Kokemuksia

Asiakaskokemus – Valmennus

CASE Oulun yliopisto

Oulun yliopisto on kansainvälisesti toimiva tiedeyliopisto, joka tuottaa uutta tieteellistä tietoa ja siihen perustuvia ratkaisuja sekä kouluttaa tulevaisuuden suunnannäyttäjiä. Vuonna 1958 perustettu Oulun yliopisto on yksi

Lue koko tarina
Asiakaskokemus – Työpaja

CASE Valtori

Valtori on valtiovarainministeriön hallinnonalalla toimiva virasto. Valtori tuottaa valtionhallinnon toimialariippumattomat ict-palvelut sekä korkean varautumisen ja turvallisuuden vaatimukset täyttäviä tieto- ja viestintäteknisiä palveluja ja integraatiopalveluja. Tutustumista &

Lue koko tarina
Asiakaskokemus – Työpaja

CASE: Kehityshanke Ympäristöministeriölle

Yhteistyössä Ympäristöministeriö ja Grape People käynnistivät osallistavan kehittämishankkeen, jonka tarkoituksena oli työn kehittäminen sujuvammaksi ja työhyvinvointia tukevaksi. Yhteistyö tässä kehittämishankkeessa kesti kolme kuukautta, minkä aikana osallistujat

Lue koko tarina
Matkahuolto logo
Asiakaskokemus – Työpaja

CASE Matkahuolto: Toimivan työvuorosuunnittelun pelisäännöt

Matkahuollossa oli päätetty osana työvuorosuunnittelujärjestelmän hankintaprojektia päivittää toimintatapoja ja selvittää siirtymistä hajautetusta työvuorosuunnittelusta keskitetymmän työvuorosuunnittelun malliin. Päätettiin järjestää kaksi samansisältöistä työpajaa, joissa organisaation yhteensä 60 esihenkilöä

Lue koko tarina

Asiakkaiden kertomana

"Joustavaa, mukautuvaa ja ilon täyteistä fasilitointivalmennusta mainioilla käytännön vinkeillä."
Nina, Business Owner
"Valmennuksessa erityisen hyvää oli yhdistelmä käytännön tekemistä ja teoriaa. Sisältö ja toteutus kultaa. En jäänyt kaipaamaan mitään. Tämä on tosi harvinaista."
Sami Wendell, Muutosagentti
"Jos haluat oikeasti vaikuttavuutta pitämiisi palavereihin ja työpajoihin, tässä on erinomainen vaihtoehto. Osallistujen sitoutumisen aste oli korkea ja konkreettisia keinoja näytti jokaisella siirtyvän arkeen."
Petrus Hoikkala, TJ, Visma Financial Solutions Oy
"Ammattimaista fasilitaattoria kannattaa hyödyntää virtuaalisten työpajojen järjestämisessä ja Grape People on osoittautunut tässä erinomaiseksi yhteistyökumppaniksi."
Tomi Takala, Business Area Director, Kiilto Oy
"Yhteistyössä oli erityisen hyvää vuorovaikutteisuus ja koulutuspalvelun suunnittelu yhteistyössä. Erinomaisesti vedetty kokonaisuus, jossa valmentajan omat käytännön toimintatavat löytyivät myös annetuista materiaaleista. Erinomaista palvelua, jossa koulutus räätälöidään tilaajan tarpeita vastaavaksi."
Osaamispäällikkö
"Työpajoista on mahdollista saada loistavia tuloksia myös etäyhteyksillä, kun on osaava fasilitointi ja hyvät työkalut käytössä. Ilman Grape People:n apua emme olisi saaneet strategiaprosessia vedettyä maaliin näin hyvin tuloksin."
Juha Suoniemi, Business Area Director
Previous slide
Next slide

”Koulutus räätälöidään tilaajan tarpeita vastaavaksi”

”Yhteistyössä oli erityisen hyvää vuorovaikutteisuus ja koulutuspalvelun suunnittelu yhteistyössä. Erinomaisesti vedetty kokonaisuus, jossa valmentajan omat käytännön toimintatavat löytyivät myös annetuista materiaaleista. Erinomaista palvelua, jossa koulutus räätälöidään tilaajan tarpeita vastaavaksi.”

