Opas: Pikaopas yhdessä ajatteluun poikkeustilanteessa

Kun toimintaympäristö muuttuu äkkiä, media maalaa lähitulevaisuuden mustaksi, epävarmuus kasvaa ja muutosten vaikutukset yrityksen toimintaan jännittävät, tehdään helposti nopeita intuitiivisia päätöksiä tunteiden vallassa. Tarvitaan rauhallista harkintaa. Tee riittävä selkeytys äläkä hyppää toimintaan vaikka olisi kiireen tuntua. Jos ei ratkaista oikeaa kysymystä, juostaan väärään suuntaan.

Poikkeustilanteet ovat pelottavia niin työntekijöille kuin johdolle. Mahdollisten tulevaisuuksien kuvaaminen yhdessä vähentää epävarmuuden tuskaa ja vahvistaa yhteenkuuluvuutta. Tavoitteena on yhdistää osaaminen ja löytää ratkaisut, joiden avulla voidaan selviytyä, tapahtui mitä tahansa. Tarkoituksena ei ole yksinkertaistaa monimutkaista tilannetta vaan tuoda siihen sanoja. Sanoittaminen selkeyttää.

Päätin kirjoittaa tämän pikaoppaan, jotta muilla pk-yritysten johtajilla ja esimiehillä olisi vähemmän stressiä ja mahdollisuus hyödyntää koko tiiminsä osaaminen yllättäviin muutoksiin varautumisessa ja niihin reagoimisessa. Johtajan ei tarvitse ratkaista kaikkea yksin. Kokoa asiantuntijasi ja pysähtykää hetkeksi yhdessä selkeyttämään tilannetta.

Piritta van der Beek, toimitusjohtaja, Grape People

Toimitusjohtajamme Piritta van der Beek on laatinut oppaan yhdessä ajatteluun poikkeustilanteessa. Oppaan avulla selkeytät nykytilaa, luot skenaarioita ja konkretisoit ratkaisuja, joiden avulla odottamattomista skenaarioista selvitään.