DEMO: Mitä fasilitointi on?

Tervetuloa demotilaisuuteen oppimaan ja oivaltamaan  kokemuksellisesti, miten ihmisistä saa parhaan esiin. Tule tilaisuuteen verkostoitumaan muiden fasilitoinnista kiinnostuneiden kanssa.

Oletko sinäkin kokenut huonon kokouksen, koulutuksen tai työpajan? Tilaisuuden agendasta ei ole tietoakaan, aikataulu venyy ja paukkuu, yksi henkilö dominoi keskustelua, osa multitaskaa muita töitä eikä asian käsittelyssä edetä tuloksiin.

Mitä fasilitointi on? -demotilaisuudessa kuulet, kuinka saat ihmiset osallistumaan aktiivisesti työskentelyyn ja antamaan parhaansa yhteisten tavoitteiden eteen. Teet yhteisistä tilaisuuksista vaikuttavampia luomalla edellytykset rakentavalle dialogille. Saat luotua tavoitteet toiminnaksi ja todellisiksi tuloksiksi! Tule mukaan, kun haluat oivaltaa, kuinka luoda yhteistä suuntaa ja sitoutumista sekä haluat parantaa taitojasi työpajojen fasilitoijana!

Kenelle tilaisuus on?

Demo on yksityisen ja julkisen sektorin asiantuntija- ja johtotehtävissä toimiville henkilöille.

Sinulle, joka…

  • johdat kokouksia tai järjestät työpajoja.
  • olet harkinnut ammatillisen osaamisen kehittämistä fasilitoinnin saralla.
  • toimit esimerkiksi HR-tehtävissä, kehittämisen parissa, projektipäällikkönä, konsulttina tai kouluttajana.
  • et ole päässyt aiemmin kokemaan Grape Peoplen tapaa valmentaa lähitilaisuuksissa.

Ohjelma

08:30 Pientä aamiaista

09:00 Virittäytyminen

  • Alustus aiheeseen
  • Osallistava menetelmäkokeilu
  • Oivallusten jakaminen
  • Kurkistus Grape Peoplen palveluihin
  • Verkostoitumista

11:30 Tilaisuus päättyy

Aika ja paikka

keskiviikkona 22.3.2022 klo 8.30-11.30
Helsingin Kalasatama. Tarkempi paikka ilmoitetaan osallistujille.

Osallistujamäärä on rajattu ja paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Tilaisuus on tarkoitettu ensikertaa demotilaisuuteemme osallistuville. Odotamme enintään kahta osallistujaa samasta organisaatiosta. Ilmoittautuminen on sitova. Peruutukset aiheuttavat ruokahävikkiä ja eväävät mahdollisuuden toiselta innokkaalta osallistua.

Tilaisuuden luonne

Demo on innostava aamupäivä, jossa opit osallistavien työskentelytapojen kautta. Aamupäivän aikana kuulet todellisia tarinoita työelämästä ja osallistamisen mahdollisuuksista. Saat mukaasi yhden konkreettisen fasilitointimenetelmän, jota voit soveltaa omassa työssäsi. Menetelmän avulla parannat yhteistyötä ja lisäät ihmisten sitoutumista. Demo on koulutus-, verkostoitumis- ja myyntitapahtuma osaamisen ja organisaatioiden kehittämistä kiinnostuneille.

Tilaisuuteen on vain lähiosallistumismahdollisuus eikä tilaisuutta videotaltioida. Tilaisuudessa voidaan ottaa kuvia markkinointitarkoituksiin.

Miksi fasilitoida?

Työelämässä fasilitointia hyödynnetään muun muassa päätöksenteossa, kehityshankkeissa, muutostilanteissa ja innovaatioprosesseissa sekä etä- ja hybridikokouksissa. Fasilitoinnin avulla parannetaan yhteistyötä, lisätään ihmisten sitoutumista sekä tuetaan yksilöiden itseohjautuvuutta ja työryhmien yhteisohjautuvuutta. Parempi yhteistyö tarkoittaa parempia työn tuloksia. Hyödyntämällä fasilitointia kehitätte uusia ja parannatte nykyisiä tuotteitanne ja palveluitanne, uudistatte toimintatapojanne sekä parannatte asiakaskokemusta ja kilpailukykyänne.