Osaamispäällikkö

”Yhdistelmä käytännön tekemistä ja teoriaa”

Valmennuksessa erityisen hyvää oli yhdistelmä käytännön tekemistä ja teoriaa. Sisältö ja toteutus kultaa. En jäänyt kaipaamaan mitään. Tämä on tosi harvinaista.

Sami Wendell
Muutosagentti, Wendell & Partners Oy

”Huippuhyvä kokonaisuus fasilitointiin!”

Koulutus oli ihan huippuhyvä, juuri tarkoitukseen sopiva! Etukäteissuunnittelu yhdessä toimi myös todella hyvin. Henna oli todella hyvä; ihanan rauhallinen puhetyyli, jota oli miellyttävä kuunnella. Sopivasti osallistavaa toimintaa, hyvin suunniteltu kokonaisuus. Huippuhyvä kokonaisuus fasilitointiin!

Maikki Manninen

”Koulutus myös paransi yhteishenkeä hankalan Korona-tilanteen keskellä”

Grape auttoi meitä jäsentämään etäjohtamiseen sekä -työhön liittyvät ongelmamme ja rakentamaan sitä tukemaan hyvän koulutuskokonaisuuden. Saimme vinkkejä hyvistä, yleispätevistä työkaluista sekä eväät käytäntöjen laajempaan jalkauttamiseen. Koulutuksen aikana fasilitaattori piti huolta että aikataulut pitivät ja kaikki osallistuivat. Koulutus myös paransi yhteishenkeä hankalan koronatilanteen keskellä.

Petteri Miinalainen
CIO
Fennia

”Kyllä tämä oli pitkään aikaan paras etäkoulutus”

Kyllä tämä oli pitkään aikaan paras etäkoulutus, mihin olen osallistunut. Hyvää oppia ja uusia ideoita. Sopivan mittaiset koulutusjaksot ja hyvin tauotetut. Kolmen tunnin mittainen koulutuskerta on sopiva varsinkin näin etäkoulutuksessa. Osallistava ja aktivoiva tilaisuus.

Pauliina Valkovirta
työhyvinvointikoordinaattori

”Intensiivinen paketti fasilitoinnin perustietoa”

 

Miikka veti valmennuksen todella ammattitaitoisesti ja kertoi koko ajan hyvin, mitä hän teki ja miksi. Intensiivinen paketti fasilitoinnin perustietoa. Oli hauskaa ja opettavaista ja toimi myös verkko-valmennuksena hyvin. Miikka oli tosi hyvä. Keskusteleva ja keskustelutti. Antoi myös itsestään fasilitaattorina ja valmentajana. Käytti itse kokoajan niitä metodeja, joita myös opetti.

Petra Turtiainen
Forum Virium Helsinki

”Ammattimaista fasilitaattoria kannattaa hyödyntää virtuaalisten työpajojen järjestämisessä”

Ammattimaista fasilitaattoria kannattaa hyödyntää virtuaalisten työpajojen järjestämisessä ja Grape People on osoittautunut tässä erinomaiseksi yhteistyökumppaniksi. Jonas Rajanto piti hyvää tunnelmaa ja sopivaa tahtia yllä läpi molempien päivien. Myös valmistautuminen auttoi tätä ja kaiken kaikkiaan olen erittäin tyytyväinen fasilitointiin.

Tomi Takala
Business Area Director
Kiilto Oy

”Yksikään minuutti koulutuksesta ei mennyt hukkaan”

Olin Hennan vetämässä kaksipäiväisessä fasilitointikoulutuksessa, jossa käsiteltiin perusteita. Vaikka olen jo jonkin verran fasilitoinut ja aihetta opiskellut, niin yksikään minuutti koulutuksesta ei mennyt hukkaan Hennan mahtavan ammattitaidon ja positiivisen energian johdosta. Hieno ja hyödyllinen koulutus ja suosittelen lämpimästi Hennaa kaikille huippu fasilitaattoria tai kouluttajaa tarvitseville!

