Fasilitointitaidot verkkoon -valmennus (Teams 3h)

19.02.2021   8:45 - 12.00 Valmennus

Osallistava johtaminen etäkokouksissa
Onko sinulla osaamista ja kokemusta työpajojen fasilitoinnista kasvotusten? Haluatko päivittää osaamisesi verkkotilaisuuksien vetämiseen yhtä tuloksellisesti kuin työskentelisimme samassa tilassa? Tässä intensiivisessä virtuaalifasilitoinnin valmennuksessa tutustumme, kuinka viemme fasilitointitaidot verkkoon ja opimme johtamaan vuorovaikutusta verkossa. Opit mm. rakentamaan luottamuksen ilmapiiriä, aktivoimaan hiljaisetkin osallistujat sekä visualisoimaan keskustelun tuloksia etäkokouksen aikana. Valmennus on suunnattu fasilitointitaitoisille.

”Erittäin hyviä käytännön ohjeita, joista on hyötyä fasilitointiin etänä.”
Piia Pärssinen, muutostoimisto Flow, CX-Inspiraattori, valmentaja

Miksi osallistua?

Verkkotilaisuudet vaativat fasilitaattorilta uusia taitoja, kun emme näe toistemme ilmeitä tai kehonkieltä. Kun vuorovaikutus siirtyy verkkoon, moni asia muuttuu, kuten psykologisen turvallisuuden rakentaminen, ideoiden visualisointi tai ryhmän sitoutumisen tarkistaminen.

Hyödyt: itsevarmuus, visualisointi, vertaisoppiminen, kaikkien osallistaminen, työkalut

Kenelle tämä valmennus on?

Valmennus sopii kaikille, jotka toimivat ryhmien kanssa verkon välityksellä ja hallitsevat jo fasilitoinnin perusteet lähityöpajoissa. Voit toimia esimerkiksi asiantuntijana, suunnittelijana, projektipäällikkönä, tiiminvetäjänä, konsultina tai kouluttajana. Käytettyjä menetelmiä voi soveltaa usealla eri etäkokousalustalla.

”Lämmin suositus, rohkeutta etätyöpajoihin!”
Minna Alhonen, projektipäällikkö, käyttäjälähtöinen suunnittelu ja palvelumuotoilu

Osaamisen edellytykset

Valmennus on suunniteltu fasilitointitaitoisille. Lähtötasoksi soveltuu Tehopakkaus I – Vaikuttava fasilitointi -valmennus tai organisaatiolle toteuttamamme yhden koko päivän valmennus. Edellytämme, että osallistujalla on hallussa fasilitoinnin peruskäsitteistö ja hyvä käsitys fasilitaattorin ydinkompetensseista (ydinkompetensseihin voit tutustua lataamalla maksuttoman e-oppaan).

Mitä valmennuksessa oppii?

Valmennuksessa tutustumme osallistavaan vuorovaikutukseen verkon välityksellä. Aloitamme verkko-osallistamisen parhaista käytännöistä ja kokeilemme osallistavia menetelmiä käytännössä. Erilaiset etäfasilitoinnin työkalut tulevat tutuksi, jotta voit hyödyntää taitoja mahdollisimman monessa tilanteessa.

Kokeilemme myös ideoiden tuottamista ja valitsemista verkon välityksellä. Opit, miten ryhmä kuljetetaan päätöksenteon vaiheesta toiseen etäkokoustyökalujen avulla.

Valmennuksen päätteeksi olet:

Aika ja paikka

Tekninen check, 30 minuuttia

Tämä on testikokous, jonka aikana valmentaja on kanssasi linjoilla testaamassa, että tekniikka toimii. Testaukseen menee kultakin osallistujalta vain muutama minuutti. Ajankohta ilmoitetaan osallistujille.

Valmennus: Fasilitointitaidot verkkoon
pe 19.2.2021 klo 8.45 – 12.00

Kokousalustana toimii Microsoft Teams. Näistä taidoista on hyötyä myös muilla alustoilla, kuten Zoom, Skype for Business ja Google Hangouts / Meet. Osallistumiseen tarvitset oman tietokoneen, rauhallisen tilan, vakaan verkkoyhteyden ja kuulokkeet mikrofonilla.

Kun olet ilmoittautunut valmennukseen, varaa päivät kalenteristasi etukäteen. Kutsulinkkit lähetetään ennen tilaisuutta. Tämä on vuorovaikutteinen valmennus, johon voi osallistua vain realiajassa. Valmennusmateriaalit ja tallenne täydentävät livetyöskentelyä, mutta eivät korvaa sitä.

Hinta ja ilmoittautuminen

200 € + alv 24% / hlö

Voit maksaa valmennuksen verkkokaupassamme tai laskulla.

