Sujuva etäfasilitointi

lopeta tylsät kokoukset ja koulutukset

Kokousten ja koulutusten osallistava johtaminen on haastavaa. Virtuaalinen toteutustapa tuo tähän vielä oman lisänsä. Etänä pidettävistä kokoontumisista voi kuitenkin saada sujuvia, jopa innostavia, riippumatta käytetyistä etätyökaluista.

Onko tiimilläsi tai organisaatiollasi tarve tehdä etäkokouksista tai etäkoulutuksista:

Me voimme auttaa. Olemme auttaneet tuhansia organisaatioita ja kymmeniä tuhansia ihmisiä ottamaan haltuun osallistavan johtamisen eli fasilitoinnin taidot.

Mikä etäfasilitointi?

Sovellamme fasilitointia lähitapaamisissa perinteisesti fläppien, tarralappujen ja tussien avulla, mutta myös etätapaamisissa hyödyntäen parhaita virtuaalifasilitoinnin työkaluja.

Käytetyistä välineistä riippumatta mieleenpainuvat ja vaikuttavat kokoontumiset syntyvät tietyistä peruspilareista:

Kenelle valmennus on suunnattu?

Sujuva etäfasilitointi -valmennus sopii kaikille, jotka toimivat ryhmien kanssa: tiiminvetäjille, konsulteille, esihenkilöille, projektipäälliköille sekä organisaation ja henkilöstön kehittäjille, jotka haluavat kehittää osaamistaan ja täydentää työkalupakkiaan tehokkailla ryhmätyökaluilla.

Valmennus sopii kaikille, jotka vetävät työssään paljon kokouksia tai koulutuksia. Erityisen hyvin nämä menetelmät sopivat esitys- ja keskustelukeskeisiin tapaamisiin, joissa on 6-20 osallistujaa. Valmennus on sinulle, joka haluat rakentaa osallistujien välille yhteistä ymmärrystä sekä sitoutumista yhteiseen tavoitteeseen.

Osallistuaksesi valmennukseen sinulla ei tarvitse olla aiempaa kokemusta fasilitoinnista tai verkkotilaisuuksien johtamisesta etänä. Valmennuksemme sopivat hyvin myös sellaisille henkilöille, jotka eivät tee fasilitointia päätyökseen, vaan vastaavat erilaisten kokousten ja työpajojen vetämisestä ajoittain kasvotusten tai etänä.

Sujuva etäfasilitointi -valmennuksissa opit esimerkiksi:

Etätyökalut

Jos organisaatiossa käyttämänne työkalu ei sisälly em. luetteloon, ota yhteyttä. Tutustumme työkaluun, jotta voimme valmentaa sen osallistavaan käyttöön.

Esimerkkitoteutuksia

Etäfasilitoinnin tietoisku, 90 minuuttia

Kaipaatko innostavaa, osallistavaa luentoa suurelle ryhmälle? Toteutamme vuorovaikutteisen webinaarin, jossa katsoja muuttuu osallistujaksi. Tilaisuus toimii innostavana esimerkkinä osallistavasta toimintatavasta. Jos haluat herättää ihmisissä oppimisen nälän, tämä on siihen oiva ratkaisu.

Etäfasilitoinnin valmennus, 2-3 tuntia

Haluatko järjestää tiimille tai henkilöstölle vaikuttavan valmennuksen, jossa toimintatapoja kehitetään yhdessä? Suunnittelemme kanssanne osallistujien lähtötasoon ja tavoitteisiin sopivan valmennuksen, joka sitouttaa ihmiset muutokseen.

Etäfasilitoinnin valmennusohjelma, 2-5 osaa

Laadimme kunnianhimoisempiin tavoitteisiin useamman toteutuksen valmennusohjelmia, jotka räätälöidään asiakkaan tarpeeseen. Yhteistyössä kanssanne suunnittelemme kokonaisuuden, joka tukee tiimin kasvua pitkällä aikavälillä.

Lue asiakastarina valmennusohjelman toteutuksesta

Etätyöpajan ammattifasilitointi

Onko tiedossa vaativa etätilaisuus, joka kaipaa ulkopuolisen ammattifasilitaattorin tukea? Autamme suunnittelemaan, valmistelemaan ja toteuttamaan erilaisia tilaisuuksia. Voimme valmentaa järjestäjille tarvittavat taidot – tai jos järjestäjät haluavat itse osallistua sisältöön täysipainoisesti, otamme vastuun tilaisuuden juoksutuksesta.

Ammattimaista fasilitaattoria kannattaa hyödyntää virtuaalisten työpajojen järjestämisessä ja Grape People on osoittautunut tässä erinomaiseksi yhteistyökumppaniksi. Jonas Rajanto piti hyvää tunnelmaa ja sopivaa tahtia yllä läpi molempien päivien. Myös valmistautuminen auttoi tätä ja kaiken kaikkiaan olen erittäin tyytyväinen fasilitointiin.

Tomi Takala
Business Area Director
Kiilto Oy

Fasilitoinnin asiantuntijamme

Tilaisuuksien onnistumisesta vastaavat kokeneet ammattifasilitaattori-valmentajamme, jotka ovat erikoistuneet tuloksellisten ryhmäprosessien johtamiseen.

Grape Peoplen ihmiset ovat tiimien ja organisaatioiden kehittämisen asiantuntijoita, jotka suhtautuvat työhönsä intohimoisesti.

Tutustu Grape Peoplen tiimiin

Tilaa valmennus tai työpaja

Räätälöimme valmennuksia ja työpajoja tiiminne tai organisaationne tarpeisiin.

Valmennus: nostamme henkilöstönne osaamistasoa vuorovaikutteisessa ja käytännönläheisessä valmennuksessa, jossa myös ryhmän nykyistä osaamista hyödynnetään.

Työpajan tai hankkeen fasilitointi: autamme tärkeän tilaisuuden tai hankkeen suunnittelussa, valmistelussa ja toteuttamisessa. Meidän kanssamme et jää yksin.

Kun haluat haarukoida ratkaisuja heti, soita: Jyri Saraste / 040 546 2332.

Näin etenemme yhteistyöhön:

1. Tarjouspyyntö

Lähetä meille kuvaus tilanteesta ja tarpeestanne, osallistujamäärästä ja aikataulusta

2. Tarvekartoitus

Otamme yhteyttä teihin ja tarkennamme tarvettanne puhelimitse ymmärtääksemme tilannettanne kokonaisvaltaisesti

3. Tarjous

Saatte meiltä selkeän tarjouksen tilaisuuden suunnittelusta ja toteutuksesta kokonaisuutena

4. Suunnittelu

Sovimme kanssanne suunnittelupalaverin, jossa yhteistyössä varmistamme, että tilaisuuden tavoitteet toteutuvat

5. Toteutus

Toteutamme tilaisuuden kanssanne ja dokumentoimme työn tulokset sekä toimitamme mahdolliset oheismateriaalit

6. Reflektio

Reflektiopuhelussa arvioimme kanssanne yhteistyössä onnistumista ja tilaisuuden tavoitteiden toteutumista 

Keskustellaan aiheesta lisää!

Teitä palvelevat ammattifasilitaattori-valmentajat, jotka ovat intohimoisesti työhönsä suhtautuvia tiimien ja organisaatioiden kehittämisen asiantuntijoita. Ota yhteyttä, niin sovitaan maksuton etätapaaminen ja keskustellaan aiheesta lisää!

Ammatillisen osaamisen kehittäminen

Jos kiinnostuneita on organisaatiossanne alle 6 henkilöä, suosittelemme avointa valmennustamme Onnistunut kokous.