Pirkka Rannikko
UX and Service Designer
Vincit

”Ymmärrys fasilitoinnin menetelmistä ja niiden tärkeydestä on levinnyt koko johtoryhmäämme”

Olemme saaneet teiltä ja Hennalta paljon apua työyhteisövalmennuksen valmisteluun ja toteuttamiseen sekä päivittäiseen työskentelyymme. Ymmärrys fasilitoinnin menetelmistä ja niiden tärkeydestä on levinnyt koko johtoryhmäämme ja niitä käytetään jatkuvasti enemmän. Niinpä myös palaveriemme laatu ja tuloksellisuus on parantunut!

Toni Ekroos
nuorisopalvelupäällikkö
Turun kaupunki

”Excellent trainers”

 

Excellent trainers and very knowledgeable in virtual facilitation.

Marie Lassesson
Business Area Manager
Rumbline Consulting AB

”Virtuaalifasilitoinnin taidot ovat avaintaitoja”

 

Virtuaalifasilitoinnin taidot ovat avaintaitoja tässä Uudessa Normaalissa. Grape People valmentaa tässä aihealueessa asiantuntevasti ja kustannustehokkaasti yrityksellesi merkittävää kilpailuetua.

Niina Karvinen
Liiketoiminnan asiantuntija
Oulun yliopiston Innovaatiokeskus

Case Cargotec: New tools for running remote meetings effectively

Cargotec Logo Reference Grape People

Cargotec promotes the use of virtual meetings instead of travelling, as it saves time, resources and the environment. To make the remote way of working even more effective, a shape up in meeting facilitation skills was deemed beneficial.

There was a particular need for working on complex topics and larger groups. For this reason we decided to focus on the virtual workshop process: how to work in stages and how to produce ideas in a group and choose the best ones.

Grape People provided virtual facilitation training to about 80 of Cargotec’s team leads. The tools used for virtual facilitation were all part of the Google Workspace suite of apps.

The session began with a presentation about best practices for remote meetings to orient the participants. Then we tried out a complete practice workshop with stages and facilitation methods.

The feedback from the training participants was excellent – when asked “How satisfied are you with the training session overall?”, the average grade was 4.26 out of 5.

Feedback from the participants:

”An eye-opening session.”

”Really nice simple tricks on how to engage a larger group of people in online meetings. Exactly what I had expected.”

”I realize that I need some more insights in Google and what it can do for me!”

 

 

Reference
Mirelle Granvik
Cargotec Finland Oy
HRD Manager

Vuorovaikutteisia ja osallistavia etäpalavereita

Grape People valmensi OP Etelä-Karjalan esimieskunnalle uusia taitoja etäkokousten elävöittämiseksi.

”Osallistujat olivat pankkimme esimiehiä. Mukana oli lähiesimiehiä, myynninjohtoa ja johtoryhmäläisiä.

Saimme loistavia vinkkejä etäkokousten ja -valmennuksen toteuttamiseen. Myös pienryhmätyöskentely onnistui sujuvasti etävalmennuksen lomassa. Skypen mahdollistamat kyselyt ja luonnoslehtiö tulevat jatkossa olemaan ahkerassa käytössä. Meillä on oivat keinot tehdä etäpalavereista jatkossa vuorovaikutteisia, osallistavia ja uudella tavalla innostavia.”

Titta Saksa
pankinjohtaja
OP Etelä-Karjala

Eloa etäkokouksiin – virtuaalifasilitoinnin valmennus

Grape People valmensi OP Tampereen myynnin esimiehille uusia taitoja etäkokousten elävöittämiseksi.