Ilmoittaudu valmennukseen

Osallistuminen edellyttää fasilitoinnin perusteiden hallitsemista. Lähtötasoksi soveltuu Tehopakkaus I – Vaikuttava fasilitointi -valmennus.

Hintaan sisältyy:

 

”Sisältö vastasi markkinointia, eli jos tuolle sisällölle on osaamistarvetta niin voin suositella. Vaikka omalta osaltani väitän aiheesta jotain ymmärtäväni, niin investointi (aika ja raha) ei mennyt hukkaan.”
Mikko Paalasmaa, Senior Advisor, Rsult

Osallistumisen edellytykset

Parhaan kokemuksen saat, kun sinulla on:

Teknisessä tsekissä varmistamme, että yhteydet, laitteet ja sovellukset toimivat, jotta valmennukseen osallistuminen sujuu mutkattomasti.

Valmennuksemme asiakkaidemme sanoin

”Kun osallistut hyvin fasilitoituun sessioon, kaikki vaikuttaa helpolta ja selkeältä. Sitten, kun pitääkin itse fasilitoida, huomaa, että se vaatii paljon valmistelua ja taitoa, jotta pääsee selkeään lopputulokseen. Näillä eväillä vedän parempia työpajoja ja koulutuksia tulevaisuudessa.”
Valmennuksen osallistuja

”Nykyisessä globaalien tiimien ja verkostojen maailmassa kaikkien pitäisi tuntea nämä työkalut, jotta voisimme työskennellä tehokkaammin. Koulutus oli ajankäytön arvoinen.”
Valmennuksen osallistuja

”Hyvin strukturoitu valmennus joka pitää keskittyneenä ja antaa hyviä vinkkejä käyttöön otettavaksi. Valmentaja loi myös heti hyvän ilmapiirin, jolloin kaikki uskalsivat jakaa näkemyksiään.”
Valmennuksen osallistuja

”Jos vietät suurimman osan ajastasi online-kokouksissa, saat tästä uusia näkökulmia kokousten järjestämiseen. Jos pääosin koulutat, saat vieläkin enemmän irti.”
Valmennuksen osallistuja

Valmentajat

Tilaisuuden vetäjinä toimivat kokeneet ammattifasilitaattori-valmentajamme, jotka ovat erikoistuneet tuloksellisten ryhmäprosessien johtamiseen. Grape Peoplen ihmiset ovat tiimien ja organisaatioiden kehittämisen asiantuntijoita, jotka suhtautuvat työhönsä intohimoisesti. Valmentajiimme voit tutustua tästä.

Olemme yli 15 vuoden ajan auttaneet asiakkaitamme ratkaisemaan osallistumisen haasteita ja löytämään uusia toimintatapoja yhteistyön parantamiseksi työelämän jokapäiväisissä kohtaamisissa niin kasvotusten kuin etänäkin. Fasilitoinnin keinoin helpotamme osallistumista, oivaltamista ja muutosta sekä päätöksen tekoa ryhmässä. Tavoitteenamme on tehdä vuorovaikutuksesta verkossa yhtä sujuvaa kuin kohtaamisista kasvotusten. Autamme teitä yhdistämään asiantuntijoidenne osaamisen ja menestymään verkon välityksellä! Lue asiakkaidemme onnistumistarinoita tästä!

Valmentava organisaatio

Grape People syntyi vuonna 2003 tarpeesta tehdä organisaatioista osallistavampia. Organisaatioiden ja työympäristöjen muuttuessa yhä monimutkaisemmiksi tietävä ja määräävä, siis perinteinen, johtaminen ei enää riittänyt.

Tarvittiin uudenlaista johtamista: osallistavaa, eli fasilitoivaa, johtamista. Siispä lähdimme toteuttamaan missiotamme levittää fasilitointitietoa ja –taitoa, jotta johtajilla olisi paremmat edellytykset tulevaisuuden organisaatioiden johtamiseen.

Autamme organisaatioita luomaan ja toteuttamaan muutoksia fasilitoinnin ja fasilitointivalmennuksen avulla. Oli kyseessä sitten yhteisen vision luominen, strategian jalkauttaminen organisaatioon, tärkeään muutokseen tarttuminen tai tiimien kehittäminen, me olemme täällä sinua varten.

Yhdessä olemme fasilitoineet yli 1 000 työpajaa ja valmentaneet yli 25 000 fasilitaattoria ympäri maailmaa. Valmennuksemme ovat tämän kokemuksen ja pitkän tuotekehityksen lopputulos.

 

Lisätiedot ja kyselyt

Bettina Kanninen, [email protected], puh 050 408 8141
Jyri Saraste, [email protected], puh. 040 546 2332

 

Peruutusehdot

Tutustu avointen valmennusten peruutus- ja muutosehtoihin