Fasilitaattori-valmentaja

Kari Kukkola

Kari on sosiaalipsykologi (VTM) ja työyhteisösovittelija, joka on valmentanut johtajille erityisesti muutos- ja strategiajohtamista sekä fasilitointitaitoja vuodesta 2009 asti. Hän myös konsultoi yrityksiä muutoksen jalkautuksessa, strategiatyössä, monimutkaisissa tilanteiden selkeyttämisessä ja ristiriitojen hallinnassa. Grape Peoplelle Kari on suunnitellut ristiriitatilanteiden sovitteluprosessin. Hän onkin menestyksekkäästi auttanut monia työpareja, tiimejä ja työyhteisöjä ratkaisemaan konfliktitilanteita ja pitkään jatkuneita ristiriitoja. Karilla on laajasti kokemusta rakennusalalta yhteistyössä useiden toimijoiden kanssa Big Room -työskentelyn kehittämisestä sekä fasilitointitaitojen valmentamisesta Allianssi -hankkeisiin.

Karin ihmisläheinen tyyli vetää työpajoja ja valmentaa fasilitointitaitoja kerää osallistujilta kiitosta niin kasvotusten kuin etänäkin verkkotilaisuuksissa.

Tutustu tarkemmin tästä!

Pia Honkanen, HR Senior Specialist
Bettina oli mahtavan innostava ja asiantunteva vetäjä. Hän avasi todella konkreettisesti taustoja fasilitointi menetelmille sekä miten meidän osallistujien fasilitoinnit menivät. Vaikuttavaa ja inspiroivaa fasilitointi koulutusta.
Heidi Aho, Palvelualojen työnantajat Palta ry
”Bettina ja siten Grape People oli aivan loistava. Bettina todella auttoi meitä ja veti tilaisuudet ammattimaisesti ja loi tilaisuuteen osallistujille innostavan ja turvallisen ilmapiirin sekä huolehti käytännön toteutuksesta sekä antoi ohjeet selkeästi. Aivan loistava suoritus – lämpimät suositukseni!”
Osaamispäällikkö
”Yhteistyössä oli erityisen hyvää vuorovaikutteisuus ja koulutuspalvelun suunnittelu yhteistyössä. Erinomaisesti vedetty kokonaisuus, jossa valmentajan omat käytännön toimintatavat löytyivät myös annetuista materiaaleista. Erinomaista palvelua, jossa koulutus räätälöidään tilaajan tarpeita vastaavaksi.”
Click Here
Aku von Bell, Insight Manager
"I have participated in Bettina's facilitating virtual interaction training twice. Once as a client from nonprofit organisation and second time as trainee myself from a consultancy company. Therefore, I can state that Bettina can consistently create an interactive training which engages trainees and provides an experience which are educational and fulfilling.Bettina is an excellent presenter who engages audience and handles many presentation tools professionally. She is a very positive and reliable professional."
Click Here
Helena Rovamo, Early stage researcher at the University of Eastern Finland
”Osallistuin Bettinan luotsaamalle Virtuaalivuorovaikutuksen fasilitointi -valmennukselle Zoomin välityksellä. Valmennus järjestettiin työpäivän jälkeen ja olin tilanteeseen tullessani väsynyt, nälkäinen ja vähän kiukkuinen.Bettina onnistui välittömästi kääntämään alakuloisen mielialani innostuneeksi. Hän kykeni osallistamaan meitä osallistujia lempeästi, mutta määrätietoisesti. Bettinan kyky innostaa entuudestaan tuntemattomat ihmiset keskustelemaan keskenään etävalmennuksen aikana oli ilmiömäistä. Samalla koin, että keinot osallistamiseen ovat mahdollisia kaikille.Näinä etätyöskentelyn aikoina kaikkien olisi hyvä käydä vastaavanlainen valmennus varsinkin, jos työtehtäviin kuuluu minkäänlaista kokousten, palaverien tai koulutustilaisuuksien järjestämistä etäyhteyksin. Jos olet aina tuskaillut sitä, miksei kukaan ota osaa keskusteluun kokouksissasi, niin käy ottamassa oppia Bettinalta!”
Click Here
Previous slide
Next slide

Lisätiedot

Lisätiedot ja kyselyt tilaisuutta koskien:

Josefina Kanerva
markkinointivastaava

0505500654
josefina@grapepeople.fi
Verkostoidu Linkedinissä