LÄHI: Vaikuttava fasilitointi-valmennus

25.10.2021 - 26.10.2021   8:30 - 16:30 Valmennus

Vaikuttava fasilitointi-verkkovalmennus

Vaikuttava fasilitointi on tehokas kaksipäiväinen fasilitointivalmennus sinulle, joka haluat tehdä työelämän ryhmätilanteista aidosti vaikuttavia! Valmennuksessa opit, mitä fasilitointi on ja miten fasilitointi muuttaa työelämän ryhmätilanteiden johtamista.

Valmennus sopii myös sinulle, joka et tee fasilitointia päätyöksesi, vaan vastaat erilaisten kokousten ja työpajojen vetämisestä ajoittain.

Asiakkaiden luottamus ja turvallisuus ovat meille ensiarvoisen tärkeitä. Olemme ottaneet käyttöön useita toimenpiteitä turvallisuutenne takaamiseksi koronavirustilanteesta johtuen. Sivun lopusta voit lukea tarkemmin toimenpiteistä ja joustavista muutos- ja peruutusehdoistamme.

Miksi osallistua?

  1. Valmennuksessa käymme läpi osallistavia ryhmätyömenetelmiä innostavassa ja käytännönläheisessä ympäristössä.
  2. Fasilitoinnin tarkoituksena on viedä ryhmätyöskentely uudelle tasolle ja parantaa työn tuloksia. Hyvässä ohjauksessa koko ryhmän viisaus saadaan käyttöön.
  3. Seurauksena on parempia päätöksiä, joihin kaikki voivat sitoutua.

 

Taidot ryhmien ohjaamiseen

Valmennuksessa kehität omaa ammattitaitoasi ryhmänvetäjänä. Opit parantamaan vuorovaikutusta ja päätöksentekoa ryhmässä – taitoja, joita jokaisessa organisaatiossa tarvitaan!

 

Vaikuttavia kokouksia ja työpajoja

Osallistaminen on asiantuntijaorganisaatioissa tänä päivänä välttämätön taito. Osallistamalla ihmisten aika ja osaaminen hyödynnetään parhaalla mahdollisella tavalla. Fasilitointi lisää osallisuutta ja parantaa ryhmätilanteiden vuorovaikutusta. Fasilitaattorin tehtävä on tuoda osallistujat lähemmäs toisiaan ja näin mahdollistaa asiantuntijoiden osaamisen yhdistäminen.

Valmennuksessa opit pitämään parempia tilaisuuksia, luomaan aidosti yhteistä ymmärrystä ja parantamaan ryhmän sitoutumista päätöksiin. Osaat tehdä kokouksista ja työpajoista aidosti vaikuttavia.

”Hyvä peruskoulutus fasilititointiin, tuo ymmärrystä työpajoihin ja omaan rooliin siinä. Halusin oppia lisää fasilitoinnista ja löytää työkaluja ja varmuutta siihen. Suosittelen 5/5.”
Päivi Pääkkönen, kehityspäällikkö, Fortum Power and Heat Oy

Aika ja paikka

25.-26.10.2021 klo 8.30-16.30

Lindströmin Talo, Kalasatama

Kokoustila Sörkka (auditorio)

Lautatarhankatu 6, 00580 Helsinki.

Ilmoittautuminen

Hinta: 1200€ + alv 24% / hlö

Voit maksaa valmennuksen verkkokaupassamme tai laskulla. Valmennuksen osallistujamäärä on rajattu (max. 20hlö) parhaan oppimiskokemuksen varmistamiseksi.

Ilmoittaudu tästä Vaikuttava fasilitointi -valmennukseen!

Hintaan sisältyy:

 

”Erittäin hyvä kokonaisuus, joka antaa parissa päivässä eväitä oman fasilitoinnin kehittämiseen käytännön harjoittelun ja eri fasilitointitekniikoiden käsittelyn kautta. Koulutus avaa ajattelua oman fasilitoinnin kehittämiseen ja luo puitteet kyvyille toimia fasilitoijana erilaisissa tilanteissa. Parilla koulutuspäivällä varmasti pitkäkestoiset positiiviset vaikutukset, suosittelen!”
Mika Myötyri, Gas Market Specialist

Mitä valmennuksessa oppii?

 

Valmennuksessa opit

 

Saat taitoja ja menetelmiä mm.

 

Valmennuksessa opittuja taitoja voi hyödyntää jokapäiväisissä työelämän kohtaamisissa – ei ainoastaan isoissa työpajoissa. Selkeyttämällä vuorovaikutustilanteiden rakennetta yhteistyö helpottuu, oli kyseessä sitten kahdenkeskinen keskustelu tai satapäinen seminaaritilaisuus. Fasilitointitaidoista on hyötyä kaikissa organisaatioissa toimialasta riippumatta!

