CASE GoodCo: valmennuksiin vaikuttavuutta henkilökohtaisella sparrauksella

GoodCo Oy tarjoaa ratkaisukeskeistä valmennusta organisaatioille ja yksityishenkilöille muutostilanteiden ja hyvinvoinnin tueksi. Erityisenä osaamisalueena on resilienssin eli muutoskyvyn valmentaminen.

Resilienssivalmentaja Ulrika Björkstam työskentelee ratkaisukeskeisenä valmentajana ja käyttää työssään paljon erilaisia valmennus- ja fasilitointityökaluja.

“Olen silti huomannut, että etenkin puhuttaessa teemoista jotka ovat laajoja tai varsin omakohtaisia, kuten henkilökohtainen resilienssi, voi osallistujien aktivointi olla haastavaa. Ihmiset jäävät sulattelemaan saamaansa tietoa ja kääntyvät reflektoivaan moodiin, jolloin psykologiseen turvallisuuteen ja osallistamiseen täytyy panostaa aivan erityisesti. “

Ulrika koki kaipaavansa valmennuksiinsa ja luentoihinsa vaikuttavuutta osallistamisen keinoin. Tämän lisäksi Ulrika toivoi tukea tulevien valmennuskokonaisuuksien suunnitteluun.

Yhteistyön paikka avautui kuin tilauksesta

Ulrika osallistui Hennan pitämään maksuttomaan webinaariin, joka käsitteli psykologista turvallisuutta. Webinaarin sisältö vakuutti.

“Pidin siitä, että kun olin Hennaan ensimmäistä kertaa yhteydessä puhelimitse, sain jo siinä häneltä todella paljon ihan konkreettisia ja hyödyllisiä neuvoja, eikä hän yrittänyt myydä minulle heti palveluja maksua vastaan, vaan aidosti halusi auttaa. Se sai minut haluamaan maksaa saamastani avusta.“

Ulrika Björkstamilla oli jo ennestään paljon kokemusta kouluttamisesta ja valmentamisesta, joten fasilitointivalmennukseen osallistumisen sijaan hänelle enemmän hyötyä oli henkilökohtaisesta sparrailusta. Henna ja Ulrika tapasivat kolme kertaa, joista kaksi tapaamista oli etänä ja yksi livenä. Tapaamisten välillä Ulrika teki itsenäisesti työtä aiheen parissa ja suunnitteli koulutuksia Hennan antamien vinkkien ja kommenttien pohjalta.

“Henna on todella osaava ja asiantunteva. Minulle välittyi hänestä tunne, että hän aidosti haluaa asiakkaidensa onnistuvan työssään. Lisäksi Hennan persoona on sellainen, että koin yhteistyön hyvin luontevaksi hänen kanssaan. Sain todella hyvää, rakentavaa palautetta, uusia näkökulmia sekä ihan suoria neuvoja omaan työhöni.”

Sparrailun hyödyt tulivat näkyviksi 

Ulrika Björkstam kokee, että sparrailusta tarttui mukaan useita sellaisia oivalluksia, joista on hyötyä jatkossakin.  

“Olen jo nyt saanut asiakkailta positiivista palautetta liittyen valmennusten sisältöön ja rytmitykseen. Ihmiset ovat muun muassa ihmetelleet, miten aika voi kulua niin nopeasti ja osallistuneet keskusteluun innoissaan.” 

Sparrailun tarpeellisuus ja hyödyt konkretisoituivat ja vahvistuivat yhteistyön edetessä.  

“Pidin Hennasta ihan persoonana – meillä oli oikein hyvät keskustelut myös muuhun kuin fasilitointiin liittyen, mikä tietysti lisäsi luottamusta häneen.” 

Sparraustapaamiset olivat kahden ihmisen inhimillisiä kohtaamisia, joissa oli luontevaa ja luottamuksellista keskustella kaikenlaisista aiheista.  

Kuinka voimme auttaa teitä onnistumaan?

Fasilitointia voi hyödyntää lukuisissa työelämän tilanteissa. Anna meidän auttaa yhdistämään asiantuntijoidenne osaaminen yhteisten tavoitteidenne saavuttamiseksi.  Valmennamme tarvittavat taidot henkilöstönne tai tulemme ulkopuoliseksi tueksi teille tärkeään tilaisuuteen. Kalleinta on yhdessä käytetty aika – me teemme siitä aidosti arvokasta.  Kun haluat takeet tuloksellisista tilaisuuksista, olemme oikea valinta kumppaniksenne. Lupauksemme on, että yhteistyössä kanssamme ette koskaan jää yksin. Kerro meille tarpeestanne ja suunnitellaan yhdessä teitä parhaiten palveleva kokonaisuus. Toteutamme valmennuksia ja työpajoja suomeksi ja englanniksi. Toimivampi yhteistyö tuo parempia tuloksia!