Floris Beijersbergen

Haastattelussa Floris Beijersbergen

Floris Beijersbergen on Grape Peoplen valmentaja, jonka innostunut ja hauska tyyli fasilitoida jää mieleen. Lue alta, kuinka Floris päätyi Suomeen ja miten työ ihmisten parissa on muuttunut pandemian aikana.

Hei Floris! Kerro hieman taustastasi ja kuinka päädyit työskentelemään fasilitoinnin parissa?

Olen kotoisin Hollannin itäosasta. Opiskelin ensin maisterintutkinnon viestinnästä Amsterdamin Vrije Universityssa ja valmistuin yrittäjyyden ja liiketalouden ohjelmasta Malesiassa. 

Vietin Malesiassa puoli vuotta, ja rakastuin siihen täysin. Yliopisto-opintojen jälkeen opiskelin näyttelijäksi. Kaksi intohimoani, viestintä ja teatteri, ohjasivat minua valmentamisen sekä vuorovaikutteisten työpajojen suunnittelun pariin.

Fasilitoinnista kiinnostuin noin viisi vuotta sitten, jolloin työskentelin Taiwanissa monikansallisessa yrityksessä. Kiinnitin huomiota siihen, kuinka fasilitointi todella auttoi insinööritiimejä edistymään, mutta myös sitoutumaan. Se sai minut tarkastelemaan omaa toimintaani ja pääsin myös kokeilemaan fasilitoinnin mahdollisuuksia.

Entä kuinka päädyit asumaan Suomeen?

Olen seurustellut suomalaisen tyttöystäväni kanssa kymmenisen vuotta. Asuimme ensin pitkään Amsterdamissa, ennen kuin päätimme muuttaa Helsinkiin. Pidän todella paljon uudesta ympäristöstäni ja suomalaisesta kulttuurista, jossa näen paljon yhtymäkohtia hollantilaiseen mielenlaatuun. Erityisesti nautin samantyyppisestä huumorintajusta.

Fasilitaattori työskentelee ihmisryhmien kanssa. Pandemia rajoittaa edelleen ihmisten lähikontakteja, mutta kuinka se vaikuttaa sinun työhösi?

Etätyö on luonut sekä haasteita että etuja omalle ammatilleni. Fasilitaattorin työssä vuorovaikutus ihmisten kanssa ja henkilökohtaisemman kontaktin löytäminen on eräällä tavalla muuttunut jopa helpommaksi. Ihmiset osallistuvat omasta kodistaan, joka on heille turvallinen ja tuttu ympäristö. Se lisää aitoutta ja vähentää pönötystä. 

Toisaalta tuntuu siltä, että vuorovaikutuksen kannalta monia heikkoja, non-verbaalisia signaaleja menee ohi, ja on vaikeampaa sitoutua. 

Lisäksi yli vuoden jatkuneen etätyön vuoksi ihmiset alkavat olla väsyneitä ja ahdistuneita jatkuviin online-tapaamisiin. Se tekee todellisen läsnäolon ja yhteyden saavuttamisesta virtuaalikokouksissa entistä tärkeämpää. 

Kuinka kuvailisit itseäsi fasilitaattorina?

Hauska, ajattelevainen, rento ja tarpeen mukaan myös napakka.

Mistä muusta innostut fasilitoinnin lisäksi?

Pidän erittäin paljon eri maista ja niiden erilaisista kulttuureista. Olen pohjattoman kiinnostunut löytämään yhteyden eri paikoissa asuvien ihmisten kanssa ja heidän tavoistaan toimia. Lisäksi vedenalainen maailma kiehtoo minua: olen milloin tahansa valmis lähtemään laitesukeltamaan, jos joku ehdottaa sitä 🙂 

Floris Beijersbergen

Tarvitsetko tukea tiimien vuorovaikutukseen tai strategiatyöhön?

Floris on työskennellyt fasilitoinnin ja valmennuksen parissa jo yli vuosikymmenen. Fasilitaattorina Florisin painopisteenä on auttaa organisaatioita tiimityöskentelyn kehittämisessä, strategian jalkauttamisessa sekä vuorovaikutteisten työskentelytapojen kehittämisessä. Floris valmentaa fasilitointitaitoja niin esimiehille, projektipäälliköille kuin asiantuntijoillekin. Jos organisaatiossanne tarvitaan englanninkielistä fasilitoinnin valmennusta tai fasilitaattoria, kerro meille tarpeestanne ja suunnitellaan yhdessä teitä parhaiten palveleva kokonaisuus.

Ota yhteyttä!

Grape People – Vaikuttavaa fasilitointia

Autamme organisaatioita luomaan ja toteuttamaan muutoksia fasilitoinnin ja fasilitointivalmennusten avulla. Oli kyseessä sitten yhteisen vision luominen, strategian jalkauttaminen organisaatioon, tärkeään muutokseen tarttuminen tai tiimien kehittäminen, me olemme täällä teitä varten.

Olemme fasilitoineet yli 1 000 työpajaa ja valmentaneet yli 25 000 fasilitaattoria ympäri maailmaa. Valmennuksemme ovat tämän kokemuksen ja pitkän tuotekehityksen lopputulos.

Grape Peoplen ihmiset ovat tiimien ja organisaatioiden kehittämisen asiantuntijoita, jotka suhtautuvat työhönsä intohimoisesti. Olemme yli 15 vuoden ajan auttaneet asiakkaitamme ratkaisemaan osallistumisen haasteita ja löytämään uusia toimintatapoja yhteistyön parantamiseksi työelämän jokapäiväisissä kohtaamisissa niin kasvotusten kuin etänäkin. Fasilitoinnin keinoin helpotamme osallistumista, oivaltamista ja muutosta sekä päätöksen tekoa ryhmässä.