 

”Kurssilla oppii tärkeitä taitoja, joita voi heti soveltaa menestyksekkäästi työssä kuin työssä. Kattava ja ymmärrettävä paketti perusmetodeista, joilla pärjää monissa eri tilanteissa.”
Marjukka Lehtinen / käännösryhmän päällikkö / Asianajotoimisto Castrén & Snellman Oy

Työkalut ja tekniikat

 

”Innostu ja kehity työssäsi! Saat työkaluja ja ratkaisukeskeisiä ideoita työn ideointiin, kehittämiseen ja prosessin johtamiseen. Tulisin milloin vain uudestaan. Suosittelen 5/5.”
Johanna Leino / Ohjaava opettaja / Oppimis- ja ohjauskeskus Valteri

Osallistava valmennustapa

Valmennus on työpaja, jossa harjoittelemme erilaisia ryhmätyömenetelmiä. Tarkoitus on oppia tekemällä. Valmennuksessa on mukana sopivia annoksia teoriaa käytännön ratkaisujen ymmärtämiseksi. Opittuja menetelmiä reflektoidaan ja esimerkkejä peilataan työelämän eri tilanteisiin.

Fasilitointimenetelmien oppimisprosessi

Kenelle valmennus sopii?

Fasilitointivalmennus sopii kaikille, jotka toimivat ryhmien kanssa. Erityisen tyytyväisiä tähän valmennukseen ovat olleet henkilöstön kehittäjät, muutosagentit, strategian jalkauttajat, esihenkilöt, sisäiset konsultit, innovaattorit ja projektien vetäjät.

Osallistuaksesi valmennukseen sinulla ei tarvitse olla aiempaa kokemusta fasilitoinnista. Valmennuksemme sopivat hyvin myös sellaisille henkilöille, jotka eivät tee fasilitointia päätyökseen, vaan vastaavat erilaisten kokousten ja työpajojen vetämisestä ajoittain.

Asiakkaamme kertovat valmennuksesta

”Erittäin tehokkaasti käytetty aika fasilitoinnin perusteiden oppimiseen ja kokeilemiseen. Sen lisäksi, että valmennus oli selkeää ja ymmärrettävää, valmentaja toimi mielestäni erittäin vakuuttavasti fasilitaattorina, kun tilanne sen salli. Uskon ainakin, että valmentajasta saa hyvän fasilitaattorin roolimallin. Suosittelen 5/5.”
Lari Ruotsalainen, tietomallikonsultti, Tietoa Finland Oy

”Oikein laadukas ja hyvin järjestetty peruspaketti. Kaikki tehtiin esimerkillä. Valmentaja oli oikein rauhallinen ja perusteellinen. Suosittelen 4/5.”
Sini Saalasti, COO, Happy Textiles Bazaar

”Inspiroivat, monipuoliset ja silmiä avaavat koulutuspäivät, jossa loimme yhdessä turvallisen ilmapiirin kokeilla siipiä ja mokatakin. Suosittelen 5/5.”
Hanna Lampi, ohjaava opettaja / Oppimis- ja ohjauskeskus Valteri

”Jälleen kannatti osallistua – Grapen valmennukset on rautaa!”
Pirkka Rannikko, UX and Service Designer, Vincit

”Julkiselle sektorille kallis, mutta haukkuu hintansa.”
Lehtori, asiantuntija

”Tilaisuudesta saa konkreettisia työvälineitä arkeen.”
Kaisa Valppu, kuntoutuksen kehityspäällikkö, Ilmarinen

”Tehokas ja tiivis valmennus kaikille ihmislähtöisemmästä ja tuloksellisemmasta työskentelystä kiinnostuneille.”

”Onnistunutta oli valmennuspäivien hyvin pohdittu sisältö, loistava vetäjä ja porukan ryhmähenki.”

”Hyvää valmennuksessa oli positiivinen ja kannustava ilmapiiri. Se, että osallistujat pääsivät kokeilemaan ja harjoittelemaan, asian konkreettinen käsittely, käytännön neuvot ja vinkit.”

”Konkreettiset esimerkit ja se, että pitkien teorialuentojen sijaan ryhdyimme heti fasilitoimaan käytännössä ja soveltamaan oppimaamme, olivat ehdottomia plussia.”

”Jokaisen pitäisi tämä valmennus käydä ja jokaisen organisaation pitäisi hyödyntää fasilitointia.”

Valmentajat

Tilaisuuden vetäjinä toimivat kokeneet ammattifasilitaattori-valmentajamme, jotka ovat erikoistuneet tuloksellisten ryhmäprosessien johtamiseen. Grape Peoplen ihmiset ovat tiimien ja organisaatioiden kehittämisen asiantuntijoita, jotka suhtautuvat työhönsä intohimoisesti. Valmentajiimme voit tutustua tästä linkistä.

Olemme yli 15 vuoden ajan auttaneet asiakkaitamme ratkaisemaan osallistumisen haasteita ja löytämään uusia toimintatapoja yhteistyön parantamiseksi työelämän jokapäiväisissä kohtaamisissa niin kasvotusten kuin etänäkin. Fasilitoinnin keinoin helpotamme osallistumista, oivaltamista ja muutosta sekä päätöksen tekoa ryhmässä. Tavoitteenamme on tehdä vuorovaikutuksesta verkossa yhtä sujuvaa kuin kohtaamisista kasvotusten. Autamme teitä yhdistämään asiantuntijoidenne osaamisen ja menestymään verkon välityksellä! Lue asiakkaidemme onnistumistarinoita tästä!