”Valmennuksella halusimme tukea esimiehiä monikanavaisten viestintätaitojen ja erityisesti etäkokouksien fasilitoinnin kehittämisessä. Nykyään esimiehet saavat harvoin tiiminsä kerralla samaan kokoushuoneeseen, koska tiimin jäsenet toimivat lähellä asiakkaita maantieteellisesti erillään. Ottamalla aktiiviseen käyttöön esimerkiksi Skypen, voidaan matkustamista vähentää merkittävästi ja saada silti henkilökohtaisuutta ja aktiivisuutta valmentavaan esimiestyöhön lisää. Käyttämällä taitavammin Skypen työkaluja, pystymme saamaan kokouksista elävämpiä ja osallistavampia.”

Jani Vilpponen
varatoimitusjohtaja
OP Tampere

Suuren IT- ja toimintatapamuutoksen johtaminen osallistavasti

Organisaatiossamme toteutetaan laaja tietojärjestelmien ja samalla toimintatapojen muutos. Tyypillisesti IT-järjestelmätyötä tehtiin ensin projektihenkilöstön voimin, mutta kun tuli aika käsitellä muutosta henkilöstön kanssa, kehitettiin muutosjohtajien ja esimiesten fasilitointitaitoja Grape Peoplen avustuksella. Osallistavilla työskentelytavoilla pyrimme tekemään muutoksesta koko organisaation yhteisen; varmistamaan yhteistä ymmärrystä, sitouttamaan henkilöstöä muutokseen, ja edelleen viemään uusia toimintatapoja käytäntöön. Pidemmällä tähtäimellä tämä voi edistää osallistavaa organisaatiokulttuuria.

Koko organisaatiota koskevaa muutosta johdetaan toimintatapamuutos edellä, koska järjestelmät ovat lopulta vain liiketoiminnan toteutusta ja tarpeita varten. Osallistavalla työskentelyllä halutaan varmistaa järjestelmien ja liiketoiminnan kytkösten sekä muutoksen syiden ymmärrystä. IT-hankkeissa käy helposti niin, että IT-väki puhuu täysin eri kieltä kuin liiketoiminta. Kun käyttöönotossa saatetaan yhteen tietojärjestelmäosaajat ja liiketoiminnan edustajat, ovat osallistavat työskentelytavat oiva keino varmistaa yhteinen kieli ja suunta.

Fasilitointia hyödynnettiin ensin projektin muutosagenttien valmistautuessa muutosjohtamiseen ja koulutuksiin, esimerkiksi tunnistettaessa muutosten vaikutuksia eri kohderyhmiin. Tämän jälkeen esimiesten kanssa muutoksia käsiteltiin fasilitoiduissa tilaisuuksissa, ja esimiehet saivat oppia ja harjoitusta edelleen muutoksen osallistavassa johtamisessa alaisilleen. Piritta oli myös innostava valmentaja avaamassa fasilitoinnin merkitystä ja innostamassa sen käyttöön. Opettelimme myös virtuaalifasilitointia, koska arjessa iso osa johtamisesta tapahtuu etäyhteyksien kautta.

Muutoksen ollessa vielä kesken, voidaan jo todeta, että osallistavien menetelmien käyttö lisää muutosasioiden käsittelyn kiinnostavuutta aina johdosta lähtien, tehostaa työskentelyä sekä auttaa koko henkilöstön näkökulmien esille tulemisessa, muutoksen ymmärryksessä ja käytäntöön viennissä.

Sami Honkanen
Resurssijohtaja
Stora Enso, Metsä

Open Space on hyvä lisä fasilitaattorien työkalupakkiin

Olemme viime aikoina toteuttaneet Open space -työpajoja. Open spacen perusajatus on se, että työpajaan osallistuvat kiertävät vapaasti eri keskusteluryhmissä (fläpeillä), kokousta käydään niin kauan kuin juttua riittää ja kahvia hörpätään silloin kun siltä tuntuu. Aidossa Open space -työpajassa osallistujat myös itse ideoivat keskustelujen aiheet. Uusi keskustelu voi alkaa vaikka kesken työpajan jos sopiva aihe pulpahtaa esiin.

