Sertifioitu fasilitaattori -sertifiointitilaisuus verkossa

09.12.2021 - 16.12.2021   8:45 - 17:00 Valmennus

 

Sertifiointitilaisuus on sinulle, joka haluat osoittaa fasilitointiosaamisesi. Sinulla on sekä valmennustaustaa että käytännön osaamista työpajojen fasilitoinnista. Hyväksytty suoritus oikeuttaa sinut Sertifioitu fasilitaattori -tunnustuksen käyttöön.

Grape Peoplen sertifioima fasilitaattori taitaa fasilitaattorin ydinkompetenssit sekä osaa suunnitella ja johtaa organisaatioiden kehittämiseen littyviä työpajoja tuloksellisesti parhaita menetelmiä hyödyntäen.

Sertifiointitilaisuus antaa sinulle mahdollisuuden saada arvokasta palautetta omasta työpajaprosessin suunnittelusta sekä sen toteutuksesta niin vertaisiltasi kuin ammattifasilitaattoreilta. Saat ainutkertaisen mahdollisuuden kehittyä fasilitaattorina. Panosta oman osaamisesi kehittämiseen ja samalla parannat urakehitysnäkymiäsi. Sertifioimalla osaamisesi teet fasilitointiosaamisesi näkyväksi.

”Loistavaa oppimista, palautetta ja verkostoitumista. Kirsikkana kakun päällä todistus osaamisesta. Suomen parhaat fasilitaattorit, need I say more. Suosittelen 5/5.

SOK Majoitus ja ravitsemiskaupan ketjuohjaus, kehityspäällikkö

Aika ja paikka

to 9.12. klo 8.45-17.00 suunnittelu ja valmistautuminen
to 16.12. klo 8.45-17.00 osaamisen näyttäminen & sertifiointi

Sertifiointitilaisuus järjestetään etäyhteydellä verkossa Zoom-alustalla. Osallistumiseen tarvitset oman tietokoneen, rauhallisen tilan, vakaan verkkoyhteyden ja kuulokkeet mikrofonilla. Lisäksi tarvitset tietokoneen, jolle voit Zoom-ohjelman asentaa.

Sertifioidut fasilitaattorit Vilma Vuori, Katri Hallamaa, Aino-Maija Väskeläinen, Teija Anttila-Minkkinen ja Paula Koivisto

Kenelle?

Kokeneille fasilitaattoreille, jotka haluavat sertifioida fasilitointiosaamisensa. Haluat osoittaa, että osaat suunnitella ja johtaa tuloksellisia työpajoja, joissa syntyy yhteinen ymmärrys ja päätöksiä, joihin osallistujat voivat sitoutua. Saat käyttöösi Sertifioitu fasilitaattori -tunnustuksen. Laadukkaan oppimiskokemuksen varmistamiseksi osallistujamäärä on rajattu kuuteen henkilöön.

 

Fasilitaattori-valmentaja Pepe Nummi ja sertifioidut fasilitaattorit Hanna Kölhi, Anne Pallaste, Pirjo Kuuppo, Jarmo Osmo ja Jukka Kaartinen (ei kuvassa) sekä fasilitaattori-valmentaja Kari Kukkola.

 

Erinomainen konsepti ja kouluttajat, hyvä porukka. Ehdottomasti kannattaa käydä virkistämässä muistia ja hakemassa uusia näkemyksiä, sekä verkostoitumassa. Suosittelen 5/5.

Pirjo Kuuppo; Manager, Innovation Ecosystems; Neste Oyj

Ilmoittautuminen & investointi

1200 € + alv 24% / henkilö

Osallistumismahdollisuus tarjotaan ensisijaisesti Sertifioitu fasilitaattori -valmennusohjelman osallistujille. Ilmoittautuminen tapahtuu ottamalla yhteyttä puhelimitse tai sähköpostitse.

Haluatko varmistua soveltuvuudestasi sertifiointitilaisuuteen?
Jyri Saraste, 040 546 2332, [email protected]

Osallistumisen edellytykset

Sinulla tulee olla kokemusta työpajojen suunnittelusta ja toteutuksesta sekä muodollista fasilitointikoulutusta menestyäkseen sertifiointitilaisuudessa. Hallitset fasilitaattorin ydinkompetenssit ja osaat suunnitella ja johtaa tuloksellisia työpajaprosesseja. Suosittelemme Sertifioitu fasilitaattori -valmennusohjelmaan osallistumista ennen sertifiointitilaisuutta. Valmennuskokonaisuus on Kansallisen koulutuksen arviointikeskuksen arvioima.

