Sujuva virtuaalifasilitointi

puhalla eloa etäkokouksiin, -koulutuksiin ja -työpajoihin

Kokousten ja koulutusten osallistava johtaminen on lähtökohtaisesti haastavaa – virtuaalinen toteutustapa tuo tähän vielä oman lisänsä. Etänä ja hybridisti pidettävistä kokoontumisista voi kuitenkin saada sujuvia – jopa innostavia – riippumatta käytetyistä etätyökaluista.

Onko tiimilläsi tai organisaatiollasi tarve tehdä etäkokouksistaetäkoulutuksista tai etätyöpajoista:

Olemme auttaneet satoja organisaatioita ja kymmeniä tuhansia osallistujia ottamaan haltuun osallistavan johtamisen eli fasilitoinnin taidot. Otetaanko teillekin?

Mikä virtuaalifasilitointi?

Sovellamme fasilitointia lähitapaamisissa perinteisesti fläppien, tarralappujen ja tussien avulla, mutta myös etätapaamisissa hyödyntäen parhaita virtuaalifasilitoinnin työkaluja.

Käytetyistä välineistä riippumatta mieleenpainuvat ja vaikuttavat kokoontumiset syntyvät tietyistä peruspilareista:

Kenelle valmennus on suunnattu?

Sujuva virtuaalifasilitointi -valmennus sopii kaikille, jotka toimivat ryhmien kanssa: tiiminvetäjille, konsulteille, esihenkilöille, projektipäälliköille sekä organisaation ja henkilöstön kehittäjille, jotka haluavat kehittää osaamistaan ja täydentää työkalupakkiaan tehokkailla ryhmätyökaluilla.

Valmennus sopii kaikille, jotka vetävät työssään paljon virtuaalisia tapaamisia. Valmennus on sinulle, joka haluat rakentaa osallistujien välille yhteistä ymmärrystä sekä sitoutumista yhteiseen tavoitteeseen.

Osallistuaksesi valmennukseen sinulla ei tarvitse olla aiempaa kokemusta fasilitoinnista tai verkkotilaisuuksien johtamisesta etänä. Valmennuksemme sopivat hyvin myös sellaisille henkilöille, jotka eivät tee fasilitointia päätyökseen, vaan pitävät ajoittain erilaisia kokouksia, koulutuksia tai työpajoja.

Sujuva virtuaalifasilitointi -valmennuksissa opit mm.

Miro ja PowerPoint ryhmämuistina
Ryhmämuisti on yksi keskeisistä virtuaalifasilitoinnin työkaluista.
Tässä tavoitteet tehdään näkyväksi Mirolla (vasen) ja jaetulla PowerPoint-tiedostolla (oikea).

Etätyökalut

Jos käyttämäänne työkalua ei mainita yllä, ota yhteyttä. Tutustumme työkaluun, jotta voimme valmentaa sen osallistavaan käyttöön.

Esimerkkitoteutuksia

Etä- ja hybridikokousten fasilitoinnin tietoisku, 90 minuuttia

Kaipaatko innostavaa, osallistavaa luentoa suurelle ryhmälle? Toteutamme vuorovaikutteisen webinaarin, jossa istuja muuttuu osallistujaksi. Tilaisuus toimii innostavana esimerkkinä osallistavasta toimintatavasta. Jos haluat herättää ihmisissä oppimisen nälän, tämä on siihen oiva ratkaisu.

Yllä on ote Edistynyt etätyö -webinaarista, jossa vastasimme yleisön kysymykseen siitä, mitä tulee huomioida hybridikokousten fasilitoinnissa.

Virtuaalifasilitoinnin valmennus, 2-3 tuntia

Haluatko järjestää tiimille tai henkilöstölle vaikuttavan valmennuksen, jossa toimintatapoja kehitetään yhdessä? Suunnittelemme kanssanne osallistujien lähtötasoon ja tavoitteisiin sopivan valmennuksen, joka sitouttaa ihmiset muutokseen.