Meillä on pääsääntöisesti toteutettu open Space -muunnelmaa, jossa aiheet on sovittu ennakolta, mutta muutoin työpajaa käyty ”avoimen tilan” periaatteilla. Sekä osallistujat, työpajojen omistajat että fasilitaattorit ovat olleet erittäin tyytyväisiä.

Vapaa muoto viehättää. Koska ei mennä kellon mukaan, aika ei lopu kesken juuri kun keskustelu on vilkkaimmillaan. Asiantuntijat pitävät siitä, että he voivat osallistua siihen keskusteluun, johon heillä on annettavaa (tosin olen pannut merkille, että kaikki osallistuvat kaikkiin keskusteluihin, jos ei muuta niin kuuntelemalla ja kyselemällä). Vielä kun tauonkin voi pitää silloin kun siltä tuntuu, tuntuu ajankäyttö tuntuu sopivalta ja tehokkaalta.

Pirjo Kuuppo
Neste Oyj

Most Excellent Business Training in China 2014-2015

The Facilitation training of Grape People was chosen as the Most Excellent Business Training in China 2014-2015

The Facilitation training of Grape People was awarded on October 14th, 2015 as the most Excellent Business Training in Chinca 2014-2015 (in the category of trainings with a copyright, there are three categories). The award was given by the Training magazine at the China Business Training and Development Conference and Expo 2015 in Shanghai. Grape People is a company specialised in workshop facilitation techniques and operates in Moscow, Helsinki and Shanghai.

Kiinan paras yritysvalmennus 2014-2015

Grape Peoplen fasilitointivalmennus on valittu Kiinan parhaaksi yritysvalmennukseksi 2014-2015

Grape People Finland Oy:n kehittämä valmennus palkittiin Shanghaissa 14.10.2015 Kiinan parhaana yritysvalmennuksena 2014-2015. Palkinnon myönsi Kiinan johtava yrityskoulutusmedia Training magazine Kiinan vuoden 2015 yritysvalmennuskonferenssissa ja -messuilla Shanghaissa. Kilpailussa oli kolme sarjaa, joista Grape Peoplen valmennus palkittiin parhaana tekijänoikeuden omaavien valmennusten sarjassa. Olemme ylpeitä ja iloisia osaamisestamme! Aloitimme Kiinassa vasta vuoden 2014 alussa hyvin pienillä omilla laajetumisresursseillamme. Tarjoamme asiakkaillemme samaa osaamista ja samaa valmennusta Suomessa jo vuodesta 2003.

Henkilöstön osallistaminen kannattaa

Aloitimme systemaattisen esimiesten valmentamisen osallistavien menetelmien hyödyntämiseen. Grape Peoplen valmennuksessa esimiehet pääsivät harjoittelemaan miten he osallistavammin jalkauttavat strategisia tavoitteitamme. Valmennusten jälkeen esimiehet hyödynsivät yhtä osallistavaa menetelmää omissa yksiköissään.

Tammikuussa 2016 toteutetun henkilöstötutkimuksen tulosten perusteella strategisista tavoitteista viestiminen oli parantunut tilastollisesti erittäin merkittävästi. Henkilöstön osallistaminen oli tuottanut hyvää tulosta. Muutaman liiketoiminnan osalta strateginen viestintä ja strategian ymmärtäminen oli parempaa, kuin keskimäärin suomalaisissa yrityksissä – vertailu suomalaiseen yleisnormiryhmään. Jatkamme osallistavien menetelmien hyödyntämistä tulevaisuudessakin.

Sami Laine
HR Partner
Finavia Oyj

Virtual training useful for all

We started the collaboration with Grape People several years ago. Our aim was to address the ever increasing need for our employees to manage almost any operational situation within virtual setting. Grape People has trained during these years a large number of Tieto employees, introducing and fostering a culture of collaborative way of working and co-creating, and overcoming the challenge of globally distributed teams. Our employees come from the Grape People training with hands-on skills and techniques to make their virtual meetings and workshops goal oriented, interactive and collaborative. The most common comment I hear from the training participants is ”I learned a lot of new techniques and features to manage virtual meetings more efficiently and this training should be taken by everyone working in virtual teams”.