Parhaan kokemuksen saat, kun sinulla on:

 

Fasilitaattori-valmentaja Miikka Penttinen, sertifioidut fasilitaattorit Amy Albrecht, Mirva Tiuraniemi ja Sanelma Helkearo sekä fasilitaattori-valmentaja Kari Kukkola.

Sertifioitu fasilitaattori -valmennusohjelman rakenne

Sertifioitu fasilitaattori -valmennusohjelma koostuu valmennusjaksoista ja fasilitointikokemuksen kartuttamisesta työelämän todellisissa ryhmätilanteissa.  Valmennusohjelma sisältää neljä moduulia ja ryhmätilanteiden fasilitointia omassa työssä. Sertifioitu fasilitaattori -valmennusohjelma antaa tarvittavat taidot tuloksellisten kokousten ja työpajojen johtamiseen.

Sertifioitu fasilitaattori -valmennusohjelma

Kaikki valmennukset toimivat myös itsenäisinä kokonaisuuksina eli osallistua voi myös yksittäisiin valmennuksiin. Jatkotason syventävät valmennukset edellyttävät perustason osaamista fasilitoinnista.

Lue lisää valmennusohjelmasta Sertifioitu fasilitaattori

Sertifiointiprosessi

Kyseessä on pienryhmätilaisuus, jossa kaikki osallistujat saavat palautetta niin ammattifasilitaattoreilta kuin vertaisiltaan työpajaprosessin suunnittelusta ja toteutuksesta. Sertifiointitilaisuus on ennen kaikkea oppimistilaisuus, joka auttaa kehittämään taitoja fasilitaattorina. Sertifiointi koostuu kahdesta osasta: työpajaprosessin suunnittelusta ja sertifiointitilaisuuteen valmistautumisesta sekä työpajaprosessin yhden vaiheen fasilitoinnista ja arvioinnista sekä sertifioinnista. Osallistujien suoritukset arvioidaan Grape Peoplen ammattifasilitaattorien toimesta.

1. päivä

Osallistujat saavat case-esimerkit, joiden pohjalta suunnittelevat fasilitoidun työpajaprosessin pienryhmissä. Suunnitelmat arvioidaan ja niistä annetaan palaute. Näiden pohjalta valmistaudutaan seuraavan päivän fasilitointeihin.

2. päivä

Jokaisella osallistujalla on 45 minuutin osuus työpajasta, joka vedetään muille osallistujille. Fasilitoinnin jälkeen tehdään itsearviointi ja vertaisarviointi sekä saadaan valmentajien palaute. Päivän päätteeksi tehdään yhteenveto arvioinneista ja myönnetään sertifioinnit kriteerit täyttäneille suorituksille.

 

Fasilitaattori-valmentaja Miikka Penttinen sekä sertifioidut fasilitaattorit Kristian Tötterman, Malviina Laakso, Riitta Koskimies, Katja Turunen, Reetta Björn ja Tiina Lakkaneva (ei kuvassa) sekä fasilitaattori-valmentaja Pepe Nummi.

 

Erinomainen tapa testata oma osaamisensa ja saada asiantuntevaa palautetta omista vahvuuksistaan ja heikkouksistaan fasilitoijana.

Sonja-Maria Ignatius, Helsingin kaupunki

Fasilitointiosaamisen sertifiointi organisaation näkökulmasta

Työnantaja voi tarjota henkilöstölleen mahdollisuuden sertifioida osaamisensa ja samalla osoittaa huolehtivansa asiantuntijoidensa ammatillisesta kehittymisestä. Näin työnantaja ylläpitää jatkuvaa oppimista arvostavaa ilmapiiriä ja parantaa henkilöstönsä sitoutumista organisaatioon.