Yhteinen harjoittelusessio laski kynnystä osallistua varsinaiseen valmennukseen ja viritti ihmisiä tunnelmaan ennakkoon. Se myös helpotti erityisesti niiden henkilöiden osallistumista, joilla ei ollut aiempaa kokemusta Miro-työkalusta. Lue koko asiakastarina →

Fasilitoinnin valmennusohjelma virtuaalisena tai hybridinä, 2-5 osaa

Laadimme kunnianhimoisempiin tavoitteisiin pidempiä valmennusohjelmia. Yhteistyössä kanssanne suunnittelemme kokonaisuuden, joka tukee ryhmän kasvua pitkällä aikavälillä. Voimme yhdistää lähi- ja etätoteutuksia, jotta osallistujilla on taidot fasilitoida kaikissa tilanteissa.

Koin koko ajan tilaajana todella luottamuksellisen keskusteluyhteyden, joka on tällä alalla äärimmäisen tärkeää. Valmentaja sai poimittua suunnitteluvaiheessa olennaisen. Hän osasi huomioida kertomiani asioita työpajan suunnittelussa siten, että valmennus palveli kohderyhmää parhaiten, ja vei ryhmää oikeassa tahdissa eteenpäin. Lue koko asiakastarina →

Etätyöpajan ammattifasilitointi

Onko tiedossa vaativa etätilaisuus, joka kaipaa ulkopuolisen ammattifasilitaattorin tukea? Autamme suunnittelemaan, valmistelemaan ja toteuttamaan erilaisia tilaisuuksia. Voimme valmentaa järjestäjille tarvittavat taidot – tai jos järjestäjät haluavat itse osallistua sisältöön täysipainoisesti, otamme vastuun tilaisuuden juoksutuksesta.

Strategiatyöhön kutsuttiin 30 osaston avainhenkilöä puoleksi päiväksi. Tavoitteena oli palauttaa mieleen yhtiön strategia ja pohtia osastotason ratkaisuja neljään strategiseen teemaan. Runsaan valmistautumisen ansiosta säilytimme tilaisuuden johtamisessa oman rentouden ja varmuuden. Tekemisessä oli koko ajan selkeä suunta, ja silti jäi tilaa spontaaniudellekin. Lue koko asiakastarina →

Räätälöidyt toteutukset tarpeeseenne

Räätälöimme valmennuksia ja työpajoja tiiminne tai organisaationne tarpeisiin.

Valmennus = nostamme henkilöstönne osaamistasoa vuorovaikutteisessa ja käytännönläheisessä valmennuksessa, jossa myös ryhmän nykyistä osaamista hyödynnetään.

Työpajan tai hankkeen fasilitointi = autamme tärkeän tilaisuuden tai hankkeen suunnittelussa, valmistelussa ja toteuttamisessa. Meidän kanssamme et jää yksin.

Näin etenemme yhteistyöhön:

1. Tarjouspyyntö

Lähetä meille kuvaus tilanteesta ja tarpeestanne, osallistujamäärästä ja aikataulusta

2. Tarvekartoitus

Otamme yhteyttä teihin ja tarkennamme tarvettanne puhelimitse ymmärtääksemme tilannettanne kokonaisvaltaisesti

3. Tarjous

Saatte meiltä selkeän tarjouksen tilaisuuden suunnittelusta ja toteutuksesta kokonaisuutena

4. Suunnittelu

Sovimme kanssanne suunnittelupalaverin, jossa yhteistyössä varmistamme, että tilaisuuden tavoitteet toteutuvat

5. Toteutus

Toteutamme tilaisuuden kanssanne ja dokumentoimme työn tulokset sekä toimitamme mahdolliset oheismateriaalit

6. Reflektio

Reflektiopuhelussa arvioimme kanssanne yhteistyössä onnistumista ja tilaisuuden tavoitteiden toteutumista 

Saammeko palvella?

Teitä palvelevat ammattifasilitaattori-valmentajat, jotka ovat intohimoisesti työhönsä suhtautuvia tiimien ja organisaatioiden kehittämisen asiantuntijoita. Ota yhteyttä, niin keskustellaan aiheesta lisää!

Pienryhmä kyseessä?

Jos kiinnostuneita on organisaatiossanne alle 6 henkilöä, suosittelemme tutustumaan koulutuskalenterimme tarjontaan ja osallistumaan avoimiin valmennuksiimme. Tule kehittämään osaamista innostavissa ja käytännönläheisissä valmennuksissamme ammattifasilitaattorien ohjauksessa!