Kuinka varmistaa ideointityöpajassa suuret oivallukset? Entä, miten ideoista timanttisimmat saadaan toteutukseen?

Tyypillisesti ideointityöpaja rakennetaan kahdesta eri vaiheesta, sillä tiedämme, että liian varhainen kritiikki tappaa luovuuden. Ihmisellä on kaksi tapaa ajatella: divergentti ajattelu ja konvergentti ajattelu. Divergentti ajattelu on ideoiden suoltamista ja konvergentti ajattelu on valintaa, päätöksentekoa. Kaksi hyvin erilaista tapaa ajatella, jotka kannattaa pitää ideointityöpajassa erillään.

Tässä ajattelutavassa on kuitenkin yksi puute: Kun suollamme ideoita paljon, emme pysty enää luomaan yhteistä ymmärrystä ideoista ryhmässä. Parhaimmatkin ideat tarvitsevat taakseen ryhmän tuen, jotta ne saataisiin organisaatiossa toteutukseen asti. Ideointityöpajassa tärkeää on saada osallistujat keskustelemaan, törmäyttämään ideoita keskenään, kehittämään niitä yhdessä eteenpäin sekä jakamaan osaamistaan ja asiantuntemustaan. Tämä synnyttää yhteistä ymmärrystä, ideoihin sitoutumista ja helpottaa niiden viemistä toteutukseen.

Miten tämä sitten tehdään käytännössä? Ilmoittaudu maksuttomaan demoon ja tule viettämään innostava aamupäivä kanssamme! Saat kokemuksen yhteisen ymmärryksen luomisesta ideoista ja aidosta yhdessä kehittämisestä. Opit heti yhden fasilitointimenetelmän, jota voit soveltaa omassa työssäsi.

Aika ja paikka

ma 24.2.2020 klo 8.45 – 11.45
Kaapelitehtaalla Helsingissä

Kenelle?

Sinulle, joka työskentelet tuotekehityksen, palvelumuotoilun, innovaatioiden ja ylipäänsä ideoinnin parissa!

Ohjelma

8:45 Pientä aamiaista & verkostoitumista
9:00 Virittäytyminen, alustus ja harjoitus

  • Lyhyt katsaus Grape Peoplen toimintaan
  • Tietoisku: Innovaatioiden fasilitointi
  • Menetelmäkokeilu
  • Reflektio & purku

11:45 Tilaisuus päättyy

Valmentaja

Miikka Penttinen
fasilitaattori ja fasilitointivalmentaja
Grape People Finland Oy

Miikka on fasilitoinut ja valmentanut Grape Peoplella vuodesta 2012. Katso tästä Miikan videoterveydys.

”Loistava fasilitaattori ja ilmapiiristä luotiin turvallinen heti alussa.” – valmennuksen osallistuja

”Hyvä vetäjä, joka saa ryhmän toimimaan.”
– valmennuksen osallistuja

Mikä fasilitointi?

Fasilitointi on tehokasta sisältöneutraalia ryhmäprosessin ohjaamista. Fasilitaattorin tehtävä on tuoda osallistujat lähemmäs toisiaan ja näin mahdollistaa osaamisen yhdistäminen. Fasilitointi helpottaa osallistumista, oivaltamista ja muutosta sekä päätöksen tekoa ryhmässä. Fasilitoidun prosessin tarkoituksena on viedä työskentely uudelle tasolle ja parantaa sen tuloksia. Hyvin suunnitellussa fasilitoidussa tilaisuudessa kaikki saavat äänensä tasapuolisesti kuuluviin. Seurauksena on parempia päätöksiä, joihin kaikki voivat sitoutua.

Tilaisuuden luonne

Demolla on kolme tarkoitusta: se on oppimis-, myynti- ja verkostoitumistapahtuma. Ennen kaikkea demo on innostava tilaisuus, jossa osallistujat saavat omakohtaisen kokemuksen fasilitoinnista ja oppivat itse tekemällä.

Ilmoittautuminen

Osallistuminen on maksutonta. Tilaisuuden laadun varmistamiseksi osallistujamäärä on rajattu. Kysynnän vuoksi priorisoimme henkilöt, jotka eivät ole aiemmin osallistuneet demoihimme. Samasta organisaatiosta otamme yleensä enintään kaksi osallistujaa.

[activecampaign]

Tarvitsetko lisää taitoja ja syvempää ymmärrystä?

Demotilaisuudessa kuulet valmennusohjelmasta Sertifioitu fasilitaattori – Innovaatiofasilitaattori, jossa sinun on mahdollista jatkaa oman osaamisen kehittämistä ja ottaa parhaat fasilitointimenetelmät haltuun tuloksellisten innovaatioprosessien toteuttamiseksi. Valmennusohjelma käynnistyy tammikuussa 2020.

Valmennusohjelma 2020: Sertifioitu fasilitaattori – Innovaatiofasilitaattori
Tehopakkaus I – Vaikuttava fasilitointi 21.-22.1.2020

Haluatko lisätietoja valmennusohjelmasta? Lataa esite tästä!

Lisätiedot ja kyselyt: Jyri Saraste, puh. 040 546 2332, jyri@grapepeople.fi