Gunita Juzupa
Tieto Oyj
Global Learning & Development team

Projektin suunnittelu ja fasilitointi

”Tutkimusaiheen esiselvitysprojektin päätyttyä järjestimme fasilitoidun työpajan, jossa oli kolme tavoitetta.

1) esitellä selvityksen tulokset keski- ja ylemmälle johdolle (CTO, liiketoimintojen kehitysjohtajat) ja valikoiduille asiantuntijoille
2) kerätä lisätietoa ja ideoita
3) aikaansaada yhteinen käsitys ja ehdotus, mitä osaa selvityksen tuloksista lähdetään edistämään varsinaiseksi tutkimusprojektiksi.

Työpajassa saatiin aikaiseksi konkreettinen ehdotus jatkosta. Uusi projektiehdotus on parhaillaan johtoryhmän käsittelyssä. Työpajaa kiiteltiin kovasti. Keskeinen syy sen erinomaiseen onnistumiseen oli varsin huolellinen valmistelu ja asiakkaan sitoutuminen siihen.”

Neste Oyj

T&K -erityisasiantuntijan kokemuksia fasilitoiduista työpajoista

Q: ”Millaisissa yhteyksissä olet käyttänyt fasilitaattoreita?”
A: ”Uuden projektin luomiseen tähtäävässä taustojen ja näkemysten keruussa; ideoinnissa jonkin spesifisen aihealueen ympärillä; ongelmanratkaisuissa.”

Q: ”Millaiset kokemuksesi ovat? Mitkä ovat vahvuuksia siinä?”
A: ”Todella hyviä kokemuksia! Saadaan rönsyilevä ja monimutkainen aihe jäsenneltyä. Saadaan näkemykset ja olemassa oleva tieto koottua ja ryhmiteltyä jatkotyöstöä varten. Saadaan priorisoitua asioita ja luotua uutta näkökulmaa urautumisen sijaan. Sovitaan vastuista jatkossa. Sitouttaa paremmin.”

Q: ”Muita kommentteja?”
A: ”Fasilitoiduissa tilaisuuksissa saadaan todella paljon irti, jos paikalle saadaan aiheesta riippuen laaja-alaista näkemystä eli henkilöitä yhtiön eri toiminnoista. Fasilitaattorien hyvä briiffaus asian omistajan taholta tärkeä. Fasilitoitu työpaja (sekä asian omistajana että työpajaan osallistuvana) on muuten myös mainio tapa tutustua uusiin ihmisiin.”

Neste Oyj

Long-standing partnership

“Rock-solid expertise alone is not enough; to successfully act as a top expert, you also need to be able to handle group situations well. In training and coaching our specialists, we have made use of Grape People’s high-class facilitation competence. We have been extremely pleased with our long-standing collaboration.”

Getting clients involved through facilitation

“I work as a sales director at an ICT company. In our industry, getting clients involved in product development is absolutely vital. Too often you see cases where the product that has been developed is basically a good one, but in the end it’s left unused as it fails to meet the demands and expectations of the client.

We decided to seek improvement in what we gain from our client activities, and for this we sought help from Grape People and facilitation. Our goal was to get our clients involved in our processes in a way that would result in a better end product. Grape People brainstormed a training package for us that featured multiple components. In the workshops we contemplated the issues both individually and in small groups. Finally, the most important ideas from the small-group discussions were compiled for all to hear. The group exhibited a new level of activity, and everyone’s ideas were made available to the group.

Thanks to the skills we learned in the facilitation training, the product is now better than before. Client meetings have been more effective and creative, and have brought more out of people. Getting the clients involved in product development and genuinely enabling them to pitch in and bring forth their creative improvement suggestions has resulted in a product that is pleasing to everyone’s eye.”