Organisaation näkökulmasta henkilöstön paremmat fasilitointitaidot tarkoittavat parempaa kommunikaatiota, tehokkaampaa ongelmanratkaisua ja kykyä sopeutua nopeasti ympäristön muutoksiin. Sertifioituneet asiantuntijat antavat perustavaa tukea tarjouskilpailuissa ja myynnissä. Osaava ja sitoutunut henkilöstö on organisaation tärkeimpiä menestystekijöitä.

”Tämä on tilaisuus hioa fasilitoinnin yksityiskohdat täydelliseksi kokonaisuudeksi.”

Sertifioitu fasilitaattori

Valmentajat

Fasilitointisuunnitelman ja -suorituksen arvioivat kokeneet Grape Peoplen fasilitaattori-valmentajat.

Pepe Nummi

Pepe on fasilitoinnin pioneeri Suomessa. Hän on maamme ensimmäinen sertifioitu ammattifasilitaattori, yksi Grape Peoplen perustajajäsenistä, Suomen fasilitaattorit ry:n ensimmäinen puheenjohtaja ja Idealogi-menetelmän kehittäjä. Pepe on kirjoittanut Suomen ensimmäiset kirjat sekä fasilitoinnista että virtuaalifasilitoinnista. Pepe on pitkän kansainvälisen uransa aikana fasilitoinut yli 20:ssa maassa ja valmentanut yli 10 000 fasilitaattoria.

Kari Kukkola

Kari on sosiaalipsykologi (VTM), joka valmentaa johtajille erityisesti muutos- ja strategiajohtamista sekä fasilitointitaitoja. Hän myös konsultoi yrityksiä muutoksen jalkautuksessa, strategiatyössä, monimutkaisissa tilanteiden selkeyttämisessä sekä ristiriitojen hallinnassa. Grape Peoplelle Kari on suunnitellut ristiriitatilanteiden sovittelu- sekä outsourcing-prosessit. Hän onkin menestyksekkäästi auttanut monia työpareja, tiimejä ja työyhteisöjä ratkaisemaan konfliktitilanteita ja pitkään jatkuneita ristiriitoja.

Miikka Penttinen

Miikan vahvuuksiin kuuluvat yritysten ideointi- ja visiointityöpajat sekä kehittämis- ja strategiatyöpajat. Hänen aiempi yli 10 vuoden kokemuksensa ohjelmistokehityksestä ja innovaatiotoiminnasta antavat vankkaa näkökulmaa yritysmaailman kiemuroihin. Miikalla on kertynyt kokemusta yli 100 kokopäiväisen työpajan fasilitoinnista ja yhteistyöstä yli 130 organisaation kanssa. Ennen kaikkea hänet tunnetaan taitavana fasilitointivalmentajana, joka saa osallistujat itse oivaltamaan ja viemään fasilitointitaitoja käytäntöön. Grape Peoplella Miikan intohimo fasilitointiin näkyy palveluiden jatkuvana kehittämisenä.

Valmentava organisaatio

Grape People syntyi vuonna 2003 tarpeesta tehdä organisaatioista osallistavampia. Organisaatioiden ja työympäristöjen muuttuessa yhä monimutkaisemmiksi tietävä ja määräävä, siis perinteinen, johtaminen ei enää riittänyt.

Tarvittiin uudenlaista johtamista: osallistavaa, eli fasilitoivaa, johtamista. Siispä lähdimme toteuttamaan missiotamme levittää fasilitointitietoa ja –taitoa, jotta johtajilla olisi paremmat edellytykset tulevaisuuden organisaatioiden johtamiseen.

Autamme organisaatioita luomaan ja toteuttamaan muutoksia fasilitoinnin ja fasilitointivalmennuksen avulla. Oli kyseessä sitten yhteisen vision luominen, strategian jalkauttaminen organisaatioon, tärkeään muutokseen tarttuminen tai tiimien kehittäminen, me olemme täällä sinua varten.

Yhdessä olemme fasilitoineet yli 1 000 työpajaa ja valmentaneet yli 25 000 fasilitaattoria ympäri maailmaa. Valmennuksemme ovat tämän kokemuksen ja pitkän tuotekehityksen lopputulos.

 

Lisätiedot ja kyselyt

Jyri Saraste, puh. 040 546 2332, [email protected]

Peruutus- ja muutosehdot

Peruutus- ja muutosehdot löydät tästä linkistä kohdasta ”Avoimet valmennukset”.