CASE Valtori

Valtori on valtiovarainministeriön hallinnonalalla toimiva virasto. Valtori tuottaa valtionhallinnon toimialariippumattomat ict-palvelut sekä korkean varautumisen ja turvallisuuden vaatimukset täyttäviä tieto- ja viestintäteknisiä palveluja ja integraatiopalveluja.

Tutustumista & tiimiytymistä

Valtorissa oli aloittanut uusi, 24 henkilön yksikkö, jonka ihmiset olivat vieraita toisilleen. Valtorissa koettiin, että ihmisten on tärkeää tavata toisensa kasvokkain ja tutustua, jotta saataisiin hyvä startti yksikön yhteistyölle. Grape Peoplelta haluttiin työpaja tutustumis- ja tiimiytymistarpeisiin. Grape People oli jo entuudestaan tuttu yritys, koska osa järjestäjistä oli käyttänyt heidän palveluitaan jo aiemmin.

Fasilitaattori Henna oli ammattitaitoinen ja jämpti, kuitenkin luoden mukavan ja turvallisen ilmapiirin pelille. Hän selkeästi osasi asiansa ja antoi ryhmälle tarpeeksi tilaa, mutta oli kuitenkin koko ajan ohjaksissa. Osallistujat olivat positiivisesti yllättyneitä tutustumispelistä.

Simulaatioharjoituksesta apua

Työpajan sisällöksi fasilitaattori suositteli SmoothTeam simulaatiota ja tiimiytymisharjoituksia.

SmoothTeam-simulaatio on tarinallinen ja pelillinen tapa auttaa ihmisiä tuntemaan itseään ja toisia, ja puhumaan oikeasti merkittävistä ja tiimiä kiinnostavista kysymyksistä. Kun ryhmä ei tunne toisiaan, ensivaikutelma voi johtaa harhaan ja tehdään vääriä tulkintoja. Uuden tai muuttuneen tiimin alkuvaiheissa tapahtuu luonnostaan tutustumista uusiin ihmisiin, mutta tutustuminen tapahtuu työn lomassa varsin hitaasti. Tiimikavereiden käsikirja -simulaation tavoitteena oli nopeuttaa tätä tutustumista.

Työpaja onnistui erittäin hyvin ja odotukset ylittäen. Työpajan jälkeen oli rento olo ja juttua riitti, vaikka peli oli jo ohi. Me-henki oli selvästi vahvistunut päivän päätteeksi.

Haluatko tiimillesi simulaation? Vaikkapa sellaisen, jossa opitaan ymmärtämään omia ja kollegoiden motivaation lähteitä?

Kuinka voimme auttaa teitä onnistumaan?

Fasilitointia voi hyödyntää lukuisissa työelämän tilanteissa. Anna meidän auttaa yhdistämään asiantuntijoidenne osaaminen yhteisten tavoitteidenne saavuttamiseksi.  Valmennamme tarvittavat taidot henkilöstönne tai tulemme ulkopuoliseksi tueksi teille tärkeään tilaisuuteen. Kalleinta on yhdessä käytetty aika – me teemme siitä aidosti arvokasta.  Kun haluat takeet tuloksellisista tilaisuuksista, olemme oikea valinta kumppaniksenne. Lupauksemme on, että yhteistyössä kanssamme ette koskaan jää yksin. Kerro meille tarpeestanne ja suunnitellaan yhdessä teitä parhaiten palveleva kokonaisuus. Toteutamme valmennuksia ja työpajoja suomeksi ja englanniksi. Toimivampi yhteistyö tuo parempia tuloksia!