Getting stakeholders involved in strategy creation

“Our previous strategy was created almost ten years ago. It was subsequently implemented in annual planning with minor updates. Now it was high time to think about how to respond to new challenges posed by changes in our operating environment. Grape People created a unique process for us, one involving our stakeholders in strategy creation. Our personnel were included in the next stage, and the management only towards the end – so the typical process had been reversed in a refreshing way.

The joint discussion and the new approach to doing things were received positively. The new ways of working inspired both personnel and stakeholders. It has been rewarding to see the joint discussion gradually crystallise into tangible goals. It was valuable to get outside insights on what is expected of us. A participatory way of working has clarified our shared vision. Previously, the operations were largely planned at the unit level, but now, by thinking and acting at the strategic level, we have been able to establish a broader common foundation and reconfirm the shared sense of direction for our organisation and its stakeholders.”

City Museum, Helsinki

New tools to support leaders

“We wanted to kick off our financial year with an event that represented something new and more inspirational than what we usually do, so we decided to turn to Grape People. We felt that day had to be more active, energising and participatory.

A key goal was to ensure the transfer of facilitation methods into the day-to-day managerial work of regional managers. Many times, after you learn something new you feel that what you just learned seems quite good and functional in theory, but for one reason or another you never get to put it into practice. On this kick-off day, all regional managers got to try and lead a facilitated workshop in person for the first time in their lives.

With the aid of Grape People, we were able to simultaneously carry out as many as 13 identical workshops. We had already learned the methods and ways of working applied in the process through the training provided by Kari Kukkola from Grape People.

The feedback we received on the training and the kick-off event was positive. Regional managers felt they had been provided with new tools, even inspirational ones, to support their managerial work. According to the participants, the day had been inspirational, well planned and well executed.”

Sodexo

Inspiring training carries through into better leardership

“In our organisation, there are numerous teams whose members are based in different locations. This has brought new kinds of challenges for planning and implementing the teams’ operational activities and team management. In the training series provided by Grape People, our supervisors were provided with concrete tools for developing virtual teams, building trust and enhancing commitment in different situations.

The training provided a concrete and practice-oriented model for making participatory leadership a part of everyday management work. The training content and effectiveness were perceived as excellent, and the supervisors also commended it for being interactive and inspiring.”

Hyödyllistä jokaiselle virtuaalisessa tiimissä työskentelevälle

”Olemme tehneet yhteistyötä Grape Peoplen kanssa jo useita vuosia. Tavoitteemme oli kiinnittää huomiota työntekijöidemme yhä kasvavaan tarpeeseen hallita tilanteita virtuaalisessa ympäristössä. Grape People on valmentanut vuosien saatossa suuren määrän Tiedon työntekijöitä: Grape People on johdattanut työskentelyn ja luovuuden kulttuuriin, jossa painotetaan vuorovaikutteisuutta ja yhteistyötä. Se on keinomme voittaa haasteet, joita aiheutuu tiimien välisistä maailmanlaajuisista etäisyyksistä.

Opimme keinoja siihen, miten saada virtuaalisista tapaamisista ja työpajoista tehokkaita ja vuorovaikutteisia. ”Opin paljon uusia tekniikoita ja tapoja siihen, miten tehdä virtuaaliset tapaamiset tehokkaammiksi” ja ”Jokaisen virtuaalisissa tiimeissä työskentelevän kannattaisi osallistua tälle kurssille!”, työntekijämme ovat kommentoineet valmennuksia.”

Gunita Juzupa
Tieto
Global Learning & Development team

Uusia työkaluja esimiestyön tueksi

”Päädyimme Grape Peoplen puoleen, kun tilikauden kickoff-tilaisuus haluttiin toteuttaa uudella, innostavammalla tavalla. Päivään kaivattiin lisää aktiivisuutta, energiaa ja osallistumista.

