpajoja suomeksi ja englanniksi. Toimivampi yhteistyö tuo parempia tuloksia!