Valmentava organisaatio

Grape People syntyi vuonna 2003 tarpeesta tehdä organisaatioista osallistavampia. Organisaatioiden ja työympäristöjen muuttuessa yhä monimutkaisemmiksi tietävä ja määräävä, siis perinteinen, johtaminen ei enää riittänyt.

Tarvittiin uudenlaista johtamista: osallistavaa, eli fasilitoivaa, johtamista. Siispä lähdimme toteuttamaan missiotamme levittää fasilitointitietoa ja –taitoa, jotta johtajilla olisi paremmat edellytykset tulevaisuuden organisaatioiden johtamiseen.

Autamme organisaatioita luomaan ja toteuttamaan muutoksia fasilitoinnin ja fasilitointivalmennuksen avulla. Oli kyseessä sitten yhteisen vision luominen, strategian jalkauttaminen organisaatioon, tärkeään muutokseen tarttuminen tai tiimien kehittäminen, me olemme täällä sinua varten.

Yhdessä olemme fasilitoineet yli 1 000 työpajaa ja valmentaneet yli 25 000 fasilitaattoria ympäri maailmaa. Valmennuksemme ovat tämän kokemuksen ja pitkän tuotekehityksen lopputulos.

Mikä fasilitointi?

Fasilitointi on tehokasta sisältöneutraalia ryhmäprosessin ohjaamista. Fasilitaattorin tehtävä on tuoda osallistujat lähemmäs toisiaan ja näin mahdollistaa osaamisen yhdistäminen. Fasilitointi helpottaa osallistumista, oivaltamista ja muutosta sekä päätöksen tekoa ryhmässä. Fasilitoidun prosessin tarkoituksena on viedä työskentely uudelle tasolle ja parantaa sen tuloksia. Hyvin suunnitellussa fasilitoidussa tilaisuudessa kaikki saavat äänensä tasapuolisesti kuuluviin. Seurauksena on parempia päätöksiä, joihin kaikki voivat sitoutua.

 

Asiantuntija vastaa asiasisällöstä, fasilitaattori prosessin ohjauksesta

Ilmoittautuminen

Hinta: 1200€ + alv 24% / hlö

Voit maksaa valmennuksen verkkokaupassamme tai laskulla.

Ilmoittaudu tästä Vaikuttava fasilitointi -valmennukseen!

Turvallisuusohjeet ja toimenpiteet 

Asiakkaiden luottamus ja turvallisuus ovat meille ensiarvoisen tärkeitä. Olemme ottaneet käyttöön useita toimenpiteitä turvallisuutenne takaamiseksi lähitilaisuuksissa.

Lähivalmennuksissa huomioitavaa:

Näin varmistamme yhteistyössä edellytykset turvalliselle kokoontumiselle:

Yleisötilaisuuteen, yleiseen kokoontumiseen tai julkiseen tilaan, jossa on muita henkilöitä samanaikaisesti paikalla, ei saa tulla, jos on mitään sairastumiseen viittaavia oireita. Koronavirus aiheuttaa hengitystieinfektion, jonka oireita voivat olla mm. yskä, kurkkukipu, kuume, hengenahdistus, lihaskivut, vatsaoireet ja päänsärky.

Työskentelemme antaumuksella asiakkaamme hyväksi ja teemme kaiken voitavamme, jotta jokainen fasilitoitu tilaisuus on tuloksellinen ja turvallinen. Kaikissa kysymyksissä ja tarvittavissa järjestelyissä autamme mielellämme.

Peruutus- ja muutosehdot

Tarjoamme kuluttoman siirto- ja peruutusoikeuden avoimiin valmennuksiin, kun peruutus tai siirto tehdään 30 vrk ennen valmennuksen alkua. Mikäli siirto tai peruutus tapahtuu alle 30 vrk valmennuksen alkamisesta laskutamme 50% osallistumismaksusta järjestely- ja tarjoilukustannusten kattamiseksi.

Sairastapauksissa tarjoamme maksuttoman siirtomahdollisuuden myös alle 30 vrk valmennuksen alkamisesta. Olemme joustavia ja haluamme tarjota sinulle parhaan mahdollisen ratkaisun.

Jos vallitsevan terveys- ja turvallisuustilanteen tai viranomaisten ohjeistusten tai suositusten takia tilaisuutta ei voida järjestää lähitoteutuksena, tarjoamme mahdollisuuden osallistua verkkototeutukseen tai osallistumisen peruuttamiseen kuluitta.

Yleiset peruutus- ja muutosehdot löydät tästä linkistä kohdasta ”Avoimet valmennukset”.

Lisätiedot ja kyselyt

Emmi Huhtanen, puh. 050 551 5977, [email protected]
Jyri Saraste, puh. 040 546 2332, [email protected]