Keskeinen tavoite oli varmistaa fasilitointimenetelmien siirtyminen aluepäälliköiden päivittäiseen esimiestyöhön. Monesti uudet opit tuntuvat teoriassa ihan päteviltä ja toimivilta, mutta käytäntöön asti niitä ei syystä tai toisesta tule vietyä. Tässä kickoff-päivässä kaikki aluepäälliköt pääsivät henkilökohtaisesti kokeilemaan fasilitoidun työpajan vetämistä elämänsä ensimmäistä kertaa.

Grape Peoplen avulla toteutimme peräti 13 identtistä työpajaa samanaikaisesti. Prosessissa käytetyt menetelmät ja työtavat oli opittu Grapen Peoplen Kari Kukkolan vetämässä valmennuksessa.

Palaute valmennuksesta ja kickoff-tilaisuudesta oli positiivista. Aluepäälliköt kokivat saaneensa uusia, innostaviakin työkaluja esimiestyön tueksi. Kickoff-tilaisuuden osallistujien mielestä päivä oli inspiroiva, hyvin suunniteltu ja toteutettu kokonaisuus.”

Sodexo Oy

Sidosryhmät mukaan strategian luomiseen

”Edellinen strategiamme luotiin vuonna 2006. Sitä on toteutettu pienin päivityksin vuositason suunnitteluissa. Nyt olikin jo korkea aika miettiä, miten uusiin toimintaympäristön muutoshaasteisiin vastataan. Grape People loi meille ainutlaatuisen prosessin, jossa sidosryhmämme olivat mukana strategian luomisessa. Seuraavassa vaiheessa mukaan tuli henkilöstömme ja vasta lopuksi johto – tyypillinen prosessi oli siis raikkaasti käännetty päälaelleen.

Yhteinen keskustelu ja uudenlainen tapa tehdä koettiin positiiviseksi. Uudet työskentelytavat herättivät innostusta henkilöstössämme sekä sidosryhmissämme. On ollut palkitsevaa nähdä yhteisen keskustelun vähitellen kiteytyvän konkreettisiksi tavoitteiksi. Ulkopuolisten tuoma näkökulma siitä, mitä museolta odotetaan, oli arvokas. Osallistava työskentely on kirkastanut yhteistä näkemystä. Aiemmin toiminnan suunnittelu on tapahtunut paljon yksikkötasolla. Strategisen tason ajattelu ja tekeminen on tuonut laajemman yhteisen pohjan ja vahvistanut museon yhteistä suuntaa.”

Ulla Teräs
City Museum, Helsinki

Asiakas mukaan fasilitoinnilla

“Olen erään ICT-yrityksen myyntijohtaja. Toimialallamme on ehdottoman tärkeää saada asiakas mukaan tuotteen kehittelyyn. Liian paljon näkee tapauksia, joissa on kehitetty periaatteessa hyvä tuote, joka kuitenkin jää käyttämättä, koska se ei vastaa asiakkaan tarpeita ja odotuksia.

Päätimme lähteä parantamaan asiakastoiminnan hyötyä ja haimme tähän apua Grape Peoplelta ja fasilitoinnista. Tavoitteenamme oli saada asiakkaamme osallistettua prosesseihimme tavalla, jonka tuotoksena on parempi lopputuote. Grape ideoi meille usean valmennuksen kokonaisuuden. Työpajoissa asioita pohdittiin yksin, pienissä ryhmissä ja lopuksi koottiin tärkeimmät ideat pienryhmäkeskusteluista kaikkien kuultavaksi. Aktiivisuus ryhmässä oli uudella tasolla ja kaikkien ideat saatiin ryhmän käyttöön.

Fasilitointikoulutuksessa opittujen taitojen ansiosta tuote on parempi kuin se olisi ollut ilman niitä. Asiakaspalaverit ovat olleet tehokkaampia, luovempia ja niissä on saatu ihmisistä enemmän irti ja koska tuotekehityksessä mukana olleet asiakkaat ovat päässeet aidosti vaikuttamaan ja tuomaan luovat parannusehdotuksensa julki, miellyttää tuote nyt kaikkien silmää.”